Tv: Anne-Vibeke Rejser – Douro-floden i Portugal
Tv: Anne-Vibeke Rejser – Douro-floden i Portugal

Tv: Anne-Vibeke Rejser – Douro-floden i Portugal

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Riis Rejser

I dette tv-program tager Anne-Vibeke dig med på ubeskrivelig rejse på Portugals smukke flod Douro, der er kendt for portvin, historiske maleriske byer og uberørt natur.

Rasmus Schønning

Rasmus Schønning

Fotograf

Tilføj favorit

Douro-floden er på UNESCOs verdensarvsliste

I 2001 kom hele Dourodalen og Douro-floden med god grund på UNESCOs verdensarvsliste og kælenavnet ”Den Gyldne Flod” passer så godt til den 900 km lange flod, der udspringer i Spanien og udmunder i Atlanterhavet ved Porto.

Anne-Vibeke, der er vært på programmet, går ombord på flodkrydstogtsskibet Infante dom Henriques fra det franske rederi Croisi Europa i Porto, der er Portugals næststørste by. Herfra sejler skibet 200 km op ad floden til den spanske grænse. Hver eneste dag er der oplevelser og du kan glæde dig til Anne-Vibekes rejsetips fra bl.a. Porto, spanske Salamanca og et væld af portugisiske byer, der ligger langs floden. Programmet handler også om portvin, for Porto er portvinens hovedstad, og den populære driks druer dyrkes på begge sider af Dourofloden.

Sidst men ikke mindst så skal skibet passere fem sluser, bl.a. den imponerende Carrapatelo-sluse, der med sine 36 meter er Europas højeste sluse. Skibet i sig selv er også en oplevelse, fordi man forkæles og underholdes på hele rejsen.

Programmet  blev sendt første gang på mandag d. 13.6. 2022 kl. 21.05 på dk4.

Portvin er med hele rejsen på Douro-floden.

Portvin er med hele rejsen på Douro-floden.

Fakta om Portugal

Lissabon er hovedstad i Portugal. Ø-grupperne Madeira og Azorerne hører til Portugal.

Befolkningstal: Ca. 10,5 mio.

Areal: Ca 92.391 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 2.374 km

Mest besøgte attraktion: Byerne Lissabon og Porto samt strandene ved Algarve. Også øgrupperne Madeira samt Azorerne er populære - både for at slappe af ved strandene, men også for at vandre i bjergene.

Mere information:

Rejsebureau: Riis Rejser

Turistinformation: Portugal