Oplev en kopi af Tutankhamons grav i Kongernes Dal, Egypten
Log ind Log ind
Oplev en kopi af Tutankhamons grav i Kongernes Dal

Oplev en kopi af Tutankhamons grav i Kongernes Dal

Egyptens antikke seværdigheder besøges af mio. af turister og det slider på de gamle kulturskatte. Nu har ny teknologi gjort det muligt at skabe en tro kopi af Tutankhamons grav, som kan besøges i Kongernes Dal.

Rasmus Schønning

Rasmus Schønning

Fotograf

Tilføj favorit

Flere af dem har måtte lukke for offentligheden, mens de restaureres. Men nu har ny avanceret teknologi gjort det muligt at skabe en tro kopi af Tutankhamons grav, som kan besøges i Kongernes Dal.

Tutankhamons Grav

Tutankhamons grav lå skjult i over 3.000 tusind år, før den blev opdaget i 1922. Siden da har millioner af mennesker besøgt den egyptiske kulturskat, men da graven ikke er bygget som turistattraktion, har det taget hårdt på den, og den måtte derfor lukke for restaurering i 2011. Men i maj 2014 er det historisk interessante gravsted åbent igen - og det samme er en tro kopi af samme.

3D-teknologi med præcis gengivelse

Kopien af den kendte, egyptiske grav, er til dags dato den mest præcise af sin slags i denne størrelsesorden. Den er installeret i en bygning lige ved indgangen til Kongernes Dal og er kulminationen på mange års arbejde og samtidig også en vigtig milepæl i forhold til bæredygtig turisme og bevarelsen af Egyptens kulturarv. Arbejdsholdet bag projektet, spanske Factum Foundation, har bl.a. brugt avanceret 3D-teknologi til at lave den perfekte gengivelse af graven.

Alle har gavn af bæredygtig turisme

Den nye kopi af Tutankhamons grav er første fase i et større projekt, hvor der også skal laves flotte gengivelser af gravstederne Seti 1 og Nefertari. De er i 2014 begge lukkede for offentligheden på grund af restaurering, og de nye kopier skal gøre det muligt også for fremtidige generationer at mærke historiens vingesus ved et besøg i de antikke grave.
- Det egyptiske turismeministerium er stolte af, at turister fremover har mulighed for at besøge både den originale grav og den nylig opførte replika, så de selv kan sammenligne oplevelsen, fortæller Dr. Mohamed Atta Elsherbeiny, der er direktør for Den Egyptiske Ambassades Turistråd, og konkluderer:- Med den flotte og præcise gengivelse af Tutankhamons grav fremmer vi en positiv og bæredygtig tilgang til turisme. Det er et godt skridt på vejen til at vise, hvordan netop den bæredygtige turisme kan styrke bevarelsen af Egypten’s kulturarv. Kopien af Tutankhamons grav er Factum Foundations gave til det egyptiske folk. Den blev åbnet for offentligheden 1. maj 2014.

Fakta om Egypten

Hovedstaden i Egypten er Kairo.

Befolkningstal: Ca. 109 mio.

Areal: Ca. 1.002.000 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 3.700 km.

Største turistattraktioner: Kairo med Det Egyptiske Museum samt pyramiderne i Giza. Luxor med Kongernes Dal samt templerne langs Nilen. Badestrandene ved Sharm el-Sheikh og Hurghada.

Mere information:

Turistinformation: Egypten