Ombord Paa Reflection 2015 Foto Rasmus Schoenning 39

Luksuscruise i Vestcaribien med Celebrity Reflection

Afgang fra Florida

Krydstogtet starter ud i Miami i Florida, der ud over at være kendt for tv serien Miami Vice, også er kendt for skønne strande og et meget aktivt byliv – særligt i Miami Beach området. Det er en god ide at ankomme til Miami i god tid, så forsinkelser af fly mv. ikke er ensbetydende med at man kommer for sent til skibet, og da Miami en by med masser af muligheder, behøver man ikke bekymre sig om at komme til at kede sig, hvad enten man er til fest, solbadning, shopping osv.
Ocean Drive i Miami Beach området er vel sagtens en af Floridas bedste områder at feste, med de mange barer og diskoteker, og man finder også mange gode restauranter i området. Skal shopping genet slippes løs, er det oplagt at tage ud i en af byens outlet malls, som f.eks. Sawgrass Mills, hvor man kan købe sidste års kollektioner til rigtig gode priser.

Slip for slæbet - personalet klarer den for dig

Ved ankomsten til krydstogtsterminalen tager de mange ansatte sig af at bringe bagageen ombord, så det eneste man skal tænke på er at have det mest nødvendige med sig, en trøje/let jakke, medicin ect. med i håndbagagen. Efter et hurtigt sikkerhedstjek og check-in, er man klar til at nyde ferien, og hvad er bedre end at starte med at se udsejlingen fra Miami, med en kold drink i hånden – mens skibet langsomt glider forbi den farvestrålende sky-line.

Super service om bord

Personalet ombord er superhjælpsomme – og selvom det hele måske kan forekomme lidt uoverskueligt den første dags tid, står de på spring for at besvare spørgsmål, servere mad og drikke, og generelt sørge for at din ferie bliver så behagelig som muligt. Alt afhængig af hvilken kahytstype du har bestilt hjemmefra, står der også en stateroom attendant, altså en slags husholder eller stuepige, eller en decideret butler til tjeneste for dig. De sørger for at kahytten bliver gjort rent, reder seng og er også behjælpelige med f.eks. vask og strygning af tøj (mod et beløb) og i det hele taget sørge for at dit krydstogt bliver så behageligt som muligt. I barer og restauranter står det professionelle team selvfølgelig også klar for at give dig den bedste oplevelse, altid med et smil på læben.

En hel dag til søs – bliver det ikke kedeligt?

Den første dag på dette krydstogt foregår til søs, da skibets første destination er turens vestligste punkt, Cozumel i Mexico. Man kunne måske tro at en hel dag ombord på et skib ville føles som lang tid, men det gør det ikke. Nærmest tvært i mod. Der er så mange aktiviteter ombord, at hvis man ville få stress, hvis man skulle forsøge at deltage i dem alle, men der er med garanti noget for enhver smag – afslapning på soldækket, kunstforedrag – og udsalg, vinsmagninger, teatershows, levende musik i flere af de mange barer, fitness i det store træningslokale, golftræning eller petanque på det øverste dæk (der flere steder er dækket med rigtig græs!), få en afslappende behandling i wellness centret, eller man kan sætte sig i skibets bibliotek og læse en bog – skibet har endda bøger på dansk!

Dette er blot et lille udvalg af de mange muligheder ombord – listen er simpelthen for lang til denne artikel, men der er i hvert fald ingen undskyldning for at kede sig. I anden del af artiklen skal vi kigge nærmere på de spændende destinationer, Celebrity Reflection lægger til på denne tur.

Et besøg i Mayakulturen

Den første destination Celebrity Reflection ankommer til - er den mexicanske ø Cozumel, der ligger ca. 20 km ud for Yucatan halvøen. Cozumel byder på rigtig mange spændende muligheder. For det første er her smukke strande - men ikke mindst er øen kendt for de mange koralrev, der har sat Cozumel på verdenskortet, som en af de bedste dykker-destinationer i verden. Men det er ikke kun den skønne natur der trækker på Cozumel. Er man interesseret i historie og kultur, er Cozumel også et godt udgangspunkt, da Mayacivilisationen i sin tid befolkede øen. Og Maya folket lever her stadig den dag i dag, selvom den stolte civilisation fik sit knæk, da spanske conquistadorer indtog området. Der findes stadig masser af Maya ruiner rundt omkring på øen - men hvis man virkelig vil have en oplevelse af de store, bør man tage med på en af krydstogtsskibets udflugter til fastlandet.

Tulum og Chichen Itza

Med båd bliver man sejlet ind til fastlandet, og herfra kan man tage til en af de to mest ikoniske ruinbyer, fra Mayakulturen, nemlig havnebyen Tulum, eller Mayarigets vigtigste by, Chichen Itza. Da man ikke har så lang tid i land, bør man gøre op med sig selv hvilken af de to udflugter tiltaler en mest. Tulum er en havneby, der ikke ligger så langt fra Playa del Carmen, hvor færgen fra Cozumel lægger til. Det betyder at man ikke skal transporteres så langt - og dermed også kan nå at komme på den smukke strand ikke langt fra Tulum's mure. Chichen Itza ligger derimod noget længere væk, og turen er en heldagstur. Det tager ca. 3,5 time med bus fra Playa del Carmen, og man har ikke så lang tid på stedet, men... det man oplever er vel nok en af højdepunkterne i alt hvad der hedder Maya kultur. Ruinbyen er blandt en af de moderne 7 vidundere, og det er ikke uden grund. At stå for foden af den store pyramide El Castillo er helt sikkert hele turen værd, hvis man er interesseret i historie.

På begge udflugter bliver man sat ind i Mayaernes kultur, og bl.a. deres kalender, af de dygtige lokale guider, og hvis man er heldig, er det oven i købet en vaske ægte Maya der guider. Bankernes paradis - eller en tur i helvede?

Næste stop på ruten er en ø, der vel om noget er kendt som værende bankernes paradis, nemlig Grand Cayman. Men øen er ikke bare skattely. Fra hovedbyen George Town, er der ikke langt til den smukke hvide strand 7-mile Beach, der byder på de fleste former for vandsport, og selvfølgelig også gode muligheder for solbadning. Du kan også tage et smut ind i George Town og f.eks. investere i billige diamanter - eller prøve en af de lokale romkager - selvfølgelig med et glas lokal rom til.

En helt anden kuriositet på øen, er den lille by Hell, eller på godt dansk Helvede, der ligger på den nordlige del af øen. Byen ligger ved en særpræget sort limstensformation, der måske kan give en forklaring på hvordan byen fik sit navn. En myte om byens navngivning, går nemlig på at en præst havde set limstenene og udbrudt: Det må være sådan helvede ser ud. Lige ved siden af limstensformationerne finder man det noget specielle posthus, hvorfra man kan for at sende en hilsen hjem... ja fra helvede.

Rastafarikultur og rom

Jamaica er vel mest af alt kendt for den berømte rastafari kultur, reggae musik og Bob Marley. Og man kan sagtens opleve alle tre dele på øen. Celebrity Cruises arrangerer f.eks. udflugter til Bob Marleys hus. Men øen byder også på meget mere. Øen er meget frodig, hvilket også har lagt grunden til de mange sukkerplantager - der også var skyld i importen af mange slaver i sin tid. Sukkerplantagerne er også grundstammen i øens romproduktion, som absolut er i verdensklasse. En af de meget populære souvenirs fra Jamaica er da heller ikke uden grund, den lokale rom – som med fordel kan købes i krydstogtshavnens taxfree område. En anden specialitet er den delikate Blue Mountain Coffee - men den koster.

Stort udvalg af udflugter

Falmouth er også udgangspunkt for flere udflugter til nogen af øens mere spændende oplevelser – man kan fx komme ud og svømme med delfiner ved Dolphin Cove, eller komme på en tur op igennem de berømte Dunns River vandfald, der skærer sig igennem de smukke skovområder. Der er også historiske vandringer gennem Falmouth by, hvor man kan få fortalt hele byens historie, og komme tæt på de historiske bygninger. Udbuddet af udflugter i land er stort.

Cococay - den ultimative strandtur

Cococay, der er det sidste stop på krydstogtet, byder på flere smukke hvide sandstrande, spredt ud over hele øen. Det betyder også at de enkelte strande ikke bliver overfyldt som fluepapir. Samtidig er der mulighed for at dyrke diverse former for vandsport og aktiviteter som f.eks. snorkling og kajakroning, eller bare en svømmetur i det krystalklare, turkise vand. Man kan også gå en tur i den frodige grønne natur, og bl.a. opleve de mange leguaner der lever på øen.

Da Cococay er ejet af Royal Caribbean International, der også ejer Celebrity Cruises, er den lille ø i Bahamas-øgruppen, ikke beboet til daglig, så når krydstogtsskibene lægger til, kommer personalet fra skibet også i land, og betjener gæsterne. Her er diverse barer og der bliver arrangeret barbecue på stranden. Herligt.

Tilmed bliver man sejlet i land i mindre både - de såkaldte tendere - hvilket i sig selv også er en oplevelse. Fra Cococay går turen retur mod Miami i Florida, men er en skøn uge med luksus, sol, varme og spændende oplevelser ikke nok, kan du jo altid booke et back-to-back krydstogt, hvor man først sejler en uge i det vestlige Caribien - og så bliver ombord - og tager med skibet videre på sin rute i det østlige Caribien. Det må prøves næste gang...