18.JPG

En uge på skønne Azorerne er ikke nok

Google Map...
Portugal - Azorerne

Azorerne er en portugisisk øgruppe, der ligger i Atlanterhavet. Hovedbyen Ponto Delgada er for de fleste danske turister udgangspunktet for oplevelser på hele øen

Placering: Ca. 1.500 km fra Portugals vestkyst, 3.900 km fra Nordamerikas østkyst.

Indbyggere: 140.000

Antal øer: Ni øer, hvor Sao Miguel er hovedøen

Tidsforskel:  1 time foran

Mere information:

Turistinformation: Portugal

Turistinformation: Azorerne

Se det fulde Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - Azorerne

Hurtig indkvartering

De fleste bor på hoteller i hovedbyen Ponta Delgada på øen São Miguel. De findes i flere forskellige standarder. Inde midt i byen kan man bo på gamle renoverede hoteller med en lang historie bag sig. I udkanten af byen ligger større nye og meget moderne hoteller. Der er ikke den store afstand i den 45.000 personers store by. Det kan anbefales at deltage i informationsmødet den første aften. Her får man en masse at vide om ugens mange udflugter og på den måde kan man lettere vælge til og fra og tilrettelægge sin ferie.

Furnas – tæt på calderas og god mad

Turen til Furnas er en enorm oplevelse, fordi man kommer tæt på den aktive undergrund, hvor det damper fra undergrunden og man kan smage på vandet fra de mange kilder. Der er både koldt og varmt vand og nogle kilder har boblevand. Alle kilder menes at have helbredende effekt. På turen besøges et stort område med caldera. De to ældste calderaer er mere end 30.000 år gamle. Undergrunden er stadig så aktiv at varmen kommer meget tæt på jordoverfalden. 

Cozido tilberedt i caldera

Det er også her mange lokale spisesteder tilbereder cozido. De har hver deres om man så må sige muldvarpeskud. De enorme gryder hentes op fra jorden ved frokosttid, så man kan smage denne specialitet. Cozido minder om en slags kødgryde og der er mange forskellige slags kød lige fra kylling, oksekød og forskellige slags pølser. Der er også søde kartofler og andre lækre grønsager. På turen til Furnas kan man også vælge at besøge Terra Nostra – en 12 hektar stor botanisk have.

Badeferie på Maderia – strandene venter

Azorerne forbinder de fleste med en kulturel ferie, men den kan sagtens kombineres med en badeferie. For det første har mange hoteller lækre swimmingpools, men strande er der også flere af. Lige nord for Ponta Delgada ligger den lille hyggelig by Saõ Roque med en strand af samme navn. Den er ikke så stor men ligger utrolig smukt for foden af byen og med udsigt til det uendelige hav.

Azorerne er fyldt med botaniske underværker

Botanikken på Azorerne vil overraske de fleste. Den er simpelthen enestående og meget afvekslende. Der er botaniske haver som Terra Nostra, men faktisk virker Azorerne som en stor botanisk have. Der er over 55 meget sjældne arter af planter og blomster. Rastepladser, som man kender fra andre steder i Europa, er på Azorerne botaniske haver med et væld af blomster i alle farver. De er meget imponerende. Rundt omkring på São Miguel findes mange mikroklimaer, som man især kan opleve på kortere vandreture ind i skovene. Der er f.eks. gode vandreture ved Furnas og Fogosøen. Den bedste årstid for at se Hortensia er maj og juni måned. En af Europas få teplantager ligger på São Miguel og hedder Chá Goreana.

Fogo – et naturområde, der skal opleves

Fogo er et naturreservat, som ligger midt på øen São Miguel. Det er kendt både for den smukke smaragdgrønne sø Lagoa do Fogo og Caldeira Velha, som er et vandfald med 30 grader varmt vand. På denne tur vil man igen imponeres over den frodighed, der er på øen. Grøn findes i alverdens farver og frodigheden er ubeskrivelig. Husk badetøj for det er muligt at bade i ved vandfaldet og det er dejligt varmt, selvom et vandfald måske får andre associationer frem. 

Azorisk aften – en herlig oplevelse

Azorisk aften foregår på Solar da Graca, der er en gammel hestestald, der nu er ombygget til restaurant. Det er en oplagt mulighed for at smage på en masse lokale specialiteter og maden er virkelig god. Aftenen byder også på folklore med folkedans i smukke dragter fra 1800 tallet og lystige spillemænd.