Private policy / cookies

1. Generelt
Dette website udbydes af firmaet Rejsejournalisten.dk, og når du klikker dig ind på websitet indsamles en række oplysninger om dig, din computer og din adfærd på websitet. Nedenfor kan du læse detaljeret om de informationer vi indsamler, hvordan vi behandler oplysningerne, hvad vi bruger dem til, hvem der har adgang til oplysningerne, og hvem du kan kontakte om de indsamlede oplysninger.

Firmaet Rejsejournaisten.dk – herunder dette website -  forpligtiger sig til at overholde de af Danske Mediers til enhver tid fastlagte retningslinjer for behandling af cookies og persondata.

2. Cookies
Når du besøger firmaet Rejsejournalisten ApSs websites modtager du automatisk en eller flere cookies. Hvis du ikke ønsker dette, kan du klikke her: minecookies.org for at få en vejledning om, hvordan du – helt eller delvist – undgår at modtage cookies og sletter de cookies, der ligger på din harddisk.

2.1 Hvad er en cookie?
En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din webbrowser og genkendes af websitet ved tilbagevendende besøg og gør det muligt at sende individualiseret information til din browser. En cookie kan indeholde tekst, tal eller f.eks. en dato, men der er ingen personlige oplysninger gemt i en cookie. Den er ikke et program, og den kan ikke indeholde virus.

2.2 I hvor lang tid opbevares cookies?
Cookiens levetid kan variere efter hvad de enkelte udbydere har sat dem til. Nogle cookie forsvinder så snart du lukker browservinduet, andre kan eksistere i flere år. Mange udbydere anvender typisk 12 eller 24 måneders levetid på deres annonce-, statistik og indholdsrelaterede cookies. Levetiden på de opt-out / fravalgs-cookies, der bliver sat på dette site, er dog helt oppe på 10 år. Men det forudsætter naturligvis, at du ikke selv sletter dem i mellemtiden. Bemærk at levetiden forlænges efter hvert besøg, så det er f.eks. 24 måneder fra sidst, at du har besøgt et website, at cookies opbevares på din computer. Du kan til enhver tid selv slette cookies på din computer. Se vejledning her: minecookies.org 

2.3 Hvordan undgår jeg cookies?
Hvis du ikke ønsker at modtage cookies kan du blokere for alle cookies, slette eksisterende cookies fra din harddisk eller modtage en advarsel, før der gemmes en cookie. Klik her for at få en vejledning i, hvordan dette indstilles i din browser:minecookies.org. Vi gør opmærksom på, at vi på linket har opstillet en vejledning for langt de fleste browsere, men enkelte vil ikke være nævnt. Hvis du har en browser, der ikke er nævnt i linket, beder vi dig gøre os opmærksomme på dette, hvorefter vi vil tilføje en vejledning vedrørende denne browser. Du kan altid bruge hjælpefunktionen i din browser for at få mere information om cookie-indstillinger. Dette gør du typisk ved at trykke F1 på din pc. Søg efter "cookies".

2.4 Hvad bruges cookies til på vores websites?
For at fastlægge, hvem der besøger vores websites, bruger vi cookies til at føre demografiske og brugerrelaterede statistikker. På den måde får vi mulighed for at tilpasse og oprette indhold og tjenester, der stemmer overens med dine og øvrige brugeres interesser og ønsker.Vi bruger også cookies til at levere målrettede online annoncer. Det samme gør sig gældende i forbindelse med spørgeskemaundersøgelser, analyser og lignende. Ved alle reklameformater registrerer vi, om du klikker på de leverede annoncer.

2.5 Cookies fra vores samarbejdspartnere
I nedenstående afsnit er oversigt over, hvilke samarbejdspartnere, der sender cookies via vores websites, og har adgang til oplysninger indsamlet via cookies sendt fra vores websites.

Cookies fra Gemius
firmaet Rejsejournalisten.dk websites anvender cookies fra Gemius, der på vegne af Danske Medier registrerer internetbrug på markedsniveau og på tværs af forskellige websites. Danske Medier og Gemius udfører målingen under nøje iagttagelse af persondataloven og alle bekendtgørelser på området samt af ICC/ESOMAR International Code of Marketing and Social Research Practice, og videregiver derfor ikke oplysninger om de enkelte personers internetadfærd.
Indsamlet data omdannes til statistisk information om hele internetbruger-gruppen, der gør det muligt at bestemme f.eks. hvilke websider der er mest populære i de forskellige demografiske grupper (f.eks. blandt kvinder og mænd). Data præsenteres kun til andre personer eller virksomheder i samlet form.
Gemius cookien anvendes ikke til registrering af personoplysninger, med mindre du selv udtrykkeligt giver tilladelse hertil, hvilket sker i forbindelse med udfyldelse af spørgeskemaer til GemiusAudience. Læs mere om brug af persondata i Gemius Audience.
Data videregives til tredjeparter herunder Danske Mediers medlemmer i anonymiseret form med det formål at målrette markedsføring og opnå bedre viden om brugere på de enkelte websites og det danske marked generelt. Oplysninger videregives også til tredjeparter, hvis dette kræves i medfør af myndighedskrav. Generelle statistikker og lignende, som ikke kan henføres til dig, vil være offentligt tilgængelige på Danske Mediers hjemmeside: www.fdim.dk
Du kan fravælge at indgå i Gemius målingen her: optout.hit.gemius.pl

Cookies fra annoncenetværk
På denne hjemmeside sættes yderligere cookies fra:
• google.com
Disse cookies bruges til at målrette annoncer mod dig baseret på, hvad der vurderes mest relevant ud fra indholdet på de sider, du besøger og har besøgt tidligere. Bemærk, at denne målretning sker på andre sider udover dette website. Ønsker du ikke at indgå i disse netværk, kan du fravælge dem samlet eller individuelt her: minecookies.org

Øvrige cookies
Endelig sættes cookies fra youronlinechoices.com og minecookies.org til teknisk brug i forbindelse med funktionalitet på sitet.

2.6 Kontaktoplysninger
Hvis du ønsker nærmere oplysninger kan henvendelser rettes til: Rejsejournalisten ApS, info@rejsejournalisten.dk eller telefon +45 42485252.

3. Personoplysninger
3.1 Personhenførbare oplysningerPersonhenførbare oplysninger afgives aldrig til tredjepart, og vi indsamler aldrig personhenførbare oplysninger, uden at du selv har givet samtykke f.eks. når du tilmelder dig nyhedsbrev eller opretter dig som bruger. Alle, der framelder, bliver slettet, så data ikke længere er i Rejsejournalisten ApS besiddelse.

3.2 Brug af personoplysninger
Personoplysninger bruges først og fremmest til at sende nyhedsbrev og for at du kan se Tv-programmer i fuld længde. Du kan når som helt melde dig ud.

3.3 Kontakt vedr. personoplysninger
Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos firmaet Rejsejournalisten ApS, skal du rette henvendelse på info@rejsejournalisten.dk eller telefon +45 42485252. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i Persondataloven.

3.4 Beskyttelse af personoplysninger
Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt, hvilket Rejsejournalisten ApS overholder. Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for "sidst opdateret" nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores website.
I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.

Opdateret 1.5.2018