PRESSE: Afslutning på Tour de France nr. 100 på Champs Elysées

Cabby med på Champs Elysées

Traditionen tro afsluttes Tour de France altid i Paris – franskmændenes historiske og smukke hovedstaden er noget helt særligt.

Den bliver både kaldt for lysets by og boulevardernes by, men uanset hvad man kalder den så kan man ikke andet end blive imponeret over nogle af verdens mest kendte attraktioner som Eiffeltårnet, Notre Dame, Louvre og selvfølgelig Triumfbuen med Champs Elysées.

Og det er ikke mindre specielt at være her med campingvogn på krogen.

Selvfølgelig skulle min rejse også afsluttes her. Heldigvis er det søndag morgen, så der er ikke meget trafik.

Alle andre dage ville have været et rent helvede.

Sikken en rejse

I alt 10.000 km i det hele – 21 Tour de France etaper og rejsen til og fra Danmark.

Rejsen har bragt mig vidt omkring fra Korsika, langs Middelhavet, over Pyrenæerne og op gennem vest- og Nordfrankrig, for at vende tilbage til Alperne.

Frankrig har på mange måder alt uanset hvad man sætter pris på i sin ferie og så er det hele krydret med et godt klima de fleste steder og utroligt lækkert mad.

Fantastisk vogntog

Det har været en smal sag at køre turen med bil og campingvogn, men at gennemføre alle disse kilometer på cykel og kun på tre uger er en hyldest til hver og en der gør det.

Det er ganske enkelt helt forståeligt at Tour de France er en fest med drama og glæde, sved, blod og tårer.

Det er verdens hårdeste cykelløb – denne rejse har været ren ferie og en meget meget god ferie.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser