Autocamperferie nord for Perth
Log ind Log ind
Autocamperferie nord for Perth

Autocamperferie nord for Perth

Vi havde sovet lidt på flyet undervejs, men burde egentlig være ret trætte. Det var langt fra tilfældet, da vi trådte ud af lufthaven i 27 graders varme og mærkede at flere måneders venten endelig var slut.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

 

Det er tidlig morgen og vi holder i Francios Peron Nationalpark på en overnatningsplads med stort set ingenting. Men omvendt vi mangler heller ikke noget. Alle fornødenheder er med i autocamperen. Vi ligger lige ned til det brusende hav, solen er ved at begynde sin lange vej over himlen og kaster et fantastisk skær over bushen. Lige uden for døren græsser to kænguruer. Ikke umiddelbart det indtryk vi dansker har af camping.

Australien kan ses på mange forskellige måder, men faktum er at det er en fordel, hvis man kan være mobil. Det er et kontinent med afstande vi skal lede længe efter i Europa, og det betyder, at der skal rejses mellem oplevelserne. Den ultimative frihed finder du ved at leje en autocamper eller en camperbil.

Vi startede i Perth

Vi er ankommet og i den grad klar. Planen var egentlig at vi skulle overnatte i Perth, men da vi havde smidt vores bagage i autocamperen, som skulle være vores hjem de næst mange uger, var der ingen tvivl. Vi skulle ud og køre på de uendelige landeveje. Måske ville vi allerede se en kænguru den første dag. Næsen blev sat mod Shark Bay. Vi var fuldstændige vilde i vores lille bil. Paletten af farver rullede forbi. Himlen var blå. Træer og buske var netop sprunget ud, da det var tidlig forår. Der var store og små blomster i alverdens skønne farver. Jorden varierer fra at være lysegul til mørkerød. Og sådan kunne vi blive ved.

Det bliver tidligt mørkt

Vi drejer fra hovedvejen ind på en mindre vej. Det er svært at køre forkert i Australien for når først man kører på en vej er den som regel meget meget lang. Der er ikke så mange muligheder.
Pludselig ser vi en slange bevæge sig ud på vejen og den stopper. Det samme gør vi. Vi kører langsom nærmer, så vi får god tid til at nyde synet af dens smukke farver fordelt på 3-4 meter. Først da vi er tre meter fra den vælger den at forsvinde ind i buskadset. Der ind hvor vi skal sove i nat.
 

Vi sætter 4-hjulstrækket til

Vi drejer en gang til og kører nu på en meget lille vej bestående af dybt løst sand. Vi sætter 4-hjulstrækket til og det virker perfekt.
Vi kører 5-10 km. i timenr og det er lige ved at være mørkt, da vi ankommer til "campingpladsen" eller retter sagt det sted, hvor det er tilladt at holde for natten. Vi skynder os at sætte campingmøblerne ud og slutter dagen af med at nyde en ubeskrivelig solnedgang over Det indiske Ocean sammen med to kænguruer, der godt nok holder sig på god afstand.

Imponerende solnedgang

De er det sidste vi ser denne dag. Deres silhuetter forsvinder i total mørke og vi kryber til køjs under en stjerneklar himmel, som i øvrigt også ser helt anderledes ud end den der hjemme. Slangen så vi heldigvis ikke mere til.

Fakta om Australien

Hovedstad i Australien er Canberra.

Befolkningstal: Ca. 25 mio.

Areal: Ca. 7.692.000 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 11.262 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer som Sydney med operahuset og Melbourne samt ørkenen med Ayers Rock (Uluru). Også Great Barrier Reef samt øen Tasmanien er velbesøgt.

Mere information:

Rejsebureau: My Planet

Turistinformation: Australien

Få meget mere Anne-Vibeke Rejser

Adgang til ALT indhold på AnneVibekeRejser.dk
Streaming af Tv-programmer i fuld længde - altid over 100 stk.
Næste online Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - Paris
De bedste rejsetips i et nyhedsbrev ca. to gange hver måned
Næste online foredrag: Guide til Azorerne
Se og gense over 50 foredrag fra hele verden
Ja tak, lad mig se noget mere!
Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben