Portland - Rosernes by, Oregon, USA
Log ind Log ind
Portland - Rosernes by, Oregon

Portland - Rosernes by, Oregon

Oregons største by Portland er ikke hovedstad, det er Salem, men Portland er noget for sig selv og på mange måder et interessant bekendtskab - og så er det rosernes by.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Roserne i Washington Park

I Washington Park, der ligger på et bakkedrag med kig ud over Portland, ligger det internationale testcenter for roser, der omfatter mere end 550 rosensorter. I den store åbne rosenpark med fri adgang kan du beundre og dufte til mere end 10.000 roser i alle mulige farvekombinationer. Fra hele verden sendes nye rosensorter hertil for at få dem testet og evalueret på duft, skønhed, holdbarhed og modstandsdygtighed for sygdomme.
Det er også i Washingtom Park at du finder den privatejede japanske have, som du mod entré kan besøge. Længere oppe på bjerget ligger Portlands zoologiske have - Oregon Zoo.

Statuen Royal Rosarian byder velkommen til Portland Rose Test Garden

Statuen Royal Rosarian byder velkommen til Portland Rose Test Garden

Downtown Portland

Hotel Rose Portland ligger et stenkast fra Willamette River og herfra kan du spadserer ind mod downtown og Portlands absolutte centrum Pioneer Courthouse Square. Her ses det gamle, grå domhus bygget i etaper mellem 1869 og 1903, som udgør pladsens ene fløj. På de øvrige sider står nyt og gammelt byggeri mellem hinanden. Pladsen er opbygget som en halv arena med trapper/sæder på to af siderne adskilt af en fontæne. En rundtur i Portland bringer dig forbi flere af de smukke gamle bygninger.

Pioneer Courthouse Square

Pioneer Courthouse Square

Det er også værd at besøge byens største boghandel Powell's City of Books, hvor der både forhandles nye og brugte bøger. Det blev til flere kilo bøger om Western Art - først og fremmest med de mest anerkendte kunstmalere og skulptører Charles M. Russell (1864-1926) og Frederic S. Remington (1861-1909). (Dem møder vi i senere artikler fra denne rundrejse i det vestlige USA).

Rose Hotel

Rose Hotel

Blandt Portlands mange restauranter valgte vi at spiser middag på den italienske restaurant Mucca Osteria. Stedet kan anbefales, for maden er fremragende - og koster også derefter.
Portland er en by, der kan bruges meget længere tid på - en by som vi gerne vender tilbage til. 

Restaurant Mucca Osteria

Restaurant Mucca Osteria

Allerede i morgen fortsætter vi sydpå langs Oregons stillehavskyst.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: USA