Broadway og Fifth Avenue med film, teater og kultur i New York City, USA
Log ind Log ind
Broadway og Fifth Avenue med film, teater og kultur i New York City

Broadway og Fifth Avenue med film, teater og kultur i New York City

Broadway på Manhattan er en undtagelse på mange måder. Den løber ikke vinkelret på andre gader, men skærer sig skråt gennem byen på tværs af avenuer og streets.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Teater- og film reklamer lyser op

Lysende og blikkende reklameskilte for ikke mindst teatre og biografer ses overalt - specielt da vi træder ind på Times Square. Vi har mødt mange mennesker tidligere på vores tur og her møder vi endnu flere. Mange har sat sig tilrette på en stor trappe og er parate til at stille sig i kø for at opnå billige billetter til en af aftenens mange forestillinger, hvor de usolgte sælges til halv pris.

New Yorks ældste skyskraber

Hvor Broadway krydser Fifth Aveneu ligger ikonet Flatiron Building fra 1902, der med sine 87 meter dengang var verdens højeste bygning, som netop kunne blive "klemt inde" mellem gaderne og fik denne strygejernsform. På den anden side af New Yorks ældste skyskraber ligger Madison Square Park og her ser vi de første grå egern - midt inde i denne larmende storby!

Andre kendte bygninger

Få meter herfra møder vi Uncle Sam rejser foran Empire State Building, som rejser sig med sine 102 etager fordelt på 443 meter. 
New York Public Library har en mere klassisk udformning med søjler og buer og ligger lidt indeklemt mellem højhusene, hvor det næste markante bygningsværk er Rockefeller Center. Vi går dog ikke indenfor - for så er vi bange for at blive væk, så stort det er!

Fred i St. Patrick Cathedral

Derimod kikker vi ind i den katolske domkirke St. Patrick Cathedral fra 1878, lige på den anden side af avenuen. Her er en ophøjet ro, fri for gadernes larm. På vej tilbage mod hotellet passerer vi Museet for Moderne Kunst - MOMA.

En by man aldrig bliver færdig med

Byens nyeste slogan "I love New York" kan jeg efter blot en enkelt dag fuldt tilslutte mig. Her vil jeg gerne bruge mere tid og vender sikkert tilbage for at opleve museerne og musikken, som er helt på niveau og måske bedre end mange andre steder i verden, men allerede i morgen fortsætter vi sydpå mod Philadelphia og hovedstaden Washington D.C.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: USA