Museumsmilen og Georgetown, Washington D.C., USA
Log ind Log ind
Museumsmilen og Georgetown, Washington D.C.

Museumsmilen og Georgetown, Washington D.C.

På sydsiden af The National Mall på Independence Avenue ligger museerne næsten skulder ved skulder og her er nok at tage fat på.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Indianermuseet

Det arkitektonisk meget flotte indianermuseum - National Museum of the American Indian - giver udvendigt en association af et gult klippelandskab med vandfald. Indvendigt er her fire etager fyldt med lærdom om de amerikanske indianere.

Washington Monument

Et andet spændende museum er Hirshhorn Museum og skulpturpark som vi spadserer gennem for at komme frem til Washington Monument, der består af en høj obelisk på toppen af The National Mall omkranset af 50 amerikanske flag.

Naturhistorisk Museum

På nordsiden af The National Mall når vi frem til Naturhistorisk Museum i hvis kæmpestore hall med søjleadskilte etager vi mødes af en afrikansk elefant. National Museum of Natural History har flere meget spændende afdelinger at byde på og så meget at vise frem, at man sagtens kan bruge nogle dage her, hvis man skal have det hele med. Vi nøjes med at spadsere gennem det forhistoriske afsnit med så mange dinosaurusskeletter at der næsten er for mange, så tæt de står. Et af de mest interessante afsnit her er at følge menneskets udvikling fra abemenneske til moderne menneske. Dels vises ansigter på menneskets forskellige udviklingstrin på et tableau, dels er mange af de ufatteligt livagtige ansigter udstillet i montre.

Thomas Jefferson Memorial

Et af de flotteste mindesmærker finder vi ved en sidegren af Potomac-floden ved søen Tidal Basin. Thomas Jefferson (1743-1826) var hovedforfatter til uafhængighedserklæringen fra 1776 og senere præsident i perioden 1801 til 1809. Dette geni var udover en visionær politikere desuden opfinder, landmand, musiker og videnskabsmand med interesser inden for naturvidenskab, filosofi, litteratur og geologi - en af de skarpeste hjerner USA har fostret.
Det runde søjlebårne monumentet ligger meget smukt ned til søen med udsigt til obelisken og midt i bygningen står en stor bronzestatue af Jefferson. Indvendigt er monumentets sider under loftet prydet med mange af hans lovpriste sætninger som f.eks. at "alle mennesker er skabt lige (-værdige)."

Georgetown

Fra The National Mall er der kun et par kilometer langs floden frem til Georgetown opkaldt efter landets første præsident. Det er specielt de mange små, klassiske bygninger, som har vores interesse og de er da også helt forskellige fra hvad vi ellers ser i Washington D.C. Georgetown udgør den gamle del af Washington D.C. og har da også byens ældste hus The Old Stone House fra 1766, der ligger på M Street. Dette hovedstrøg bugner af listige forretninger og caféer indrettet i de pastelfarvede, klassiske bygninger.

God mad på Hotel Holiday Inn Rosslyn

Denne aften får benene lov til at hvile sig, så vi bliver og spiser middagen i hotellets restaurant på øverste etage med udsigt ud over floden og Georgetown. Stedet kan anbefales.
Således forsynet med noget for øjet og noget for maven og lidt til ganen, kan vi forberede os til dagen i morgen, hvor vi fortsætter mod Niagara Falls på grænsen mellem USA og Canada.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: USA