Gigantiske redwood-træer i Californien, USA
Log ind Log ind
De gigantiske redwood-træer i Californien

De gigantiske redwood-træer i Californien

Lige syd for grænsen mellem Oregon og Californien, hvor Redwood National Park og Redwood State Park nærmest flyder ud i ét, står de himmelstræbende redwood-træer. Redwood er grantræer, der kan blive omkring 120 meter høje og mere end 4.000 år gamle - altså næsten så gamle som Egyptens pyramider - og det er tankevækkende!

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Trees of Mystery

Et af de steder hvor du kan komme helt tæt på disse kæmper er ved Trees of Mystery ved byen Klamath. Her er det den kæmpestore skovmand Paul Bunyan - en kendt figur i amerikansk folklore - og hans ligeså store tyr Babe Blue Ox, der byder velkommen. 

Paul Bunyan byder velkommen til Trees of Mystery i Klamath

Paul Bunyan byder velkommen til Trees of Mystery i Klamath

På et fint stisystem ledes du ind mellem træerne, hvoraf nogle har rødder over jorden i underlige former, der alle har fået forskellige navne. Her ligger væltede træer, hvor rodnettet er synligt - og så føler man sig lige pludselig meget lille. Det er en underlig følelse at bevæge sig mellem nogle af verdens ældste organismer, men der kommer også nye redwood-træer til. Nogle har lavet rodskud så tæt, at ni træer danner en næsten lukket halvcirkel. Stedet kaldes for katedraltræerne og her er det populært at blive gift. Andre træer vokser ud af en væltet træstamme - meget besynderligt!

Blandt enorme redwood-træer

Blandt enorme redwood-træer

Inde i Trees of Mystery kan du tage en noget opreklameret gondol - Sky Trail - op og svæve små 10 minutter over trætoppene, indtil du lander på en udsigtsplatform. Herfra er der nu ikke meget at se udover toppen af skoven, så den tur kan sagtens droppes.
På vejen tilbage mod udgangen ses en del figurer skåret i træ, der skal inspirere til at lære mere om legenden Paul Bunyan. Bl.a. ses hans hund Digger!

Goldolen Sky Trail glider op gennem skoven til et udsigtspunkt

Goldolen Sky Trail glider op gennem skoven til et udsigtspunkt

Tour Thru Tree

Stop også op ved Kamp Klamath Redwood Park and Campground i Klamath - et privatejet sted, hvor attraktionen kaldes Tour Thru Tree (Tur Gennem Træ) - fordi det er muligt for visse biler at køre igennem en skåret åbning i træet. Fra bussens parkeringsplads er der et lille stykke vej at gå op ad en bakke til selve træet, der menes at være omkring800 år gammelt. Åbningen i det store træ, der fortsat lever i bedste velgående, blev skåret i 1976 og er 2,23 meter bredt og 2,9 meter højt.                                                                        

Tour Thru Tree ses i Kamp Klamath Redwood Park

Tour Thru Tree ses i Kamp Klamath Redwood Park

Big Tree i Jedediah Smith Redwoods State Park

Områders største træ, som kaldes Big Tree (Stort Træ), ser du i Jedediah Smith Redwoods State Parkved. Det er da også en vældig gigant på 1.500 år og træet er omkring 93 meter højt og med en nedre diameter på næsten 22 meter. Jo, man føler sig lille og ydmyg. Og så er det slet ikke blandt verdens ældste og allerstørste træer!

Big Tree i Jedediah Smith Redwoods State Park

Big Tree i Jedediah Smith Redwoods State Park

Tilbage til Oregon

Samme eftermiddag er vi tilbage i Grants Pass i Oregon på Best Western Grants Pass Inn og kan slappe af ved svømmepølen.

Best Western Grants Pass Inn i Oregon

Best Western Grants Pass Inn i Oregon

Næste dag skal vi videre mod endnu en naturperle - Crater Lake National Park.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: USA