En eftermiddag i Denver, Colorado, USA
Log ind Log ind
En eftermiddag i Denver, Colorado

En eftermiddag i Denver, Colorado

Vi kører sydover på Highway 25 og ind i staten Colorado. I horisonten skimter vi profilen på Rocky Mountains og efterhånden kan vi også se højhusene i hovedstaden Denver, hvor vi tilbringer resten af dagen.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Colorado State Capitol i Denver

Trafikken er massiv, mens vi kører gennem byen, men vi får "kæmpet" os frem til regeringsbygningen Colorado State Capitol med den store guldbelagte kuppel. Denver blev grundlagt i 1858 som en mineby under det store goldrush for at kunne servicere guldgraverne i de sydlige Rocky Mountains med handelsmuligheder - men også med saloons og spillebuler. Da jernbanen blev etableret, flyttede flere folk hertil og i 1876 blev Denver Colorados hovedstad. Regeringsbygningen blev opført i 1890'erne i hvid Colorado-granit med en kuppel, der oprindelig var af kobber. Men i 1908 dækkede man kuplen med 5,6 kilo bladguld og siden har man dækket den flere gange med bladguld - senest i 2013 - naturligvis med guld udvundet i Colorado. Vi spadserer en tur rundt om bygningen, hvor der bl.a. er et mindesmærke for den amerikanske borgerkrig 1861-1865.

16th Street Mall  

Herefter kører vi til hotel Hilton Garden Inn. Hotellet ligger nogle få blokke fra Denvers absolutte handelsgade 16. Street Mall, der en en delvis gågade, og da vi har eftermiddagen fri til egne oplevelser, er det en selvfølge at vi spadserer en tur op og ned ad denne gade. Her er en blandet befolkning. Bl.a. har Denver en af landets største befolkningsgrupper fra Mexico, hvorfor man fejrer de store mexicanske helligdage. Gaden er ca. 1,5 km lang og vi passerer flere af de klassiske højhuse som f.eks. det 100 meter høje D&F Tower bygget i 1910. Blandt de mange butikker og spisesteder ligger også en besøgsværdig boghandel - Tattered Cover Book Store. Gå derind og lad dig friste.

Spændende arkitektur

I gadens nordvestlige hjørne ses helt moderne arkitektur ved Millennium Bridge. I den modsatte ende kan vi atter se Capitol og spadserer over i Civic Center Park, der udover at have flere af byens berømte museer også har flere fine statuer skabt af skulptøren Proctor i 1920'erne - bl.a. af rodeo-rytter og indianer. 
Denver har masser af spændende arkitektur og meget mere at byde på, end vi kan nå denne sene eftermiddag.
Vi spiser på hotellet, der næste morgen også har en fantastisk flot morgenbuffet, og således mætte er vi parate til at køre mod Canyonlands National Park og byen Moab i staten Utah.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Albatros Travel

Turistinformation: USA