Det evigt grønne Seattle - The Emerald City
Log ind Log ind
Det evigt grønne Seattle - The Emerald City

Det evigt grønne Seattle - The Emerald City

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Royal Caribbean Cruises

Seattle der er den største by i den amerikanske delstat Washington, går også under navnet "The Emerald City" eller den grønne by, på grund af mange stedsegrønne træer. Men Seattle er også en storby, der er hjemsted for store firmaer som Amazon og cafékæden Starbucks. Seattle er også udgangspunkt for mange krydstogter til Alaska.

Lasse Løndahl Henriksen

Lasse Løndahl Henriksen

Fotograf

Tilføj favorit

Det store handelscentrum

Seattle blev grundlagt omkring 1850 og i de tidlige år var byen hovedsageligt centrum for skovhugst. Men i 1897 oplevede byen et boom som handelscentrum for de mange guldgravere der drog mod Alaska og Yukon for at søge lykken. Byen er i dag stadig et stort handelscentrum, men også mange teknologi virksomheder som f.eks. Amazon og Nintendo of America, og ikke langt fra byen finder du også Microsofts hovedkvarter.

Fish filosofi på Pike Place Market

At byen har været handelscentrum gennem rigtig mange år, ser du også på det store Pike Place Market, der, som navnet antyder, er en enorm markedshal med hundredevis af boder. En af de mest berømte er Pike Place Fish Market, der med sin Fish filosofi er blevet verdenskendt inden for salg- og servicesektoren. Her giver man nemlig alle kunderne en oplevelse uden lige. De ansatte morer sig med at råbe og pifte og ikke mindst med at kaste fiskene gennem luften, hvorefter de selvfølgelig bliver grebet igen. Uanset om du er til fisk eller ej, er det en oplevelse du ikke vil glemme - men det er jo god stil rent faktisk også at købe noget, når du nu har fået et gratis show.

Verdens første Starbucks

Ikke langt fra Pike Place Market finder du den oprindelige Starbucks café, der siden er blevet til verdens største cafékæde, med mere end 140.000 ansatte og en årlig omsætning på mere end 7.8 mia. dollars. Kæden blev startet af tre studerende i 1971, som en butik der kun solgte ristede kaffebønner. Hurtigt udviklede firmaet sig til den verdensomspændende cafékæde, der i dag har næsten 2500 filialer verden over. Du kan stadig få dig en kop kaffe i den oprindelige café på Pike Place 1912, men da caféen er et populært turistmål, er køen ofte meget lang og det kan bogstaveligt tage timer at få en kop kaffe. Så hvis kaffetørsten virkelig trænger sig på, kan det anbefales at finde en af de andre Starbucks caféer. Der ligger praktisk talt en på hvert gadehjørne.

Seattles høje tårn

Seattles mest kendte vartegn er det høje tårn Space Needle som blev bygget til verdensudstillingen i 1962. Space Needle stikker 184,4 meter op i luften og i ca. 160 meters højde findes en fin 42 meter bred udsigtsplatform, der giver et godt overblik over byen. Under udsigtsplatformen ligger den roterende restaurant SkyCity, hvor du kan nyde udsigten over hele byen, mens du indtager et godt måltid.

Kongekrabber og sluseanlæg

Seattle er hjemhavn for en stor del af fiskerflåden i det nordlige Stillehav, heriblandt de mange kongekrabbefiskere, der også er kendt fra tv-programmet "The deadliest catch". Er du heldig, kan du se en af de kendte fiskebåde sejle ind gennem Ballard sluseanlægget, der fører skibene ind til ferskvandssøen Lake Washington, hvor havnen ligger beskyttet mod elementernes rasen. Ferskvandet gør også, at skibene ikke så let bliver slidt, hvilket er årsag til, at så mange både lægger til her. I området omkring Ballard sluseanlægget er der også mange grønne og rekreative områder, hvor du f.eks. kan gå en tur eller tage picnickurven med og nyde udsigten til Seattle by.