Oplev Juneau - Alaskas isolerede hovedstad
Log ind Log ind
Oplev Juneau - Alaskas isolerede hovedstad

Oplev Juneau - Alaskas isolerede hovedstad

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Royal Caribbean Cruises

Alaskas hovedstad Juneau ligger på begge sider af Gastineau kanalen og er omgivet af høje bjerge samt de mange gletsjere i Juneau Icefield. Derfor er de eneste måder man kan ankomme til byen, enten pr. skib eller med vandflyver. Men isolationen gør også at det er noget helt særligt at besøge Juneau.

Lasse Løndahl Henriksen

Lasse Løndahl Henriksen

Fotograf

Tilføj favorit

Guldgravernes første by

Området omkring Juneau har gennem årtusinder været beboet af Auke og Taku indianerstammerne, der især har nydt godt af de mange fisk i området, men det var guldfeberen der i 1880 fik guldgraverne Richard Harris og Joe Juneau til at anlægge en minelejr på stedet, efter en lokal indianerhøvding guidede dem ud til Gold Creek. 
Samtidig har byen også været hjemsted for adskillige pelsjægere der har tjent til føden i de mange bjerge og skove der omgiver byen. 

Wyatt Earp og den røde hund

Byens fortid som guldgraverby og handelsby for de mange pelsjægere i området er stadig tydelig den dag i dag, og du finder mange butikker med pelse og indiansk kunsthåndværk, blandt andet Alaskas ældste handelsstation Mt. Juneau Trading Post. 
En anden af byens seværdigheder er The Red Dog Saloon, en berømt og berygtet bar, der er Alaskas ældste menneskeskabte turistattraktion, og som bl.a. har været besøgt af den berømte sherif Wyatt Earp, som efter sigende efterlod sin revolver på byens Marshall kontor. Den er selvfølgelig udstillet i saloonen som en kuriositet.

Juneau Icefield - gletchere uden lige

En af de mest spektakulære naturoplevelser omkring Juneau er de mere end 40 enorme gletsjere, heriblandt Mendenhall gletsjeren og Taku gletsjeren, der tilsammen udgør det der kaldes Juneau Icefield. Det er et mere end 3900 km2 stort område, hvor mange af dalene er dækket af mellem 240 til 1400 meter is og sne. 
Juneau Icefield ses bedst fra oven, enten med helikopter eller vandflyver. Det er en oplevelse for livet at se de store ismasser, der spreder sig i hvad der føles som det uendelige. 

Udsigten fra Mount Roberts

Vandflyver eller helikopter er dog ikke den eneste måde du kan komme til at se Juneau fra oven. Fra byen går en svævebane op til bjerget Mount Roberts, hvorfra der er mulighed for at tage på vandreture i bjergene, besøge naturcentret eller bare nyde udsigten over Gastineau kanalen og Juneau by - og ikke mindst krydstogtsskibene i havnen. Er du heldig, kan du også se de to lokale ørne Elvis og Pricilla, der ynder at sidde i en af de høje trætoppe på bjergets skråning.

Se det fulde Tv-program: På Tur Til Alaska - krydstogt