Vancouver City - storbyen i det vestlige Canada
Log ind Log ind
Vancouver City  - storbyen i det vestlige Canada

Vancouver City - storbyen i det vestlige Canada

På denne rundrejse i det vestlige Canada besøges storbyen Vancouver City der bl.a. byder på Chinatown, kinesisk have, Stanley Park samt en lagune med vilde dyr.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Den kinesiske have

I Vancouver City er der masser at se bl.a. Chinatown, der er den næststørste i verden efter den i San Francisco. Her er et mylder af handlende og forretninger der udstiller alverdens spændende ting. Her er tørrede svampe, grøntsager, fisk og snegle - ja, alt eksotisk kan du købe i Chinatown. Men må det tage det med hjem jvf. toldreglerne? Og hvad betyder disse kinesiske tegn? Her taler befolkningen ikke engelsk. Det er en slags kinesisk! Vi finder Dr. Sun Yat-Sen klassiske kinesisk have, der er den største af sin art uden for Kina. Haven, der åbnede i 1986, er opbygget efter gamle kinesiske traditioner fra det første Ming-dynasti. Her kan du opleve en ophøjet stilhed og harmoni med flotte huse og elegante pavilloner samt særlige planter omkring en lille sø. Et besøg i en anden verden - virkeligt et åndehul midt i Chinatown.

Dr. Sun Yat-Sen kinesisk have i Chinatown

Dr. Sun Yat-Sen kinesisk have i Chinatown

Down Town Vancouver

Spadser en tur i Down Town og betragt de fantastiske skyskrabere. Ikke mindst de flotte genspejlinger i skyskrabernes overdimensionerede glasfacader.

Rundt mellem skyskrabere i Down Town Vancouver City

Rundt mellem skyskrabere i Down Town Vancouver City

Men vil du se det hele lidt fra oven så tag turen op i Harbour Center Tower. Den udvendige glaselevator drøner opad med fire meter i sekundet og øjeblikket efter står du i 167 meters højde og ser ned på - og udover - hele Vancouver City. Her er 360 graders udsyn. Dels over skyskraberne, dels havnen med de mange skibe, parkerne og de omkringliggende bjerge.

Harbour Center Tower hvor du fra toppen har en enestående udsigt ud over Vancouver City

Harbour Center Tower hvor du fra toppen har en enestående udsigt ud over Vancouver City

Bag facaden

Ikke alt er dog lige flot. Bag facaden kan du endnu finde et slumkvarter som var det hentet ud af musicalen "West Side Story".

Der findes stadig slumkvarterer i Vancouver City

Der findes stadig slumkvarterer i Vancouver City

Stanley Park

Besøg også Stanly Park med en kystlinie på mere end 10 km. Dette er en fantastisk oase midt i denne ellers så grønne by. Fra Stanley Park har du et af de flotteste udsyn over mod Down Town Vancouver med havnen og alle byens skyskrabere.

De lokale benytter sig virkelig af dette fristed. Her jogges, cykles og løbes på rulleskøjter. Faktisk er der ved siden af cykelstien og gangstien lavet en rulleskøjtesti. Og den bliver flittigt benyttet. Og så er både cykling og rulleskøjtning ensrettet - imod uret rundt om denne skønne halvø. Følg "strømmen" og du kommer forbi  de berømte totempæle. På ruten kn du møde de små halvtamme egern. Ved Bæversøen, som du kan gå rundt om, ses tusinder af blomstrende farvestrålende åkander i fuldt flor, så tæt sammenvokset, at du tror at kunne gå på vandet. Bæver er der dog ingen afser vi dog ingen af.

Bæversøen i Stanley Park er fyldt med blomster

Bæversøen i Stanley Park er fyldt med blomster

Fiske- og bademuligheder

Gå tilbage kysten og fortsæt rundturen, hvor du kommer under den store hængebro Lions Gate Bridge. Fortsætter du langs kysten, vil du møde lystfiskere og komme forbi flere fine badestrande.

Lions Gate Bridge set fra Stanley Park

Lions Gate Bridge set fra Stanley Park

Vaskebjørne ved Lost Lagoon

Du kommer forbi et større badeland, legepladser og golfbane, men gå f.eks. hen til indsøen Lost Lagoon. Endnu et åndehul i åndehullet! Her kan du møde nærgående vaskebjørne, der selvsagt ønsker, at du deler lidt foder ud til dem. Men nej, man skal ikke fodre vilde dyr - men netop beholde dem som vilde! Lost Lagoon er fyldt med forskellige andefugle - og selvsagt de canadiske gæs. Men også skildpadder ligger på stenene og soler sig. 

En god middag Afslutter denne aften en herlige rundrejse i Canada.

Vaskebjørn ved Lost Lagoon

Fakta om Canada

Hovedstaden i Canada er Ottawa. Største by er Toronto.

Befolkningstal: Ca. 37 mio.

Areal: Ca. 9.984.670 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 6.259 km. til Toronto og ca. 7.655 km. til Vancouver.

Mest besøgte attraktion: Nationalparkerne Jasper og Banff i det vestlige Canada. Toronto og vandfaldet Niaraga Falls i det østlige Canada.

Mere information:

Rejsebureau: Topas Travel

Turistinformation: Canada