Vancouver City - storbyen i det vestlige Canada
Log ind Log ind
Vancouver City  - storbyen i det vestlige Canada

Vancouver City - storbyen i det vestlige Canada

I Vancouver City finder du bl.a. Chinatown, der er den næststørste i verden, efter den i San Francisco.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Den kinesiske have

Vi finder Dr. Sun Yat-Sen klassiske kinesisk have, der er den største af sin art uden for Kina. Haven, der åbnede i 1986, er opbygget efter gamle kinesiske traditioner fra det første Ming-dynasti. Her oplever vi en ophøjet stilhed og harmoni. Her er flotte huse og elegante pavilloner og særlige beplantninger omkring en lille sø. Et besøg i en anden verden - virkeligt et åndehul midt i Chinatown.

Down Town Vancouver

Senere går vi tilbage i Down Town og betragter de fantastiske skyskrabere. Men vi vil se det hele lidt fra oven, så vi tager turen op i Harbour Center Tower. Den udvendige glas-elevator drøner opad med fire meter i sekundet og øjeblikket efter står vi i 167 meters højde og ser ned på - og udover - hele Vancouver. Her her vi 360 graders udsyn. Dels over skyskraberne, dels havnen med de mange skibe, parkerne og de omkringliggende bjerge.
Men også tilbage på gaden er bygningerne værd at betragte. Ikke mindst de fantastiske genspejlinger i skyskrabernes overdimensionerede glasfacader.

Bag facaden

Ikke alt er dog lige flot. Bag facaden genfinder vi et slumkvarter som hentet ud af musicalen "West Side Story". Efter et par timer samles vi på parkeringspladsen og finder vej ud til en noget skrabet campingplads i forstaden Ricmond. Pladsen har dog toilet og bad. Herligt. Vi har en lang god sommeraften med tidlig mad og hygge til sen aften.

Stanley Park

Vi har endnu en dag i Vancouver, men skal pakke teltene sammen, da vi den sidste nat sover på motel nær lufthavnen. Vi er trætte af at løbe rundt i byen - og vejret er for fint til museum - så valget falder på Stanly Park med en kystlinie på mere end 10 km - en fantastisk oase midt i denne ellers så grønne by. En passende tur til at holde os i gang! Herfra har vi et af de flotteste udsyn over mod Down Town Vancouver med havnen og alle byens skyskrabere.

Ingen bæver i Bæversøen

De lokale benytter sig virkelig af dette fristed. Her jogges, cykles og løbes på rulleskøjter. Faktisk er der ved siden af cykelstien og gangstien lavet en rulleskøjtesti. Og den bliver flittigt benyttet. Og så er både cykling og rulleskøjtning ensrettet - imod uret rundt om denne skønne halvø. Vi følger "strømmen" og går over til de berømte totempæle. Herefter slår vi et sving ind på halvøen og kommer ind i skoven og møder de små halvtamme egern. Bæversøen, som vi går rundt om, er fyldt med tusinder af blomstrende farvestrålende åkander i fuldt flor, så tæt sammenvokset, at man tror at kunne gå på vandet. Bæver ser vi dog ingen af.

Fiske- og bademuligheder

Vi går tilbage langs åen til kysten og fortsætter rundturen. Vi kommer under den store hængebro Lions Gate Bridge. Vi fortsætter langs kystlinien og møder flere kinesere, der forsøger sig som lystfiskere - ja, vi møder endda én som fisker med kastegarn! Så dukker først den ene badestrand op, og så en anden og inderst en tredje!

Vaskebjørne ved Lost Laguoon

Vi kommer forbi et større badeland, legepladser og golfbane, men sætter kursen mod indsøen Lost Laguoon. Endnu et åndehul i åndehullet! Her bliver vi mødt af fire nærgående vaskebjørne, der selvsagt ønsker, at vi deler lidt ud til dem. Men nej, skal vi ikke beholde dem som vilde dyr? Søen er fyldt med forskellige andefugle - og selvsagt de canadiske gæs. Men også skildpadder ligger her på stenene og soler sig. Lagunen er det sidste vi besøger, inden vi igen traver gennem byen og mødes for at køre på motellet, hvor en god middag på restaurant afslutter denne herlige rundrejse i Canada.

Fakta om Canada

Hovedstaden i Canada er Ottawa. Største by er Toronto.

Befolkningstal: Ca. 37 mio.

Areal: Ca. 9.984.670 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 6.259 km. til Toronto og ca. 7.655 km. til Vancouver.

Mest besøgte attraktion: Nationalparkerne Jasper og Banff i det vestlige Canada. Toronto og vandfaldet Niaraga Falls i det østlige Canada.

Mere information:

Rejsebureau: Topas Travel

Turistinformation: Canada