Havernes by - Victoria på Vancouver Island
Log ind Log ind
Havernes by - Victoria på Vancouver Island

Havernes by - Victoria på Vancouver Island

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Royal Caribbean Cruises

Hovedstaden Victoria i den canadiske provins British Columbia, er en by i særklasse. De mange Edwardianske bygninger der pryder byen, er med til at skabe en helt særlig stemning og byen er også udgangspunkt for nogen af de mest succesrige hvalsafarier i verden.

Lasse Løndahl Henriksen

Lasse Løndahl Henriksen

Fotograf

Tilføj favorit

Dronningens by, havernes by

Victoria, der er opkaldt efter den engelske dronning Victoria, blev oprindeligt anlagt som handelsstation i 1843 og voksede sig hurtigt større. Victoria blev hovedstad for Vancouver Island og i 1871, da British Columbia trådte ind i den canadiske konføderation, blev byen også hovedstad for hele provinsen. Victoria er også kendt som havernes by på grund af de mange farverige blomster, der dyrkes næsten året rundt. Dette er også med til føre ekstra charme til de gamle bygninger i bybilledet.

Den gamle chinatown

Bydelen chinatown i Victoria er den ældste chinatown i Canada og den næststørste i hele Nordamerika - næst efter den i San Fransisco. I 1858 kom mange indvandrere til Victoria fra Californien og næsten 1/3 af indvandrerne var kinesere og kort efter begyndte flere kinesere at komme direkte fra Kina. Det var bl.a. pga. hungersnød i deres hjemegne, og Victoria var frem til 1920'erne den største chinatown i Canada. Chinatown har sin helt egen charme og man kan sagtens bruge lang tid på at nyde stemningen i bydelen der summer af liv.

Hvalsafari til den store guldmedalje

En af de mest populære aktiviteter i Victoria er hvalsafari, hvor man kan se pukkelhvaler, vågehvaler, spækhuggere, sæler og marsvin, som alle kommer tæt på kysten. I små turbåde kan man komme helt tæt på. Victoria er et af de bedste steder i verden at komme se mange af de store marine dyr og det er en oplevelse man aldrig glemmer.