Kanotur på Weserfloden, Nordtyskland
Log ind Log ind
Kanotur på Weserfloden

Kanotur på Weserfloden

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Tysk Turist Information

Denne ferie i Tyskland går til den lille by Oedelsheim (Oberweser) på bredden af floden Weser, der starter ved sammenløbet af de to floder Fulda og Werra og løber ud i Nordsøen ved Bremerhaven efter ca. 440 km.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

"Kronerne" i Oedelsheim

Vil du bo tæt på floden Weser, er det lidt ældre og hyggeligt Hotel Zur Krone i Oedelsheim et udmærket valg. Den lille og meget traditionelle midttyske by oser af gamle og nyere bygninger med bindingsværk. Der er kun ganske kort afstand ned til floden, hvor vandet flyder mod nord med ca. seks km. i timen. Det er tydeligt at se strømmen. En lille færge, der højst kan tage et par biler ad gangen, trækkes via kraftige kabler som hænger i luften på tværs af floden fra bred til bred uden hjælp af motor alene ved strømmens kraft. Genialt fundet på. Der findes flere af disse færger langs Weser. Lidt længere inde i byen ligger Hotel Kronenhof og her spiser du godt. Rigtigt godt. I den lune forårsaften kan du sidde udendørs på terrassen og nyde asparges der på denne årstid har sin højsæson. Så et valg af flødelegeret aspargessuppe - med knæk i de sprøde aspargesstykker der svømmer i suppen - er bare sagen. Lækkerierne suppleres med en udsøgt tør tysk hvidvin. Hvem siger at tyskerne ikke kan lave mad!

Bindingsværksidyl i Oedelsheim

Bindingsværksidyl i Oedelsheim

Mulighed for cykeltur langs Weser-floden

Har du ikke egen cykel med, kan du hos Kronenhof leje cykler og tage en del af den mere end 500 km. lange cykeltur Weserradweg som starter i byen Hann. Münden ved Weser-flodens begyndelse. Hele ruten er opdelt i etaper og fører dig gennem Weserbergland langs med floden og gennem kendte og mindre kendte byer. Forbi slotte og borgruiner. Cykelturen på Weserradweg kan startes hvor som helst langs Weser-floden.

Tag eventuelt egne cykler med ellers kan de lejes

Tag eventuelt egne cykler med ellers kan de lejes

På Weserfloden

Det er et af kanoudlejningsfirmaerne der kommer med kanoen på det aftalte isætningssted ved Oedelsheim - lige ved færgen. Firmaet kan levere to- eller fire-personers kanoer og er i tre som skal padle sammen kan du leje en af de store kanoer. Det er solide kanoer der har en god balance og stor lasteevne. Du får redningsvest samt en vandtæt tønde til ting, der ikke må blive våde - hvis nu ... Så tørt tøj og proviant lægges i tønden, der placeres midt i kanoen. Husk at lægge dit kamera i en vandtæt gennemsigtig plastpose nede mellem dine fødder og tag det kun frem, når du ikke padler og alene glider med strømmen. Så skulle der være ro til at fotografere og alle sidder stille i kanoen.   

I kano på Weser-floden

I kano på Weser-floden

Rigt fugleliv

Weser-floden er ganske bred, men alligevel tager strømmen kanoen og snart har du lagt Oedelsheim bag dig. Du passerer flere campingpladser der ligger fint ned til floden og på brinken holder lystfiskerne til. Det er mest åbent kulturlandskab, du padler gennem med marker på begge sider af floden. På brinken ses flere gange fiskehejre der modigt venter med at flyve til kanoen er ganske tæt på. Det hænder også at hejrerne, der ellers plejer at forsvinde, vender om og flyver ganske tæt forbi kanoen. Nyd roen på floden. Her er bestemt ingen larm fra motorvej eller bytrafik. Kun fuglene, i krat og siv du passerer, kan høres. Andefugle, lærke, drossel, solsort, mejser og en enkelt gøg i det fjerne. Du passerer endnu en færge og padler bag om den, så du ikke kommer i "konflikt".

Gråhejre på brinken

Gråhejre på brinken

Stærk strøm

Strømmen er stærk, så skal du fotografere og derved slippe styringen af kanoen, går der kun et øjeblik, inden kanoen er i drift mod brinken. Et par lavt flyvende svaner ses komme direkte i mod kanoen. Et rigtigt flot motiv at få svanerne i flugt lavt over vandspejlet. Men du skal være hurtig til at få kameraet ud af den vandtætte sæk, idet kanoen drejer, så snart styringen slippes. Vil du have gode fuglebilleder, skal du skal være lynhurtig - eller tage chancen og sidde med dit fotoudstyr parat - men ubeskyttet! 
Efter et par timer og ca. 30 km. nede ad floden kommer du til landingsstedet og kan trække kanoen på land. Jo, du kommer langt på kort tid uden de store anstrengelser med en så kraftig strøm, som der findes på Weser-floden. Kanoer kan i øvrigt bringes overalt til aftalt isætningssted og afhentes igen på aftalt landingssted.

Pause til picnic undervejs

Pause til picnic undervejs

Fakta om Tyskland

Hovedstaden i Tyskland er Berlin. 

Befolkningstal: Ca. 83 mio.

Areal: Ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 356 km til Berlin, ca. 842 km til München 

Mest besøgte attraktion: Metropolerne Berlin og Hamborg men også mange andre byer - kejserbyerne og middelalderbyer med bindingsværk m.v. Tyskland byder på rigtigt meget inden for kultur - og husk de hyggelige julemarkeder.

Mere information:

Turistinformation: Tyskland