En dag i Antalya, Tyrkiet
Log ind Log ind
En dag i Antalya

En dag i Antalya

Den sidste dag på denne rundrejse i Tyrkiet går vi på opdagelse i den gamle bydel i Antalya og turen afsluttes med et forrygende tyrkisk danseshow.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Antalya - den gamle bydel

Denne dag er der en guidet byvandring i Antalyas gamle bydel. Fra Republikkens Plads med bronzemonumentet for landsfaderen Atatürk er der udsigt over byen og minareten Yivli Minare - Antalyas vartegn.

Monument for landsfaderen Atatürk på Republikkens Plads i Antalya

Monument for landsfaderen Atatürk på Republikkens Plads i Antalya

Turen fortsætter ned til havnen og omkring bymuren, inden vi besøger den ældste bydel - Kaleici - med mange restaurerede osmanniske huse.

Havnen i Antalyas gamle bydel Kaleici

Havnen i Antalyas gamle bydel Kaleici

Vi ser også den romerske Hadrians Port opført i forbindelse med kejserens besøg år 130 e.Kr.

Hadrians Port i Antalya

Hadrians Port i Antalya

Den bagved liggende handelsgade Hespci Sokak fører ind til Kesik Minare "Den Knækkede Minaret", der oprindeligt var et romersk tempel fra det 2. århundrede og senere blev en kirke og derefter en moské. Men det hele brændte i 1800-tallet og er ikke genopbygget, men henligger som en ruin. 

Den knækkede minaret Kesik Minare

Den knækkede minaret Kesik Minare

Tyrkisk aftenshow i Sadirvan restaurant

Denne sidste nat i Tyrkiet overnatter vi på det lækre IC Hotel International Comfort, der ligger tæt på lufthavnen, for i morgen skal vi ekstrem tidligt op for at nå flyveren ved 6-tiden. 

IC Hotel International Comfort i Antalya

IC Hotel International Comfort i Antalya

Men inden skal vi overvære et musikalsk danseshow - Turkish Nights - i restaurant Sadirvan. Her er stuvende fyldt af forventningsfulde gæster, som er anbragt ved lange borde, hvor stolene står så tæt, at ingen kan gå bagom dem. Alligevel lykkedes det tjenerne at jonglere maden på store stativer og servere den ved hjælp af hånd til hånd metoden. Vand, øl og vin er ad libitum og snart dæmpes lyset og tre vidunderligt skabte mavedanserinder indtager scenen, mens de svinger silkestoffer i forskellige farver omkring sig. De dansende mænd er forrygende og en trommesolo sætter nye grænser for hvad en enkelt trommesolist kan præstere.
Forskellige danse i lokale folkedragter afslutter forestillingen - og en oplevelsesrig rundrejse i det vestlige Tyrkiet, hvor vi startede i antikkens Myra.

Festforestilling ved restaurant Sadirvan

Festforestilling ved restaurant Sadirvan

Fakta om Tyrkiet

Hovedstaden i Tyrkiet er Ankara. 

Befolkningstal: Ca 79,5 mio.

Areal: Ca. 783.356  km2

Afstand fra Danmark: Ca 2.698 km

Mest besøgte attraktion: Storbyer som Ankara og Istanbul. Tyrkiet er ideelt til charterferie, men også kendt for at have fine badestrande og gode muligheder for at vandre.

Mere information:

Turistinformation: Tyrkiet