Charterferie på La Palma - en af De Kanariske Øer, Spanien
La Palma - en af De Kanariske Øer

La Palma - en af De Kanariske Øer

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Bravo Tours

Mange anser La Palma for den smukkeste af De Kanariske Øer, hvorfor den også kaldes La Isla Bonita. Og det er da også et meget frodigt sted, vi er kommet til med flere klimazoner op ad en af verdens stejleste vulkanøer, der rejser sig næsten 2.500 meter blot otte kilometer fra strandkanten.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Skribent

Tilføj favorit

Hotel Las Olas i Los Cancajos

I landsbyen Los Cancajos, der ligger på østsiden af øen - blot ti minutters kørsel fra hovedstaden Santa Cruz de La Palma - har Bravo Tours flere gode hoteller bl.a. Hacienda San Jorge som nærmest er en botanisk have, der omkranser stedets pool. Også det store hotel H10, der ligger helt tæt på kysten og blot 300 meter fra den kulsorte lavastrand Playa de Los Cancajos, er velbesøgt. Selv indkvarters vi i hotellejligheder på det populære Hotel Las Olas, der også har en international atmosfære. De østvendte værelser, der er forsynet med et lille køkken med mulighed for selvhushold, har altaner rettet mod havet og hotellets pools, der er omgivet af forskellige eksotiske træer. Der er mulighed for at nyde hotellets store morgenmadsbuffet inde i restauranten eller ude på terrassen i dagens første varmende solstråler. Der er a la carte midt på dagen og "kun" buffet om aftenen. I tilslutning til Hotel Las Olas ligger den anbefalelsesværdige Thai-restaurant La Ola. Men Los Cancajoa har naturligvis flere gode spisesteder med bl.a. restauranterne Sadi og La Habana.
Byen har ikke mindre end tre supermarkeder, så der er rig mulighed for selv at sørge for mad og drikke.

Hotel Las Olas i Los_Cancajos

Hotel Las Olas i Los_Cancajos

Den dramatiske kystpromenade

Der er ikke direkte adgang fra Hotel Las Olas til kysten, men blot efter fem minutter ad hoved- og sidegade står vi ved den dramatiske lavakyst. Atlanterhavets dønninger hamrer mod de forrevne og skarpe lavaklipper og står i flere meter høje kaskader op over dem som havgeysere. Kystpromenaden fører os til stranden Playa de Los Cancajos med fint, kulsort lavasand blot 10-15 minutter fra hotellet. 
Vi fortsætter ad den fint anlagte kystpromenade (med nogle trapper) og kan spadsere helt til Santa Cruz de La Palma. Hvor kystpromenaden slutter fortsættes på fortorvet ned mod industrihavnen og forbi øens eneste dieselfyrede kraftanlæg, inden vi når frem til hovedstaden. Turen tager ca. 1,5 time ad kystpromenaden, men kan gøres på en time, hvis man bliver på hovedgaden. Der går busser til byen lige ved hotellet og det tager ca. 10 minutter. Det kan ikke anbefales at tage egen bil til byen pga. parkeringsproblemer.

Badestrand ved lavakysten

Badestrand ved lavakysten

Santa Cruz de La Palma - øens hovedstad

Allerede på afstand kan vi se øens eneste færgehavn med rutebåden til bl.a. Tenerife. Men her ligger også helt store krydstogtskibe, da Santa Cruz de La Palma er en populær destination. 
Her kan man shoppe på gågaden Calle O'Daly og spadsere mellem huse bygget i forskellige stilarter præget af de folk som gennem tiderne har beboet øen. Besøg f.eks. det noble borgerhus Casa-Palacio Salazar med træbalkoner i gården. Ved Plaza de Espana ligger byens rådhus og den store kirke El Salvador, der er et besøg værd. 
Vi fortsætter ad gågaden og kommer forbi musikanterne på Plaza Vandale før vi for enden af gaden støder på en statue af en dværg klædt som pirat med stor hat. Han er en af figurene der danser hvert femte år under festivalen La Bajada de La Virgen. Men byen har naturligvis også en årlig tilbagevendende festival Los Indianos, hvor alt går i hvidt med pulver overalt.
Bag statuen ses en model (i beton) af Cristoffer Columbus skib Santa Maria med marinemuseet Naval.

Langs kysten til Santa Cruz de La Palma

Langs kysten til Santa Cruz de La Palma

Fortet - Castillo de la Virgin

En bro fører os over byens flod Barranco de las Nieves og ad en stejl gade kommer vi op til byens gamle fort Castillo de la Virgin. Fortet er fra 1700-tallet og var en del af byens forsvarsanlæg mod piratangreb. Endnu ses en række gamle kanoner. Fra fortet er der en fin udsigt ud over byen.

Kanoner paa Castillo de la Virgin

Kanoner paa Castillo de la Virgin

De berømte balkoner - Los Balcones

Ved strandpromenaden ses de berømte træbalkoner, hvor ejerne sætter en stor ære i at udsmykke balkonerne med blomster.
Efter frokost på en af byens mange spisesteder tager vi tilbage på hotel Las Olas og slapper af ved poolen. Ingen charterferie uden sol på maven!
Og så er vi klar til at tage på næste udflugt - og der er nok at vælge mellem. Hver dag sin udflugt og næste tur går til højlandet med besøg på bl.a. øens højeste punkt Roque de los Muchachos.

De berømte træbalkoner ses på strandpromenaden

De berømte træbalkoner ses på strandpromenaden

Fakta om Spanien - De Kanariske Øer

De Kanariske Øer hører til Spanien og ø-gruppen består at øerne Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro samt Fuerteventura. Hovedbyerne er Las Palmas de Gran Canaria og Santa Cruz på Tenerife.

Befolkningstal: Ca. 0,4 mio.

Areal: Ca. 7.447 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 3.756  km.

Mest besøgte attraktioner: Badestrande og vandreture i bjergene

Mere information:

Rejsebureau: Bravo Tours

Turistinfo: Spanien

Turistinfo: De Kanariske Øer