Barcelona på egen hånd - og så på en grupperejse
Log ind Log ind
Barcelona på egen hånd - også på en grupperejse

Barcelona på egen hånd - også på en grupperejse

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Gislev Rejser

Denne byvandring på egen hånd tager udgangspunkt på Placa de Catalonya nord for Las Ramblas, som du kan spadserer ned af og opleve den sydende folkemængde blandet med gadegøglere, karikaturtegnere, musikere, blomster- og boghandlere.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

På egen hånd i Barcelona

Her kan du passende sætte dig på en af de mange caféer og bare iagttage strømmen af mennesker defilere forbi. Du kommer også forbi det populære Boqueria-marked - Mercat de la Boqueria - som ligger lige ved Ramblaen.

Folkemængde på Ramblaen

Folkemængde på Ramblaen

Palau de la Musica Catalana

Undervejs gennem byen ses flere helt specielle bygningsværker, hvor et af dem er musikhuset Palau de la Musica Catalana der regnes for et af den spanske modernismes mesterværker. Umiddelbart kan man tro, at ideen er fostret i hovedet på Gaudi, men bygningen er kreeret af den geniale arkitekt Lluís Domènech i Montaner. 

Musikhuset Palau de la Musica Catalana med en helt speciel arkitektur

Musikhuset Palau de la Musica Catalana med en helt speciel arkitektur

Katedralen La Seu

Det er oplagt at spadsere gennem det gotiske kvarter - Barri Gotic - til det nærliggende vicekongens palads hvor en indergård er prydet med fine arkader. Herefter fortsættes til Barcelonas fornemme katedral La Seu, der er bygget på fundamenterne af et romersk tempel og en maurisk moské. Byggeriet blev påbegyndt i 1298, men Barcelonas katedral stod først helt færdig i 1913. Katedralen har tre luftige tårne og en gotisk facade med blyindfattede ruder og mange udskæringer, statuer og relieffer - ikke mindst ved indgangsportalen.

Katedralen i Barcelona - La Seu

Katedralen i Barcelona - La Seu

Parc de la Ciutadelle

Vil du væk fra den evige strøm af biler, er et af Barcelonas åndehuller - den store park Parc de la Ciutadelle - et godt bud. Ud over zoologisk have er her også flere prægtige bygninger og søer omgivet af blomster, buske og træer. Og hvis du også interesserer dig lidt for fugle, er det sjovt at kunne komme helt tæt på de grønne parakit-papegøjer som her ses overalt - selv i en storby som Barcelona. I parken, der blev benyttet til verdensudstillingen i 1888, findfes flere museer bl.a. museet for moderne kunst, det zoologiske museum og et museum for geologi. Også det catalanske parlament holder til i en af bygningerne.
Du kan fortsætte til triumfbuen - Arc de Triomf - der ligger lidt nord for parken og som blev bygget i forbindelse med verdensudstillingen i Barcelona.

Indgang til Parc de la Ciutadelle

Indgang til Parc de la Ciutadelle

Det maritime Barcelona

Du kan også bruge en dag på at se nærmere på det maritime Barcelona og spadsere forbi Columbusmonumentet tæt ved den gamle havn Port Vell og den smukke toldbod. Går du gennem nogle af de smalle gader kommer du ud til strandområdet Playa de la Barceloneta. Tænk at have en så fin badestrand inde i en storby som Barcelona! Følger du stranden, kan du i horisonten se det helt moderne 5-stjernede Hotel W Barcelona, som står yderst ved havet og minder om et kæmpesejl.
Ved Torre San Sebastian går en svævebane op til bjerget Montjuic på den anden side af havnen, hvor det ene flotte skib efter det andet ligger. Også Cataloniens historiske museum ses på havnefronten og tæt herpå kan du f.eks. nyde din frokost på restaurant Casa Tomasa, mens du kan vurdere hvad du så vil se i Barcelons - en by du aldrig bliver færdig med.

Columbusmonumentet

Columbusmonumentet

Fakta om Spanien

Hovedstaden i Spanien er Madrid. Tæt på Spanien ligger De Baleariske Øer med hovedøerne Mallorca og Menorca i Middelhavet. I Atlanterhavet ligger De Kanariske Øer.

Befolkningstal: Ca. 46,5 mio.

Areal: Ca. 505.990  km²

Afstand fra Danmark:  Ca 2.075 km. til Madrid

Mest besøgte attraktioner: Storbyer som Madrid og Barcelona og de mange fine badestrande specielt mod Middelhavet. Rundt omkring i landet findes flotte middelalderslotte.

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: Spanien