Alt dette skal du skal opleve på ferieøen Fuerteventura
Log ind Log ind
Alt dette skal du skal opleve på ferieøen Fuerteventura

Alt dette skal du skal opleve på ferieøen Fuerteventura

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Apollo / Playitas og Suncharter

Den kanariske ferieø Fuerteventura er perfekt til charteferie, men også aktiv ferie på f.eks. Playitas. Her giver Anne-Vibeke Rejser dig de bedste rejsetips til ferie på Fuerteventura.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Fuerteventura har over 150 sandstrande

Hvis du skal finde en eneste god grund til at besøge Fuerteventura ud over klima, høj sol og god mad, så må det være sandstrande. Der er over 150 imponerende sandstrande på Fuerteventura, og Playa de Sotavento ved Jandia, der er 21 km. lang, er uden tvivl en af Fuerteventuras stoltheder. Vandet er særdeles børnevenligt. Der er også mange vandsportsaktiviteter, og dele af stranden er for naturister. Andre besøgsvenlige strande er Caleta de Fuste, den 800 meter lange Caleta strand, Sotavento, Corralejo, Cofete, Esmeralda, Gran Tarajal og Esquinzo strandene. 

Der er over 150 suveræne sandstrande på Fuerteventura.

Der er over 150 suveræne sandstrande på Fuerteventura.

Den historiske bjergby Betancurie

Betancurie er en søvnig bjergby midt inde på Fuerteventura og absolut et besøg værd, fordi den viser øens mangeårige historie. Den blev grundlagt i 1405 af Jean de Bethencourt og har en utrolig hyggelig gammel bydel med små butikker og cafeer.

Klippekysten og landsbyen Ajuy

For enden af vej 621 (lige efter byen Pajara) ligger en søvnig havneby Ajuy, der er et besøg værd - også med børn. Ikke pga. selve byen, men fordi enorme bølger knækker tæt på land, og det er dramatisk syn, som du kan kigge på i timevis. Imponerende strand men ikke badevenlig. Der er stier langs kysten, hvor det er oplagt at gå en tur. Du fortryder det ikke - udsigten er uforglemmelig. 

Fuerteventuras imponerende solnedgange

På Fuerteventutas kupierede vestkyst finder du et flere forskellige steder med hyggelige udsigtspunkter, der går for at være de bedste sted at se solnedgang. El Porel er et af dem, men naturhavnen i El Cotillo er måske bare mere dramatisk, fordi havnen ligger gemt bag de enorme klipper. Havnepromenade er fyldt med restauranter. Går du lidt hen langs kysten, får du et godt indtryk af de enorme bølger. 

Resortet Las Playitas til den aktive

Er du tilhænger af aktiv ferie kombineret med dase- og solferie, så slå dig ned i ferieresortet Las Playitas (Apollo). Du kan både bo på hotel, i lejligheder og i villas alt sammen omgivet af skøn natur med bjerge, strand og hav. Der er masser af sport på stedet, og det er perfekt til flere generationer, og hvis du gerne vil prøve noget nyt.

Aktiv ferie og spis godt f.eks. på El Boril i Las Playitas

Du bliver ikke skuffet over madden på Fuerteventura, hvis du går efter de spanske specialiteter, der ud over tapas også tæller Pejines (små fisk), papas arrugadas (saltede kartofler), mojo (paprikasovs) og queso majorero (gedeost). Glæd dig. Besøg f.eks. El Boril i havnebyen Playitas - blot 10 minutters gang fra resortet Las Playitas.

To Tv-programmer med Anne-Vibeke Rejser fra Fuerteventura

Vi har besøgt Fuerteventura to gange. Det ene Tv-program er på hel almindelig charter, mens det andet program er fra Playitas.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Fuerteventura er også for børn

På en charterferie eller aktiv ferie til Fuerteventura vil der også være masse af aktiviteter for børn. Enten i selve resortet eller hvis du kører ud på øen. På den nordlige del af Fuerteventura ligger et stort naturområde Las Dunas med sandklitter så langt øjet rækker. Her kan du bruge lang tid, og du finder ud af, hvorfor Fuerteventura også kaldes for Spaniens største sandkasse. PÅ den anden side af vejen ligger der også sandstrandene med lækkert havvand. Husk badetøj. 

Tag i zoologisk have - Oasis Park

Oasis Park er en zoologisk have med en snert af Tivoli. Der er dyreshows med både papegøjer, søløver, rovfugle og krybdyr, så du kan komme helt tæt på. Sæt en hel dag af, og gerne en hvor der ikke er alt for varmt.

 

Avisa Alavera - kom tæt på Aloe Vera

Bjerglandskaberne på Fuerteventura er golde, og der er ikke meget, der kan gro her, men aloe vera kan. Du kan besøge Avisa Alavera i Tiscamanita og få historien om Fuerteventura og aloe vera. Produktionen har stået på siden 1989, og der er stort set ikke grænser for, hvad denne mirakelplante kan udføre. Den kan tilmed spises og er utrolig sund. Markerne er et syn for sig, især når planten blomstrer.

Fakta om Fuerteventura - De Kanariske Øer

Fuerteventura er den næststørste af de Kanariske Øer i Atlanterhavet. Hovedstaden er Puerto del Rosario. Øen er med sine 1.660 km² godt tre gange så stor som Bornholm og fem gange mindre end Sjælland. Øen kaldes også for en stor sandkasse og har utrolig mange fine sandstrande.

Befolkningstal: Ca. 120.000

Sprog: Spansk (med dialekt)

Areal: Ca. 1.660 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 4.520 km (fra København)

Mest besøgte attraktioner: Playa de Sotavento ved Jandia (21 km strand), bjergbyen Betancurie, Naturparken Las Dunas, Kystbyerne Ajuy, El Costillo, Resortet Las Playitas

Mere information:

Turistinfo: Spanien

Turistinfo: Fuerteventura

Resortet Playitas