Alt dette skal du opleve på vidunderlige Lanzarote – De Kanariske Øer
Log ind Log ind
Alt dette skal du opleve på vidunderlige Lanzarote – De Kanariske Øer

Alt dette skal du opleve på vidunderlige Lanzarote – De Kanariske Øer

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Club La Santa

Lanzarote byder på en perlerække af ferieoplevelser - Anne-Vibeke Rejser har kørt hele Lanzarote rundt. Få de bedste rejsetips her.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

César Manriques ses overalt

Der er ingen reklamesøjler, ingen store feriekomplekser eller højhuse på Lanzarote. Det skyldes primært den lokale helt César Manrique, der i 1968 kom tilbage til Lanzarote – 48 år gammel. Han brugte resten af sit liv på at være fortaler for vedligeholdelse af traditioner og miljøvenlig turisme. Der blev bl.a. sat nøje grænser for højde på hus og valg af farver. Over alt på øen kan du se hans kendetegnende kunstværker, der alle tager udgangspunkt i naturen. César Manrique døde i 1992 – 73 år gammel.

Antikke Tequise i nord

I den nordlige del af øen ligger Tequise, der fungerede som øens hovedstad frem til og med 1852. Hævet over byen ligger borgen Santa Bárbara. Tequise er en velbevaret by med brolagte gader og velbevarede huse. Speciel kirken Iglesia de San Miguel er et samlingspunkt. Det er det lokale søndagsmarked også, der er er en farverig oplevelse med lokale håndværk, smykker og tøj.

Famara stranden – Lanzarotes smukkeste strand

Landskaber omkring Tequise består af vidstrakte øde sletter, hvor vinden virkelig kan få fart. Der cykles utrolig meget på øen, men det kræver kræfter og vilje. Det gør det også,  hvis du vil prøve kræfter med havet. Den to kilometer lange Famara strand er et af de mest dramatiske steder på Lanzarote. Det ligger nord for Club La Santa og kan sagtens nås på cykel. Stranden går for at være den mest fantastiske på hele øen – en ting er sikkert - udsigten er ubeskrivelig. De sejeste surfer her, men det er heller ikke for hvem som helst. I de brusende bølger er der masser af aktiviteter, men det er helt sikkert folk, der har prøvet det før. Her mærkes naturens kræfter for fuld styrke. Famara stranden er ikke en strand man solbader på. Det blæser ganske enkelt for meget de fleste dage. Området er enestående til aktiviteter på vandet eller på stranden. 

Lanzarotes nordlige spids - Mirador del Río

Fortsætter du videre mod nord, kommer du gennem den smukke palmeby Haría. Husk at stoppe på vej ned til byen, der er en fantastisk udsigt. Herfra kan du fortsætte til udsigtspunktet Mirador del Río, der ligger helt oppe på nordspidsen af øen. Her har César Manrique igen været på spil. Det første du møder er en høj stenmur, der skærmer af for udsigten. Hvis du vil spare entrégebyret, kan du gå et par hundrede meter ned af vejen. Det giver ikke helt den samme udsigt, men tæt på.

Udsigt ud over Chinijo øgruppen

Vil du betale entre, går du først gennem konstruktionen af slangeformede gange, ud til selve udsigtspunktet. Og det var netop det overraskelsesmoment, som César Manrique var ude efter. Det virker. Der er en ubeskrivelig udsigt ud over Chinijo øgruppen.

Lanzarotes største attraktion - Timanfaya Nationalpark

Fra 1730 til 1736 blev hele elleve små byer og 200 km2 frodigt landbrugsjord begravet under lava på Lanzarote. I 1974 blev hele området omdannet til Timanfaya Nationalpark på 51 km2, og det er en hel speciel oplevelse, for man har svært ved at forstille sig noget så specielt. En stor del af parken kan du se fra egen bil (eller på cykel) – resten foregår i busser, hvor man samles i grupper før at køre længere ind i parken og opleve de områder, som man ikke må udforske på egen hånd. Det er uden tvivl de 30 min. værd. På alle tidspunkter af døgnet og året er Timanfaya en stor oplevelse, men ved solopgang og solnedgang skifter lyset og farverne i ekstrem grad. Der er stort set ingen vegetation. Det er et stort månelandskab i brændte jordfarver blander med kobberfarver og irgrønne nuancer. Den størknede lava står som naturens egne kunstværker og oplevelsen bliver ikke mindre, hvis du har god fantasi.

Lava-landskabet i Timanfaya Nationalpark er ganske imponerende.

Lava-landskabet i Timanfaya Nationalpark er ganske imponerende.

Alle ture slutter ved Islote de Hilario og restauranten El Diablo, der betyder djævlen. Her får du flere beviser på, at vulkanerne endnu ikke er uddøde. Undergrunden er stadig aktiv. Der hældes vand i de små men dybe huller, og det kommer retur med fuld kraft som en dampstråle i løbet af få sekunder. I andre huller antændes kviste også på få sekunder. 10 meter nede i jorden er der 400 grader varmt. Islote de Hilario og restauranten El Diablo er også designet af César Manriques – Lanzarotes multikunstner.

Lanzarotes særprægede vinmarker

Gudernes nektar, som vinen også kaldes på De Kanariske Øer, er en meget speciel oplevelse på Lanzarote, fordi hver vinstok står i en fordybning i jorden. Det er giver et yderst særpræget landskab, når du kigger ud over de store sletter med vinstokke. Fordybningerne gør, at planterne skånes for den barske vind samtidigt med, at øens sparsomme nedbør og dug samles ved planternes rødder. Det er genialt. Du kan købe vin alle steder, og på Bodega la Geria er der vinsmagning og rundvisning efter nærmere aftale.

Vinmarkerne på Lanzarote er et særpræget syn.

Vinmarkerne på Lanzarote er et særpræget syn.

Irgrønne søer, saltbassinerne og El Golfo

De vulkanske landskaber er altdominerende på Lanzarote. Lige fra det frodige nord til de mere spartanske syd. Det er fascinerende at køre eller cykle rundt på øen, fordi naturen er så varieret. Der er ikke langt mellem de små charmerende landsbyer, hvor du kan finde hyggelige spisesteder med øens specialiteter som f.eks. hummersuppe. Kører du rundt på den sydlige del af øen, kan det anbefales at tage en afstikker til El Golfo, hvor du kommer forbi de store saltbassiner Salinas de Janubio, irgrønne søer og den underminerede klippekyst, hvor bølgerne banker ind. I øvrigt et godt sted at se solnedgang.

En af Lanzarotes smukke irgrønne søer ved Playa del Charco de los Clicos på den sydlige del af øen.

En af Lanzarotes smukke irgrønne søer ved Playa del Charco de los Clicos på den sydlige del af øen.

De bedste strande på Lanzarote

Øen har et væld af skønne smukt beliggende strande. Det bedste er, hvis du har en bil, for så kan du virkelig komme ud til de lidt øde strande, og ofte kan du få dem næsten for dig selv. Husk at medbringe alt, for der er sjældent servering på strandene. For at besøge strandene helt nede syd på, parkerer du som regel bilen oppe på plateauet og vandrer derefter ned gennem lavaklipperne til selve strandene. Pas på bølgerne, især hvis du har børn med.
Disse strande kan anbefales: Playa Blanca, Playa Papagayo, Playa Pozo (bedst til familier), Playa Mujeres, Playa Famara (bedst til sport).

Playa de Papagayo kræver en lille gåtur ned til stranden, men den er turen værd. Husk at medbringe alt. Ligger på den sydlige del af Lanzarote.

Playa de Papagayo kræver en lille gåtur ned til stranden, men den er turen værd. Husk at medbringe alt. Ligger på den sydlige del af Lanzarote.

Aktiv ferie på Lanzarote

Mange kender Lanzarote for aktiv ferie, som øen er perfekt til - især med udgangspunkt fra Club La Santa. Uanset, hvor du er på øen, er der aldrig langt til havet. Ved Puerto del Carmen og stranden Playa Chica, der er også er kendt for sit festlige natteliv, så er det også her du kan dykke. Vandreturene, der arrangeres af Club La Santa, er af forskellige længder. Alle kan være med, fordi der er en følgebil, som hele tiden kan samle op. De fleste går langs de dramatiske kyststrækninger, og naturen er utrolig varieret Gåturenes længder varierer alt efter gruppens sammensætning, som kan være fra fem-seks år og til over 70. Der er vandreture for en hver smag.

Andre attraktioner på Lanzarote

Acuario de Lanzarote – største akvarium på De Kanariske Øer
Cueva de los Verde – guidet tur i grotte
Fundación César Manriques – vulkanske huler
Jameos de Aqua – vulkansø og grotter
Jardín de Cactus – 1400 forskellige kaktusarter
Arrecife - hovedbyen

Fakta om Lanzarote - De Kanariske Øer

Lanzarote er den østligst beliggende af De Kanariske Øer og ligger kun 150 km fra Afrikas kyst og Sahara. Det varme klima på 20-28 grader året rundt har gennem årene tiltrukket mange turister, men modsat både Gran Canaria og Tenerife, har øen ikke givet afkald på sit særpræg. De Kanariske Øer hører til Spanien og ø-gruppen består af øerne Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro samt Fuerteventura. 

Befolkningstal: Ca. 0,4 mio.

Areal: Ca. 7.447 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 3.756  km.

Mest besøgte attraktioner: Famara stranden, Mirador del Río, Acuario de Lanzarote, Cueva de los Verde, Fundación César Manriques, Jardín de Cactus.

Mere information:

Rejsebureau: Club la Santa

Turistinfo: Spanien

Turistinfo: De Kanariske Øer

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben