Bratislava - en hyggelig lille hovedstad, Slovakiet
Log ind Log ind
 Bratislava - en hyggelig lille hovedstad

Bratislava - en hyggelig lille hovedstad

Bratislava er en by med atmosfære og et prisniveau som indbyder til et besøg eller flere. En række af de smukkeste bygninger, paladser samt ikke mindst kirker er værd at studere nærmere - og så er der musikken.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Den unge hovedstad Bratislava

Bratislava har været Slovakiets hovedstad siden 1919 og da Tjekkoslovakiet i 1993 blev delt i to selvstændige nationer - Tjekkiet og Slovakiet - blev Bratislava hovedsæde for landets præsident, regering og landets vigtigste kulturelle og uddannelsesmæssige institutioner. Heldigvis er en del af de gamle bygninger skånet under de mange krige byen har været igennem og de fleste bygninger i den gamle bydel er nu restaurerede og fremstår smukt i deres oprindelige bygningsstil. Spadserer du gennem bymidten, kan du betragte et rigt café-liv, besøge masser af små lækre specialforretninger og møde pudsige ting undervejs. Bl.a. vil du støde på byens mest fotograferede monument - en bronzestatue af en arbejdsmand som kigger op af kloakken.

Bratislava med St. Martins katedral

Bratislava med St. Martins katedral

Bratislavas Slot

Lige på den anden side af en trafikeret vej, der fører trafikken over Donau-floden, ligger Bratislavas Slot - højt på toppen af et lille bjerg. Bjerget har været beboet siden stenalderen, hvor jægere og fangere har haft fint udsyn til dyrene i lavlandet. Bjerget har gennem tiden haft enorm betydning. Det har bl.a. været grænse i fire århundreder for det gamle Romerrige og også under de mange krige med bl.a. ungarerne har stedet været vigtigt. Selve slottet - som i starten mere var en fæstningsborg - blev renoveret i perioden 1953-68 og fremstår i dag som et smukt vartegn for byen. Fra slottet får du en glimrende udsigt ud over Donau-floden, der strømmer gennem byen, medens udsigten ind over den gamle bydel skygges af de mange store træer, der vokser på bjergskråningen.

Bratislava Slot

Bratislava Slot

En musikglad by

Naturligt at der også, at der her i hovedstaden jævnligt arrangeres større koncerter. Udover Nationalteateret holder Slovakiets Filharmoniske Orkester til her og den mest berømte musikevent er sikkert Bratislava Musikfestival. Også inden for den moderne musikgenre giver store navne jævnligt koncerter i byen, mens tusinder af tilhører vugger i takt til musikken på byens stadion.

Nationalteatret i Bratislava

Nationalteatret i Bratislava

Fakta om Slovakiet

Hovedstaden i Slovakiet er Bratislava.

Befolkningstal: Ca. 5,5 mio.

Areal: Ca. 49.035 km²         

Afstand fra Danmark: Ca. 894 km til Bratislava.

Mest besøgte attraktion: Bratislava. 

Mere information:

Turistinformation: Slovakiet