Vinterferie i James Bonds fodspor i Jungfrau Joch i De Schweiziske Alper
Log ind Log ind
Vinterferie i James Bonds fodspor i Jungfrau Joch

Vinterferie i James Bonds fodspor i Jungfrau Joch

Prøv den bjergtagende Skyline Walk ud over klippekanten eller besøg en legeblomsterpark for både børn og vokse i Schilthorn-området i hjertet af de schweiziske alper.

Rasmus Schønning

Rasmus Schønning

Fotograf

Tilføj favorit

Skyline Walk

Den såkaldte "Skyline Walk" ligger i cirka 2.700 meters højde på bjergstationen Birg. Det er en udsigtsplatform, der er bygget som fortsættelse af den eksisterende Birg Terrasse, der rækker ud over en lodret afgrund med nogle bjergtagende panoramaer ud over det grønne, blå og hvide alpelandskab. Skyline Walk konstruktionen, hænger som en altan ud over klippekanten, og er fremstillet i stål med glasgulv, således at man kan kikke mere end 1.200 meter ned i alperne med de mange takkede bjergmassiver under og omkring sig.

- Når man går på denne platform føler man ligefrem at man svæver hen over alperne. Så tæt er man på den alpine verden, siger Chistoph Egger, der er direktør for Schilthorn Cableway Ltd.
Fra platformen er der udsigt til tre af de højeste bjerge i Schweiz, nemlig Jungfrau på 4.150 meter, Mönch på 4.090 meter og Eiger på 3970 meter. 
I klart vejr er det en malerisk og åndeløs oplevelse, at skue ud mod de hvide toppe, som ligefrem strækker sig op imod den dybblå himmel med det farverige alpine landskab i blå, grønne farvernuancer i baggrunden.

Blomsterparken Allmendhubel

En anden attraktion i Schilthorn-området er en legeblomsterpark omkring 1.000 meter længere nede ad Schilthorn bjergmassivet på den berømte Allmendhubel, der ligger i 1.900 meters højde. Man kommer hertil med tandhjulsbane fra byen Mürren ved bjergets fod. Også herfra er der en enestående udsigt over de omkring liggende bjerge. Legepladsen er en slags blomsterpark med alpine dyr, blomster og insekter. Her er det muligt at gå på opdagelse blandt flere meter høje murmeldyr, sejle ned ad stænglen på en kæmpeblomst og andre spændende legeredskaber. På legepladsen er blomster, dyr og planter i overdimensionerede størrelser brugt som inspiration til legeredskaber på finurlige måder, som kan benyttes af både voksne og børn. 
Samtidig får både de voksne og børnene et godt indblik i den alpine plante- og dyreverden på en ny og anderledes måde. 
Allmendhubel er i øvrigt et godt udgangspunkt for vandreture i området.

Faktaboks

Schilthorn er en 2.970 høj bjergtop i den schweiziske del af Vestalperne. Nærmeste by er Mürren. Fra Mürren skal man faktisk tage 4 svævebaner for at nå toppen af Schilthorn. Det tager kun 32 minutter. På toppen af Schilthorn ligger restaurant Piz Glora, den drejer 360 grader rundt på 55 minutter.
Restauranten blev brugt til indspilning af James Bond filmen "I hendes majestæts hemmelige tjeneste" fra 1969 med George Lazenby som James Bond.
I restauranten er der en udstilling om filmen.

Fakta om Schweiz

Schweiz' officielle navn er Schweizerische Eidgenossenschaftlovenien og ligger i Centraleuropa. Det grænser op til Tyskland, Frankrig, Italien, Liechtenstein og Østrig. 208 bjerge er over 3.000 meter. Der tales fire officielle sprog - tysk, fransk, italiensk og rætoromansk.

Hovedstad: Bern - største by er Zürich

Befolkningstal: Ca. 8 mio.        

Afstand fra Danmark: Ca. 900 km fra den dansk-tyske grænse

Areal: 41.285 km²

Mest besøgte attraktioner/byer:  Zürich, Geneve, Bern, Luzern, Matterhorn, Jungfraujoch Top of Europe,  Interlaken, St. Gotthard, Chur og Bernina Express

Mest kendt for: Ure som Omega, Rolex og Tag Heuer. Ost - der findes over 450 slags. Chokolade - schweizerne spiser gns. 10 kg om året

Mere information:

Turistinformation: Schweiz

Find campingpladser i Schweiz

Busrejser til Schweiz med Riis Rejser