En uges charterferie på skønne Azorerne er ikke nok
Log ind Log ind
En uges charterferie på skønne Azorerne er ikke nok

En uges charterferie på skønne Azorerne er ikke nok

Azorerne er en ubeskrivelig ferieoplevelse. Efter en uges ferie på hovedøen São Miguel har du masser af gode minder med hjem samtidig med, at du føler, at du kun lige har set til det bedste. Der er meget mere at komme efter, så man fristes til at sige, at en uge ikke er nok.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Hovedøen São Miguel

Azorerne består af ni øer, men de fleste bor på hovedøen São Miguel. De fleste hoteller ligger i hovedbyen Ponta Delgada. Der er ikke den store afstand i den 45.000 personers store by, og oplevelser er der nok af, fordi kulturhistorien går mange hundrede år tilbage. Foran rådhuset står en statue af São Miguel - han er øens beskytter og har lagt navn til øen. Fra São Miguel er der aldrig langt til strande eller oplevelser på øen.

Byporten blev bygget i 1783 og er byens kendetegn.

Byporten blev bygget i 1783 og er byens kendetegn.

Tæt på Azorernes calderas

På en uges ferie til Azorerne kan du både dase og opleve. Noget af det som er helt særligt for øen er turen til Furnas er en enorm oplevelse, fordi du kommer helt tæt på øens meget aktive undergrund, hvor det damper fra fra kilder, og du kan smage på vandet. Der er både koldt og varmt vand og nogle kilder har boblevand. Alle kilder menes at have helbredende effekt. På turen besøges et stort område med caldera. De to ældste calderaer er mere end 30.000 år gamle, og undergrunden er stadig så aktiv, at varmen kommer meget tæt på jordoverfalden. Visse steder er det så varmt, at maden tilberedes lige under jordoverfalden.

Cozido tilberedt i caldera

Mange lokale spisesteder tilbereder den lokale specialitet cozido, som tilberedes i såkaldte muldvarpeskud, hvor de enorme gryder hentes op fra jorden efter 6-8 timer i jorden. Cozido minder om en slags kødgryde og der er mange forskellige slags kød lige fra kylling, oksekød og forskellige slags pølser. Der er også søde kartofler og andre lækre grønsager. På turen til Furnas kan du også vælge at besøge Terra Nostra – en 12 hektar stor botanisk have. 

Kilderne på Azorerne er meget forskellige.

Kilderne på Azorerne er meget forskellige.

Azorerne er fyldt med botaniske underværker

Botanikken på Azorerne vil overraske de fleste. Den er simpelthen enestående og meget afvekslende. Der er botaniske haver som Terra Nostra, men faktisk virker Azorerne som en stor botanisk have. Der er over 55 meget sjældne arter af planter og blomster. På helt almindelige rastepladser, som man kender fra resten af Europa, er på Azorerne botaniske haver med et væld af blomster i alle farver. Det er meget imponerende. Rundt omkring på São Miguel findes mange mikroklimaer, som du især kan opleve på kortere vandreture ind i skovene. Der er f.eks. gode vandreture ved Furnas og Fogosøen. Den bedste årstid for at se enorme Hortensia blomstre, er maj og juni måned. En af Europas få teplantager ligger også på São Miguel og hedder Chá Goreana.

Fogo – et naturområde, der skal opleves

Fogo er et naturreservat, som ligger midt på øen São Miguel. Det er kendt både for den smukke smaragdgrønne sø Lagoa do Fogo og Caldeira Velha, som er et vandfald med 30 grader varmt vand. På denne tur vil du igen blive imponeres over den frodighed, der er på øen. Grøn findes i alverdens farver, og frodigheden er ubeskrivelig. Husk badetøj for det er muligt at bade ved vandfaldet, og det er dejligt varmt, selvom et vandfald måske får andre associationer frem. 

Mere badeferie på Azorerne - strandene venter

Azorerne forbinder de fleste med god grund med kulturel ferie, men den kan sagtens kombineres med en badeferie. For det første har mange hoteller lækre swimmingpools, men strande er der også flere af. Lige nord for Ponta Delgada ligger den lille hyggelig by Saõ Roque med en strand af samme navn. Den er ikke så stor, men ligger utrolig smukt for foden af byen og med udsigt til det uendelige hav.

Fakta om Portugal - Azorerne

Azorerne er en portugisisk øgruppe, der ligger i Atlanterhavet. São Miguel er den største ø og Ponto Delgada er for de fleste danske turister udgangspunktet for oplevelser på Azorerne.

Placering: Ca. 1.500 km. fra Portugals vestkyst, 3.900 km. fra Nordamerikas østkyst.

Indbyggere: 140.000 på São Miguel - 245.000 i alt.

Antal øer: Ni øer, hvor Sao Miguel er hovedøen.

Mere information:

Turistinformation: Portugal

Turistinformation: Azorerne