Trysil i Norge - perfekt vinterferie for hele familien
Log ind Log ind
Trysil i Norge - perfekt vinterferie for hele familien

Trysil i Norge - perfekt vinterferie for hele familien

Tæt på grænsen mellem Sverige og Norge ligger Trysil. Et eldorado for alle, der begejstres af sneklædte fjelde, skiløb i alle afskygninger og hyggeligt samvær på campingpladsen - du kan også bo på andre måder.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Trysil er Norges største skidestination

Trysil er Norges største skidestination og byen med by for foden af fjeldet har ca. 7.000 indbyggere og den er ganske hyggelige med små butikker og naturligvis en statue af byen helt Trysil-Knut, som er en myteomspundende skiløber. Utrolig mange dansker har lært at stå på ski i Trysil, fordi det er så utrolig familievenligt. Det er også et virkelig godt sted til vintercamping, fordi det er let at køre hertil. Der er ingen bjergkørsel og 95% af vejen er på store hovedveje, hvor der ryddes for sne. Sæteråsen Hytte og camping er og let at køre til, fordi det ligger lige ud til landevejen. Trysil fjeldet er opdelt i flere områder, men for foden af alle hovedlifte ligger der noget der minder om en lille by med butikker og spisesteder.
Trysil

Tryil handler ikke kun om skiløb

Flere gange om ugen kan du komme på kanefart med Trysil Hestesenter og det er virkelig noget alle kan være med på. Ved solnedgang tager vi afsted og kører ind på fjeldet. Lyset er helt vidunderligt – nærmest magisk og det er bare at læne sig tilbage og nyde naturen og lyden fra hesten. Der er frostgrader, men det er på ingen måde koldt, fordi vi alle sidder under varme skind. Efter et stykke tid kommer vi frem til en tippy, hvor der diskes op med varme drikke i form af blåbærsaft og kaffe og så er der varme pøler på grillen. Det er virkelig hyggeligt. Det er hjemturen også, hvor vi kun har lyset fra faklerne til at finde vejen hjem.

Mere aktiv på vinterferie

Hvis du gerne vil være mere aktiv uden at stå på ski, så er en tur med hundeslæde endnu en mulighed. Og faktisk er det helt perfekt, hvis man i familien har forskellige behov. På denne hundeslædetur kan du både vælge at sidde i slæde og blive kørt eller for lov til selv at køre, og det er virkelig en sjov oplevelse samtidigt med, at det er en skøn naturoplevelse sammen med hundene, der gør som gale, når de står stille og er helt stille, når de får lov til at løbe. Fantastisk.

Fakta om Norge - Trysil

Trysil ligger i den østlige del af Hedmark fylke
(norsk regional administrativ enhed a la amt)   

Befolkningstal: Ca. 7000 

Afstand fra Danmark: Ca. 225 km fra Oslo. Der er 600 km fra København til Oslo, men du kan også sejle fra København, Frederikshavn og Hirtshal til Norge.  

Andre aktiviteter i Trysil: Langrend, kanefart med Trysil hestecenter, hundeslæde med Mountain Kings

Gode spisesteder: Kort og godt, Kveik på Hotel Trysil og Chill Bowl & Dine

Campingpladser: Sæteråsen Hytter og Camping, Trysilelva Camping og Trysil Hyttegrend & Camping

Mere information: 

Turistinformation: Norge

Turistinformation: Trysil - Her finder du også hoteller og hytter i Trysil