Campingferie på øen Rab i Adriaterhavet – her står tiden helt stille
Log ind Log ind
Campingferie på øen Rab i Adriaterhavet – her står tiden helt stille

Campingferie på øen Rab i Adriaterhavet – her står tiden helt stille

Det er en yderst besynderlig indsejling til øen Rab i det kroatiske Adriaterhav. På øen venter både spændende historie, speciel natur og en campingplads med en meget bred sandstrand, der er helt ideel til børnefamilier.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Ø og by af samme navn

Her er tørt og utrolig goldt, men det billede forandrer sig, så snart jeg kommer over på den vestlige side af øen, hvor byen Rab ligger. Den store forskel skyldes den til tider hårde vind fra fastlandet og bjergene, der gør det umuligt for planter at gro på den østlige side af disse øer i Adriaterhavet.

Øens højeste punkt Kamenjak

Det er en meget speciel køretur op til øens højeste punkt Kamenjak 408 moh., hvor der er en ubeskrivelig udsigt til fastlandet og nogle af de andre øer i Adriaterhavet. Alle disse øer er godt forbundet med enten broer til fastlandet eller færger til naboøerne. Øhop er utrolig populært men kræver god tid. Vejen er smal og meget stejl. Den er belagt med lidt cement, så bilen kan få fæste. Autoværn findes ikke. Jeg ser flere der cykler op. Respekt. For den friske vandrer er der godt tre km til toppen fra landevejen, hvor du kan parkere.

Den smukke Rab by

Rab by er utrolig smuk, velholdt, velbevaret og historisk. Byen blev grundlagt 360 f.Kr. og blev en vigtig del af Romerriget. De fire klokketårne der er blevet et symbol for byen kan dateres helt tilbage til 1100 tallet. Havnepromenade, marinaen, det store torv med de hyggelige cafeer gør Rab til et særdeles hyggeligt sted.
Øen Rab

Skøn campingplads, der hele tiden forbedres

San Marino er den største campingplads på øen og ligger nord for byen Rab. Her findes den eneste sandstrand i miles omkreds. Campingpladsen består af to områder. Et område for campingvogne og autocampere og et område med de såkaldte mobilhomes – stationære campingvogne, som kan lejes. De minder mest af alt om små sommerhuse, der har alt. I det område hvor campingvognen holder til, fornyes der hele tiden og det kan ikke anbefales at bo i det ældste område, hvor man ligger meget tæt. Uanset hvor og hvordan du bor på pladsen, vil du falde for et perfekt klima med masser af sol og lækkert badevand.