Campingferie på familievenlige Park Albatros i Toscana
Log ind Log ind
Campingferie på familievenlige Park Albatros i Toscana

Campingferie på familievenlige Park Albatros i Toscana

Drømmer du om campingferie, hvor du fra en skøn oase kan vælge en imponerende pool, børneaktiviteter, Middelhavet og udflugter til både Elba og Pisa, så er Park Albatros i den sydvestlige del af Toscana stedet.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Børnene i fokus

Børn er i den grad i fokus på denne campingplads. Der er aktiviteter fra morgen til aften, som du frivilligt kan deltage i. Det hele er centreret omkring et bestemt område på pladsen, så du ikke er generet af evt. støj, der hvor du bor. Standpladser og mobilhomes, der udlejes, ligger i et bredt bælte rundt om det område, hvor der er et stort supermarked, restauranter, information, cykeludlejning og legeområder mm.

Skønt poolområde

På Park Albatros handler det meget om badeferie. Der er et enormt poolområde med forskellige bassiner til både små og større børn. Poolen er belagt med et blødt gulv, som virkelig er behageligt for de små badende gæster. I midten er der restaurant og aktivitetsområde med scener og spillemaskiner. Her er der ofte underholdning i løbet af dagen og om aftenen. Der er også en pool til motionssvømning, vandpolo med mere. Rundt om poolene er der liggestole til fri afbenyttelse.

Under en kilometer til sandstrand

Ca. en kilometer fra selve pladsen ligger Middelhavet og sandstranden, så mulighederne for at få badet og solet er i top, men det er der også brug for, når temperaturerne allerede i juni sniger sig op på 35 grader. Pas på den kraftige sol. Strandene er helt klart til at dase på og slappe af. Bliver du forstyrret er det højst af et par strandsælgere, der sælger tæpper, vand, is og sandwich.

Udflugter til øen Elba

Campingpladsen tilbyder også flere forskellige udflugter til store oplevelser i området. Er man i egen bil, står det én frit for at køre ud i det blå. Vil man slappe helt af og bare følge med på en guidet tur, kan det anbefales at tage med på pladsens ture. Øen Elba ligger tæt på og er en oplagt oplevelse, som man ikke bør gå glip af. En færge sejler fra Piombino flere gang om dagen. Den tager også biler med om bord. Vi ankommer til Portoferraio og derfra går busturen rundt på øen.

Napoleon, skønne badestrande og gastronomi

Elba er en historie for sig og egentlig en hel ferie værd, men på enkelt dag får du også et godt indtryk. Det første sted vi besøger er Napoleons hus, der i dag er et museum. Napoleon boede her i ca. 9 måneder fra 1814 til 1815. Den 26. februar 1815 havde han samlet en lille hær og begyndte sin lange rejse mod Paris.

Badeferie med god mad og vin

Elba er også kendt for at være en skøn ferieø med dejlige badestrande f.eks i Marina di Campo. På en tur til Elba hører det sig også til at smage den lokale vin. Den italienske vinrute La Strada Costa degli Etruschi går over Elba netop på grund af de fine DOC vine. Vi besøger Agriturismo Sapereta.
Udover vinsmagningen får man også en rundvisning, hvor man hører mere om historien bag vinen, produktionen og de specialiteter som vinen drikkes sammen med. Det er et hyggeligt sted, hvor de gode varer nydes i hyggelige omgivelser.

Hjemlig campinghygge eller mød maskotten Albi

Når dagen er omme falder der en helt naturlig ro over campingpladsen. Park Albatros arrangerer en masse underholdning, men det foregår ved poolen og høres derfor kun hos dem, der bor tættest på. Du kan sagtens blive hjemme ved dit telt, campingvogn, autocamper eller mobilhome og hygge ved grillen, men når maskotten Albi kommer på besøg, er børnene helt vilde. Der synges og danses med det populære egern.

Solnedgang og lys nattehimmel

Kort før midnat er der for alvor ro på campingpladsen. Børnene er for længst faldet omkuld. Flere sidder og hygger under den klare og lyse nattehimmel. Der er feriestemning og gæsterne slapper virkelig af. Det samme gør vi og nyder ferien. Sengen kalder, så vi kan være friske til endnu en dag.

Fakta om Italien

Det er ikke uden grund vi danskere elsker Italien. Landet har simpelthen så meget at byde på, uanset om du er til kultur, natur, god mad, lækre vine sommer som vinter. Landet er en republik og grænser op til Frankrig, Schweiz, Østrig og Slovenien i øst. Italien har to småstater/enklaver: Vatikanstaten og San Marino. Hovedstaden er Rom.

Befolkningstal: Ca. 61 mio.

Areal: Ca. 301.338 km²  

Sprog: Italiensk         

Afstand fra Danmark: Ca. 1.900 til Rom (fra Padborg).

Mest besøgte steder: Rom, men også Toscana med byer som Firenze, Pisa og Siena. Gardasøen og Lido til aktiv ferie og badeferier og vinområderne Piemonte, Toscana og Veneto. 

Mere information:

Turistinformation: Italien

Campingpladser i Italien med DCU
Husk du får rabat som medlem.

Busrejser til Italien