Alt dette skal du se og opleve på din rejse til Toscana
Log ind Log ind
Alt dette skal du se og opleve på din rejse til Toscana

Alt dette skal du se og opleve på din rejse til Toscana

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Riis Rejser

Du bliver aldrig helt færdig med Toscana, men i denne artikel giver vi dig et overblik over ALT det, som du kan se og opleve i skønne Toscana. Få Anne-Vibekes mange rejsetips til byerne Firenze, Pisa, Lucca, Siena, San Gimignano og Montecatini Terme mm.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Renæssancebyen Firenze - perlen af dem alle

Renæssancebyen Firenze skal ses til fods og på nær udsigtspunktet Piazzale Michelangelo ligger alt meget tæt på hinanden. 

Fra banegården, som ligger yderst centralt, kan du gå direkte til den smukke Piazza di Santa Maria Novella med kirken af samme navn. Herfra tager det bare få minutter at gå til Firenzes mest imponerende plads, kirke og museum: katedralen Basilica di Santa Maria del Fiore, dåbskapellet, Italiens største kunstgalleriet Uffizi med Michelangelos statue David, der står foran. Herfra er der ligeledes kun få minutters gang til Arno floden og den verdensberømte bro Ponte Vecchio.

Er du let til bens og har mod på en rask gåtur, kan det også anbefales, at du går op til , der er byens fineste udsigtspunkt. Du finder også endnu flere kopier af forskellige statuer, som mesteren Michelangelos står bag.                            

Firenzes imponerende katedral.

Firenzes imponerende katedral.

Bedste steder til kaffe og drinks i Firenze

Når en by som Firenze ses til fods er der også behov for steder at hvile benene.

Du får Firenze bedste kaffe hos Robiglio på Via dei Medici 16, der har serveret skøn kaffe og kager siden 1928.
Byen bedste udsigt med en drink i hånden er hos View on Art Rooftop Cocktail Bar, Hotel Medici, Via dei Medici 6, hvor du bogstaveligt talt sidder nabo til katedralens smukke tage. Det er så smuk, at man knapt forstår det. 

Shopping kan foregå i hele byen, Via della Vigna Nuova er mest kendt og hyggeligst er nok det åbne marked Mercato del Porcellino / Piazza del Mercato Nuovo, hvor du også finder metalsvinet, som H.C. Andersen skrev et eventyr om "Il Porcellino" efter sit besøg i 1833. Man mener, at det bringer held, at røre snuden, hvorfor den også er hel blank. Originalen står på Bardini Museet.

Firenze bliver du aldrig nogensinde færdig med. Det er byens historie og kulturelle perler ganske enkelt for omfattende til. 

Udsigten fra tagterrassen på Hotel Medici er enestående.

Udsigten fra tagterrassen på Hotel Medici er enestående.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Pisa er meget mere end det skæve tårn

Du kan næppe besøge Toscana uden at besøge Pisa og det verdenskendte skæve tårn. Tårnet er en del af det de imponerende bygninger på Campo dei Miracoli – et kompleks bestående af Dåbskapellet, katedralen Duomo di Pisa og det skæve tårn, der er bygget som fritstående kirketårn til katedralen. Byggeriet af tårnet blev påbegyndt i 1173 og allerede i 1274 begyndte det at hælde. Tårnet blev færdigt midt i det 14. århundrede. I 1995 hældte det 5,4 meter, men gennem et omfattende og meget bekosteligt ingeniørarbejde har man nu fået styr på tårnet, så det ikke hælder yderligere. Man har sågar fået det rettet 38 cm op. De lukker kun et vist antal personer op i tårnet af gangen, så hvis du kun er her i begrænset tid, skal du planlægge efter det. Køb evt. billetter online.

Når du en gang har set tårnet, så er det lige som det. Husk også at besøge både Dåbskapellet, katedralen Duomo di Pisa.

Middelalderbyen Siena - en af Europas bedst bevarede

Siena er en af Europas bedst bevarede middelalderbyen og havde sin storhedstid fra 1260 til 1348, men på imponerende vis fornemmer du stadig byens storhed. Den centrale plads Piazza del Campo er samlingsstedet, men de mange smalle gader, der går ud fra pladsen, gemmer også på fine oplevelser. Katedralen Doumo di Siena er en af Italiens største og skiller sig ud fra alt andet, du oplever i Toscana. Brug endeligt masser af tid på at slentre rundt i de små gader og bare indsnuse byens utrolige stemning. Hver gang du har gået et par minutter åbner sig en ny plads med skulpturer og stilfulde bygninger. På en enkelt dag kan du nå meget i Siena.

San Gimignano - de tretten tårnes by

Det er tretten højtravende tårne, der har gjort San Gimignano så kendt som byen er i dag. Byens adelige familier byggede, i 1100 og 1200 tallet, de mange tårne, så pilgrimme på vej til Rom kunne finde frem til byen. Den er ikke ret stor og man kommer bedst rundt til fods. Når du går i de smalle stengader, kan du ikke se tårnene. Det kan du først, når du kommer op på de forskellige udsigtspunkter eller helt op i det store tårn Torre Grossa, som ikke er for sarte sjæle med højdeskræk. Her fornemmer de det særprægede udseende, der har gjort byen kendt.
San Gimignano

San Gimignano har verdens bedste is

San Gimignano har andet at byde på end tårne. Flere gange om ugen er der marked, og her sælges alt mellem himmel og jord. Jeg kan anbefale, at du går gennem området med frugt og grønsager. Det er simpelthen de skønneste madvarer, de sælger og viser italienernes store kærlighed til mad. Midt i byen finder du også Gelateria di Piazza, der flere år i træk er blevet kåret til at lave verdens bedste is. 
Giv det et forsøg, så siger jeg ikke mere.

Udflugt til den gamle bydel i Lucca

I Lucca kan du med fordel begynde med en rundtur til fods på den fire km lange, 12 meter høje og 30 meter brede bymur, der står helt intakt fra 1500 og 1600 tallet. Det er i sig selv imponerende, men det er den gamle bydel også. Gaderne er snorlige og vidner om byplanlægning på meget højt plan. Der er stort set bilfrit, så man kan bare slentre gennem de smalle gader, hvor cafeer og mondæne tøjbutikker ligger side om side. Byens mange kirker er også specielle her – især San Michele in Foro, der har en hel usædvanlig facade på tre etager med snoede søjler og udskårne statuer. Facaden er helt overdimensioneret i forhold til selve kirkebygningen. Præcis som andre smukke toscanske byer er der også mange forskellige pladser i Lucca. Nyd en kop kaffe på den ovale og meget smukke Piazza del Mercato.Lucca

Giocaómo Puccinis fødehjem

I Lucca lægger vi også vejen forbi Giocaómo Puccinis fødehjem, hvor han blev han født i 1858. Det er en god appetitvækker til aftens arrangement. Vores guide har nemlig fundet et sted i Montecatini Terme, få minutters gang fra hotellet, hvor vi kan opleve opera. En perfekt afslutning på dagen.
Giocamo

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Mere tid - besøg også Montecatini Terme

Montecatini Terme er verdenskendt for sine mange kurbade. Kurbadene har tiltrukket turister fra hele verden og gjort byen til det, den er i dag. Montecatini er en smuk blanding af grønne områder, hvor der på en gang motioneres og slappes og store eksklusive palæer, der vidner om en rigdom i byen. De mange palæer anvendes både til kulturelle formål, private boliger og som hoteller. det hele er meget mondæn uden, at den italienske charme forsvinder. Byen har tiltrukket store stjerner bl.a. italienernes smukke diva Sophia Loren, og du kan hygge dig med at gå og kigge på byens helt egen version af Walk of Fame.Montecatini Terme

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Imponerende udsigt fra Montecatini Alto

Ca. 300 meter over Montecatini Terme ligger den gamle borgby Montecatini Alto, også kaldet den øvre bydel. Du kan komme op til Montecatini Alto med en bjergbane, den såkaldte Funicular, der åbnede 4. juni 1898 med selskab af Giuseppe Verdi. Det tager ikke mange minutter, så er du højt hævet over Montecatini Terme og har udsigt til de skønne marker med vindruer og cypresser. Ved siden af banen går der en sti, så du kan også vælge at gå op, eller som mange gør, tage bjergbane op og så gå ned. Selve Montecatini Alto er spækket med fred og ro. En kop kaffe hos Caffe Giusti på det lille torv Piazza Giuseppe Giusti – opkaldt efter en kendt italiensk poet, kan anbefales.
Montecatini Alto

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Fakta om Toscana - Italien

Toscana er en af de mest populære destinationer i Italien, fordi her finder du så mange kulturskatte - faktisk 60% af alle dem, der findes i hele verden

Befolkningstal: Ca. 3,7 mio.

Areal: Knap 23.000 km²  

Sprog: Italiensk         

Afstand fra Danmark: Ca. 1.600 til Firenze (fra Padborg).

Mest besøgte steder: Byer som Firenze, Pisa, Siena, Lucca, San Gimignano og Montecatini Alto

Mere information:

Turistinformation: Italien

Campingpladser i Italien med DCU
Husk du får rabat som medlem.

Busrejser til Italien

Få meget mere Anne-Vibeke Rejser

Adgang til ALT indhold på AnneVibekeRejser.dk
Streaming af Tv-programmer i fuld længde - altid over 100 stk.
Næste online Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - Wien
De bedste rejsetips i et nyhedsbrev ca. to gange hver måned
Næste online foredrag: Guide til Azorerne
Se og gense over 50 foredrag fra hele verden
Ja tak, lad mig se noget mere!
Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben