Campingferie på en af de bedste campingpladser Camping la Quercia ved Gardasøen
Log ind Log ind
Campingferie på en af de bedste campingpladser Camping la Quercia ved Gardasøen

Campingferie på en af de bedste campingpladser Camping la Quercia ved Gardasøen

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Campingagenten

Vælg en campingplads ved Gardasøen. Ja, det er ikke let, og der er bare mange at vælge imellem. Camping La Quercia ved Lazise er et godt bud, for campingpladsen har noget for hele familien.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Her bor du ved Gardasøen

Campingpladsen La Quercia, der ligger lige ned til Gardasøen og har en af områdets eneste sandstrande, har ligget her i 60 år, så der er naturligvis allerede mange danskere, der kender den, og der kan være mange begrundelser for valg af denne campingplads, hvor solen skinner fra en skyfri himmel, og feriestemningen er i top. Gardasøens smukke omgivelser har i årtier tiltrukket turister i alle aldre. Og nej, Gardasøen er ikke kun for pensionister. Når du kigger rundt på campingpladsen, så er det alle tre generationer i familien, der hygger sig. Ja sågar menneskets bedste ven, hunden er også med på ferie hos mange af gæsterne.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed.

Campingpladsen La Quercia har alt

Du kan købe både velsmagende vin – både hvid-, rosé- og rødvine – og olivenolie, og det er bare en begyndelse på alt det gode mad, du finder på disse kanter. Supermarkedet inde på selve campingpladsen har alt fra friskbagt morgenbrød til en stor delikatesseafdeling. Ja, vi er jo i Italien, og der skal spises godt. Hvis du ikke selv orker at stå for madlavning, er der flere restauranter inde på selve campingpladsen, hvor du kan spise, og køkkenet er naturligvis italiensk. De er meget børnevenlige, så der er plads til både barnevogne og højstole.

Der er rig muglighed for at spise godt inde på selve campingpladsen.

Der er rig muglighed for at spise godt inde på selve campingpladsen.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Sådan kan du bo ved Gardasøen

La Quercia er en stor campingplads, hvor du kan holde ferie en hel uge uden at forlade den, hvis det er det, du har mest lyst til. Campingpladsen har alt, og klimaet svigter sjældent, så poolen – både den, hvor der er plads til svømning og vandsportsaktiviteter og swimmingpoolen, hvor der bades, er ofte det store trækplaster. Stranden er af gode grunde også et tilløbsstykke, og Gardasøens vand er det bedste bud på en forfriskende dukkert. Og hvis ikke næsen i sky er det bedste for dig, så er der et væld af vandsportsaktiviteter på søen. La Quercia er på mange måder som en mindre by. Det hyggelige er, at alle bor imellem hinanden, uanset hvordan man har valgt at campere. Du kan også leje dig til ferie gennem en af de mange forskellige udlejningsenheder, der er på campingpladsen. De, der gør det, er også blandet med gæster, der bor i egne enheder, og det giver en dejlig stemning. De mest luksuriøse mobilehomes ligger i første række til Gardasøen, men heldigvis kan du også bo der i eget telt, egen campingvogn eller autocamper.

Poolen til træning, sport og svømning.

Poolen til træning, sport og svømning.

Masser af aktiviteter og underholdning

Aktiviteter og underholdning er der masse af på campingpladsen hver eneste dag. Der er aktiviteter for børn, unge, voksne og ældre. Fitness- og wellnesscenteret er åbent for dem, der vil holde formen ved lige på ferien. Hver eneste aften samles alle gæsterne foran den store underholdningsscene, hvor der opføres et stort kendt show f.eks. Løvernes Konge eller Dirty Dancing. Og det er campingpladsens egne ansatte, der er på scenen. I løbet af højsæsonen, hvor campingpladsen er fyldt op med gæster fra hele Europa, tages stranden også i brug til forskellige events. Flere gange er der fyrværkeri på søen, og det får alle gæster ned på stranden. Mens solen går ned, hygges der i det bløde sand, og når mørket falder på, så fyres der op for sommerens helt store fyrværkeri.

Helt traditionel minigolf er bare en af de mange aktiviteter, der er på pladsen.

Helt traditionel minigolf er bare en af de mange aktiviteter, der er på pladsen.

Veldrevet campingplads

Campinglivet på La Quercia er utrolig hyggeligt, og ja, der tale om en stor, men meget veldrevet campingplads, hvor der er styr på alt. Alt fungerer på campingpladsen, uanset om man bor i telt, campingvogn, autocamper eller i en af de mange udlejningsenheder. Lige uden for døren ligger en perlerække af Italiens smukke byer. Der er vingårde, forlystelsesparker og meget mere.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Oplevelser ved Gardasøen

Kystbyen Lazise ligger kun to kilometer fra La Quercia, og du kan gå på stranden hele vejen ind til byen, hvilket er en populær ting om aftenen. Lazise dateres helt tilbage til år 888 og har været fristad med handelsrettigheder. I det 13. og 14. århundrede blev det imponerende forsvarsanlæg og byens slotte og borgmure anlagt. Der er en hyggelig feriestemning både langs vandet og på torvet, men et par gange om ugen i højsæsonen er byen fyldt op til bristepunktet.

Små 10 kilometer syd for La Quercia ligger endnu en af Gardasøens perler. Byen Peschiera del Garda har både havn, kanaler og borganlæg, og i bedste italienske stil danner byen rammer om lige nøjagtig den feriestemning, som danskerne rejser hertil for. Folk spiser ude, spiser godt og hygger sig, mens natten falder på, og solen forsvinder bag bjergene i vest.

Lazise ligger i gåafstand fra campingpladsen og du kan gå hele vejen langs stranden.

Lazise ligger i gåafstand fra campingpladsen og du kan gå hele vejen langs stranden.

Husk at besøge smukke Verona

Lidt længere væk ca. 20 kilometer fra La Quercia ligger en af hele Italiens mest historiske byer. Verona er en meget gammel by med imponerende bygningsværker – så mange, at byen er kommet på UNESCO's verdensarvsliste. Man finder f.eks. det store romerske amfiteater, der i dag afholder blandt andet operakoncerter på varme sommeraftener. Gladiatorkampe i arenaen er for længst borte. En historie, der for alvor satte Verona på verdenskortet, blev dramatiseret af ingen andre end William Shakespeare, nemlig historien om Romeo og Julie – og i dag valfarter folk til Julies gård for at få opfyldt ønsket om evig kærlighed. Veronas mange smukke torve og gader er den dag i dag stadig oplagt til en romantisk dag i byen.

Velsmagende vin og action i blodet

Lige uden for døren ligger der flere store forlystelsesparker – Gardaland er den mest besøgte, hvor hele familien kan få et adrenalinkick, og latteren kommer helt i top. Mange vælger dette som et afbræk fra poolen eller stranden, og det kan anbefales at vælge en dag, hvor det måske ikke er alt for varmt og så komme afsted fra morgenen af.
Det samme gælder, hvis man gerne vil besøge en af områdets mange vingårde (som der er virkelig mange af). Hvis du ikke vil køre efter det, kan campingpladsens egen vin varmt anbefales. Og nu vi er i den boldgade, så lad bare slankekuren blive hjemme. Den vil ikke få en god ferie på disse kanter.

Gardaland ligger ikke langt fra La Quercia.

Gardaland ligger ikke langt fra La Quercia.

Fakta om Italien - Gardasøen

Gardasøen er Italiens største sø.

Areal: 370 km²    

Længde: 51,9 km  

Bredde: 16,7 km       

Afstand fra Danmark: Ca. 1.300 km til Garda fra den dansk tyske grænse.

Mest besøgte byer: Riva del Garda, Garda med Bardolino, Malcesine, Monte Baldo, Limone, Lazise, Sirmione, Toscolano samt Verona øst for Gardasøen.

Gardasøen Rundt på cykel: Ciclopista del Garda - 140 km

Mere information:

Turistinformation: Italien

Campingferie ved Gardasøen - La Quercia ved Lasize

Busrejser Gardasøen

Rideferie hos Scuderia Castello ved Gardasøen