Alghero - en ferieby med fæstningsværk, Sardinien, Italien
Log ind Log ind
Alghero - en ferieby med fæstningsværk, Sardinien

Alghero - en ferieby med fæstningsværk, Sardinien

På denne ferie i Italien er vi på rundrejse på Sardinien og den sidste dag benytter vi i feriebyen Alghero der har en prægtig fæstning.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Langs vandet til Algheros historiske bydel

Efter at have parkeret bagagen på et hotel ca. 20 minutters gang uden for den gamle middelalderby Alghero begiver vi os til fods langs den skønne badestrand ind mod byen. Undervejs passeres marinaen og den gamle fiskerihavn, hvorfra flere både arrangerer udflugter til det helt specielle klippefremspring Capo Caccia med Neptun-grotten et par km. ude på den anden side af bugten. Vi kan se klippeformationen, men vil i dag koncentrere os om Algheros historiske bydel.

Langs den fine badestrand ind mod middelalderbyen Alghero

Langs den fine badestrand ind mod middelalderbyen Alghero

Alghero - en catalansk middelalderby

Området omkring Alghero har været beboet siden tidernes morgen og i nærheden findes bl.a. Nuraghe-ruiner fra bronzealderen. Og naturligvis har også romerne været her, men det var først i begyndelsen af det 1200 århundrede, at folk fra Genova anlagde en militær base kaldt Castellaccio, at byen begyndte at voksede nær det vi ser i dag. Da spanierne kom i 1354, var det folk fra Catalonien som rykkede ind. De oprindelige beboere blev simpelthen smidt ud af byen - og den dag i dag har man sin helt egen dialekt. Hele den gamle bydel, der ligger på en pynt ud til havet, er omgivet af en intakt forsvarsmur med en række fine, runde tårne, og hvad er mere naturligt end at spadsere en tur rundt om byen på denne fæstningsmur. Udsigterne undervejs er betagende og på de forskellige bastioner ses kastekanoner, som man i middelalderen brugte til at slynge glødende sten mod angribende skibe. Du kan også spadsere rundt om byen neden for fæstningsmuren.

Torre di Sulis var en del af Algheros gamle bymur

Torre di Sulis var en del af Algheros gamle bymur

Bag beskyttende mure

Inde bag byens beskyttende mure, der dækker tre sider ud mod havet, ligger ældgamle stenhuse side om side med paladser og kirker langs trange, brostensbelagte stræder. Her finder du byens katedral Santa Maria fra 1567 med tilhørende klokketårn - campanilen. Men her er flere kirker, som det kan være svært at få øje på, når du går rundt i de smalle gader. Som den internationale turistdestination Alghero er, findes her naturligvis også en del souvenir- og specialbutikker samt et utal af restauranter, hvoraf i hvert fald en er af tvivlsom karakter. På restaurant Acquolina fås en slatten pizza så ringe, at stedet ikke kan anbefales.

Gennem Algheros smalle stræder

Gennem Algheros smalle stræder

Venter på aftenflyet 

Vi kunne sagtens have brugt meget længere tid i denne spændende by og oplandet i det nordvestlige Sardinien, men hen på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet og slapper af ved poolen, indtil bussen bringer os mod den nærliggende Aeroporto di Alghero efter en begivenhedsrig rundrejse på Sardinien.

I hotellets pool før hjemrejse

I hotellets pool før hjemrejse

Fakta om Italien

Hovedstaden i Italien er Rom.

Befolkningstal: Ca. 61 mio.

Areal: Ca. 301.338 km²         

Afstand fra Danmark: Ca. 1.534 km til Rom. Ca. 2.030 km til Sicilien.

Mest besøgte attraktion: Antikke steder fra Romertiden, middelalderbyer som f. eks. Firenze, badeferier og alle former for aktiv ferie i bjergene eller ved kysten. 

Mere information:

Rejsebureau: Tema Rejser

Turistinformation: Italien