Vintercamping i Valloire - De Franske Alper har det hele
Log ind Log ind
Vintercamping i Valloire - De Franske Alper har det hele

Vintercamping i Valloire - De Franske Alper har det hele

Selv om man skal beregne næsten to dage til køreture frem til destinationen og to dage hjem igen har Alperne rigtig meget at byde på. Er man samtidig en habil skiløber, der godt kan lide alpehygge med god mad, så er bl.a. Valloire er fremragende valg.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Vejen til Valloire

Man kører formentlig ikke til Valloire på sin første vintercampingtur. For det er en lang køretur - specielt om vinteren. Også selvom tyskerne er utrolig effektive til at få ryddet vejene i tilfælde af snestorm og der er både gode rastepladser og campingpladser man kan stoppe på undervejs. Selve køreturen op til bjergbyen Valloire i 1450 moh. er også en udfordring, fordi der er tale om decideret bjergkørsel. Vejen anvendes dog også af mange turistbusser, så med det rigtige udstyr er det ikke noget problem. Det handler altså om at have en god campingtrækker med masser af overskud og vinterdæk. Husk også snekæder.

Godt ankommet

Når først campingvognene eller autocamperen er stillet op på campingpladsen, bor man midt i den charmerende bjergby, der ikke er større end at man kan gå rundt til både indkøbsmuligheder, cafeer og skiliftene. Campingpladsen Caravaneige ligger også få minutters gang fra et stort sportscenter med fitness, bowling, boldbaner og skøjtebane. Bliver man træt af at gå kan man tage det lille bytog, der kører gratis rundt i hele byen fra morgen til aften. Den ligger med andre ord lige midt i et smørhul og på alle sider rejser de sneklædte bjergtinder sig.

Godt familieområde

Er man en habil skiløber, er her pister, der også kan få sveden frem på de erfarne, men Valloire er først og fremmest et godt familieområde. Det er stort men ikke større end at man kan have selv små børn med på pisterne. Det er enkelt at komme fra byen og op til skiområdet. To kabinelifte transporterer skiløbere op i terrænet, der både har spisesteder og picnic områder, fordelt i området. Med andre ord mange steder man kan holde pauser. Større børn med erfaringer kan sagtens selv finde rundt og det er let at mødes, hvis man er flere på ferie sammen.


Om aften er der et væld af muligheder for at spise ude, og det bør man unde sig selv i Frankrig. Ellers kan det anbefales at handle i en af de små specialforretninger for at smage de lokale lækkerier. Der er mange af dem. En gang om ugen er der stort marked på torvet. Her sælges både tøj, håndværk og madvarer.

Denne vej kørte vi

1440 km fra den dansktyske grænse: Hamburg, Frankfurt, Bern (husk vignet), Lausanne, Geneve, Cambéry, mod Albertville, drej fra mod Valloire, hvor der er bjergkørsel de sidste ca. 20 kilometer.

Fakta om Frankrig

Hovedstaden i Frankrig er Paris.

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Turistinformation: Frankrig