Så "nice" er ferie i sydfranske Nice - her er hvad du skal opleve
Log ind Log ind
Så "nice" er ferie i sydfranske Nice - her er hvad du skal opleve

Så "nice" er ferie i sydfranske Nice - her er hvad du skal opleve

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Cabby og Isabella

Der er "nice" i Nice, så er det sagt. Byen byder både på solrigt klima, Middelhavet, bjerge, kultur og skøn gastronomi. Campingferie, forlænget weekend eller Tor de France - det hel er her.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Strandpromenaden er et trækplaster

Promendade des Anglais, der er en syv-otte km lang promenade med stenstrand er smuk og man kan sagtens få nogle strandmeter for sig selv, med mindre man lægger sig lige ude for den gamle bydel.Den langstrakte strand er også oplagt til gåture, løb, rulleskøjter og cykling. Eller man kan vælge at sætte sig på en bænk og bare indsnuse den gode Middelhavsstemning.

Smuk gammel bydel

Nice, der er Frankrigs femte største by, blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 2021 under titlen Middelhavets vinter-resort-by for sin arkitektoniske arv, anlagt og urbanistisk formet af 200 års kosmopolitisk historie siden slutningen af det 18. århundrede. Nice består af en smuk gammel bydel og den ses i virkeligheden bedst fra udsigtspunktet Parc du Mont Boron, som du kan gå op til fra flere sider. Tættest på havet ligger den gamle bydel og længere inde bag ved ligger den mere moderne bydel med nye sporvogne og brede boulevarder. Den gamle bydel er spækket med pastelfarvede bygninger. I virkeligheden ikke særligt prangende men meget charmerende. Der er flere åbne pladser, hvor der er også afholdes marked f.eks. med bøger. Uanset, hvornår du besøger byen, er der næsten altid en eller anden form for fest eller festival.

Et skøn marked

Markedet på Le Cours Saleya midt i den gamle bydel er også kendt som blomstermarkedet og der er blomster, men der er også meget andet. Det er et sand eldorado, når det kommer til frisk frugt, grøntsager, pølser og oste. Jeg ville ønske at tilgange til frugt og grønt var på samme måde hjemme i Danmark. Her kan man dufte og smage og udvælge lige nøjagtig det æble eller den agurk man gerne vil have med hjem.

Her mødes de lokale

Markedet er tydeligvis et sted, hvor de lokale selv handler – det synes jeg er et godt tegn, men der er heller ingen tvivl om, at det er lækre varer, og så får de også lige en snak om løst og fast, mens de handler. Der er god tid til det hele. Rundt langs hele markedspladsen er der cafeer og restauranter, hvor det er oplagt at slå sig ned og nyde den skønne stemning.

Campingpladsen i Nice – lige uden for byen

Nice ikke er et sted for campingvogne, så jeg er glad for, at min står ude på campingpladsen Parc des Maurettes lidt uden for byen. Campingpladsen ligger i terrasser få hundrede meter fra Middelhavet. De store træer giver skygge men tager også udsigten. 
Faciliteterne er, som de fleste steder på små franske campingpladser, meget simple, men hvem går op i det når man har en moderne campingvogn med det hele og ellers bare nyder den hyggelige stemning. Den er et godt udgangspunkt, hvis du også gerne vil besøge Antibes – en anden skøn by ved havet. 
Denne artikel er en af mange i en serie, hvor du kan følge Anne-Vibeke køre hele Frankrig rundt. Rejsens hovedpunkter er Korsika, Middelhavet, Pyrenæerne, Loiredalen, Bretagne, Massif Central, Alperne, Annecy og Paris.

Se Tv-programmer Anne-Vibeke Rejser - Tour de France

Nice har ved flere lejligheder været med i Tour de France. Senest i 2024, hvor byen overtog stafetten for sidste og afsluttende etape for Paris, som samme år er OL by. I 2013 var Nice også med i Tour de France og dette år kørte Anne-Vibeke Rejser alle etaper med bil og campingvogn. Det har Anne-Vibeke i øvrigt gjort to gange - i 2003 (100 års jubilæet) og igen i 2013. Find det første af i alt tre programmer fra rejsen nedenfor.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Fakta om Frankrig

Hovedstaden i Frankrig er Paris.

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Turistinformation: Frankrig

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben