Tv: Anne-Vibeke Rejser – Paris
Log ind Log ind
Tv: Anne-Vibeke Rejser – Paris, ONLINE premiere d. 1.7. kl. 21 i Klub Anne-Vibeke Rejser

Tv: Anne-Vibeke Rejser – Paris, ONLINE premiere d. 1.7. kl. 21 i Klub Anne-Vibeke Rejser

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Riis Rejser

I dette rejseprogram giver Anne-Vibeke en masse rejseinspiration til franskmændenes historiske og smukke hovedstad, Paris. Få en god guide til de største attraktioner og oplevelser.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

I programmet er Anne-Vibeke på busrejse, men du kan sagtens rejse på alle mulige andre måder så som en forlænget weekend med en du holder af, en tur med venner eller rejse i autocamper eller med campingvogn, hvor du måske fortsætter til Sydfrankrig eller Normandiet.

Paris er i dag opdelt i 20 forskellige områder – også kalder arrondissementer. 12 af disse blev oprettet helt tilbage i 1795 og de resterende 8 i 1860. Alt efter hvor du bor i Paris, så er det altid godt at kende sin arrondissement. Herud over er det godt at kende udtrykkene ”Rive Gauche” og ”Rive Droite”, som betyder hhv. højre og venstre side af Seinen. Når du har styr på disse begreber, er det faktisk slet ikke så svært at finde rundt i ”byernes by” Paris.

I programmet giver Anne-Vibeke dig en guide til de forskellige bydele:

Bydel 1 - Latinerkvarteret 5. Arrondissement
Ile de la Cité er er mindre ø midt i Seinen og det er her du finder hele Frankrigs imponerende katedral Notre Dame, som brændte på tragisk vis d. 15. april 2019 og forventes af genåbne december 2024. Det er her du finder Latinerkvarteret fra dengang, der blev talt latin i gaderne.

Bydel 2 - Eiffeltårnet 7. Arrondissement
Eiffeltårnet er ikke bare symbol for Paris, men for hele Frankrig, og siden det åbnede d. 31. marts 1889, har tårnet været en del af byens historie. Ca. syv millioner er oppe i det 330 meter høje tårn hvert år. Det er hele turen værd at komme op og se byernes by lidt fra oven. Man kan næsten ikke sige, at man har været i Paris uden at have været oppe i Eiffeltårnet bare en gang.

Bydel 3 - Le Marais 4. Arrondissement
Det er ikke uden grund, at Børsen ligger lige her. Det sammen gælder de gamle markedshaller, der i dag er et gigantisk shoppingcenter. Gaderne, hvor mange af dem er gågader, er fyldt med genbrugsforretninger og dyre vintagebutikker.

Bydel 4 - Champs Élysées 8. Arrondissement
Her finder du både Triumfbuen og verdens mest kendte boulevard Champs Élysées, der skærer sig næsten to kilometer gennem byen i en lige linje over Place de la Concorde og helt til verdens største museum Louvre.

Bydel 5 - Montmartre 18. Arrondissement
På Montmartre troner den smukke kirke Sacré Coeur, der stod færdig i 1914, men blev ikke indviet før efter 1. verdenskrig i 1919. Hele Montmartre er fyldt med små gader med kreativ shopping og den verdenskendte kabaretscenen Moulin Rouge.

Afslutningsvis besøger Anne-Vibeke også solkongens slot Versailles, den nye bydel La Defence og sidst men ikke mindst Disneyland Paris, der er for alle barnlige sjæle med stor kærlighed til Disneys sjove og elskelige figurer.

Programmet sendes første gang mandag d. 3. juni kl. 21.05 på dk4.
Programmet har ONLINE premiere mandag d. 1. juli kl. 21 i KLUB Anne-Vibeke Rejser.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Få meget mere Anne-Vibeke Rejser

Adgang til ALT indhold på AnneVibekeRejser.dk
Streaming af Tv-programmer i fuld længde - altid over 100 stk.
Næste online Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - Paris
De bedste rejsetips i et nyhedsbrev ca. to gange hver måned
Næste online foredrag: Guide til Azorerne
Se og gense over 50 foredrag fra hele verden
Ja tak, lad mig se noget mere!
Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben