Campingferie ved Tours ved Loirefloden
Log ind Log ind
Campingferie ved Tours ved Loirefloden

Campingferie ved Tours ved Loirefloden

Campingferie langs Loirefloden er mange forskellige ting for den 1.012 km lange flod går gennem adskillige franske regioner, der hver har sit at byde på. Denne artikel handler om Tours vest for Paris.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Hyggelige Tours

Tours er den største by i området med over 125.000 indbyggere, men den gamle bydel virker ikke stor og er rigtig hyggelig. Midt i byen ligger den smukke plads Place Jean Jaurés med Rådhuset, der strækker sig mod himlen. Tour er frem for alt en grøn by og bliver derfor også kaldt for "Frankrigs have". De mange parker rundt omkring i byen er oplagt til afslapning – især om sommeren, hvor du kan smide dig på græsset og slappe af.

Camping Les Granges ved Tours

Umiddelbart virker Camping Les Granges uden for Tours som en ganske almindelig campingplads og det er den også på mange måder, men jeg kan ikke lade være med at bemærke den ekstra gode service, der gives. Det burde være en selvfølge, men det er det bare ikke alle steder. Her er den i top. Faciliteterne er som på de fleste franske standardpladser – udemærket uden at være noget særligt. Man kan komme på toilet, i bad og det er det.

Cykle langs Loirefloden

Man kan cykle hele vejen til Tours og flere steder langs Loirefloden. De er godt skiltet, men det kan alligevel anbefales at tage et cykelkort over området med i lommen. Den viser også de afstikkere du kan tage, hvis du f.eks. gerne vil besøge nogle af de slotte, der er åben for offentligheden.

Besøg Blanc Foussy og smag på boblernende dråber

Der er adskillige vinhuse i området, men hvis du gerne vil opleve hvordan de gamle grotter, hvor man har hentet stenene til slottene også er blevet brugt som vinkældre, så er Blanc Foussy - Grand Caves Saint Roch et godt bud. Det ligger lige ved Loire flodens bred i de store kalkstensgrotter, der følger vejen. Denne del af dalen blev optaget på UNESCOS verdensarvsliste i år 2000.

Tre kilometer grotter

Grotterne er oprindelig stenbrud, hvor kalkstenene blev udvundet til at bygge slotte i området. De tre kilometer gange blev gravet mellem det 12. og 19. århundrede og med en årlig gennemsnits temperatur på 10-12 grader er de blevet brugt som både vinkælder, til avl af silkelarver og dyrkning af champignoner.

Rundvisning Blanc Foussy for et par Euro

For ganske få Euro er der rundvisning i grotterne på ca. en times tid. Husk gode sko og en trøje og herefter kan man smage på de forskellige vine, som huset producerer. Jeg køber både et par flasker til aftenhygge i campingvognen, men også en flaske mousserende vin, som jeg skal åbne, når jeg om to uger holder på Champs Elysées i Paris og har gennemført alle etaper af årets Tour de France nr. 100. Etapen nr. 13 her i Tours er i hus. Nu kan næsen sættes mod Saint Amand Montrond.