Campingferie ved Annecy - alt samlet et sted
Log ind Log ind
Campingferie ved Annecy - alt samlet et sted

Campingferie ved Annecy - alt samlet et sted

Annecy er lig med sol, bjerge, historisk by, kultur, natur, aktiv ferie eller dase ved søen kombineret med et skønt køkken - hvad skal man mere bruge på en ferie?

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Utrolig smuk by

Lad det bare være sagt - Annecy er en utrolig smuk by. Den ligger kun 12-1300 km fra den dansk-tyske grænse, så jeg forstår godt det er en populær destination blandt danskerne og især hvis man som jeg elsker camping, for de fleste campingpladser ligger smukt placeret. 
Jeg overnatter på Camping International du Lac Bleu.

Få en god plads

Mange campingpladser i området tager ikke i mod reservation for kørende turister med mindre man vil blive der en uge eller længere. 
Det bedste tip, hvis man vil forsøge at få en af de gode pladser ved vandet, er at køre ind på campingpladsen om formiddagen, hvor dem der skal rejse, tjekker ud. Så kan man være heldig at komme ned på første række uden reservation. De pladser koster et par Euro mere, men det er alle pengene værd.                                                       

Annecy er to byer i en

På mange måder kan man sige at Annecy er delt i to. Der er bydelen nede ved søen, hvor der bliver hygget på græsset. Ude på vandet nydes sejlerlivet. Flere steder kan man sagtens leje en lille både og begive sig ud på vandet.

Den gamle bydel i Annecy

Inde i den gamle bydel virker de fleste tilfredse med en god kop kaffe ved floden Thiou. Der er parkeringshus under rådhuset lige midt i byen. Er det mere det kulturelle, der frister, er der udstillinger på det gamle Annecy Slot fra 1200-tallet. Man har det godt i Annecy, feriestemningen er i top også selv om det ikke er Dannebrog, der er hejst - det er flaget for Savoire, den region Annecy ligger i. 

Stemningen i top

Tilbage på campingpladsen er stemningen også i top. Udsigten er enestående og der er bare noget specielt ved at bo så tæt på naturen. Mens jeg går og stiller mine campingmøbler og solsejl op, får jeg besøg af et svanepar med seks små svaneunger - herligt. Det er netop de her oplevelser, der gør campingferie til den bedste ferieform, der findes.

Fakta om Frankrig

Hovedstaden i Frankrig er Paris.

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Turistinformation: Frankrig