Campingferie i skønne Frejus i Sydfrankrig
Log ind Log ind
Campingferie i skønne Frejus i Sydfrankrig

Campingferie i skønne Frejus i Sydfrankrig

Middelhavskysten i Sydfrankrig byder på perlerækker af ferieoplevelser og mange finder ofte sine egne små favoritter. Frejus og St. Rafael, der ligger i regionen Cote d´Azur, er et godt bud.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Udgangspunkt på campingpladsen Douce Quietude

Campingpladsen Douce Quietude har fire stjerner og er af virkelig høj standard. Der er ordnede forhold og du har en klar fornemmelse af at bo i en stor park, fordi der er så meget grøn beplantning på pladsen. Den føles ikke så stor som den egentlig er. Pladsen er rolig og folk hygger sig ved deres campingvogne eller med en lille tur i poolen. Det er uden tvivl områdets oplevelser, der trækker.
Camping Douce Quietude

Historiske Frejus

Der er f.eks. alle de små omkring liggende landsbyer, hvor der dagligt afholdes markeder med friske råvarer fra hele oplandet. Eller Middelhavet, der strækker sig så langt øjet rækker. Her er alle former for vandaktivitet oplagt og naturligvis en tur på stranden for at sole og bade. Er du historisk interesseret, er der også masser at gå i krig med. I Frejus, der blev grundlagt at Julius Cæsar, finder du masser af rester fra romertiden bl.a. et amfiteater og en akvædukt.
Amfiteater i Frejus

Dagstur til Gorge du Verdon

Vi kører op i bjergene for at se nærmere på Gorge du Verdon. Det kan gøres på en dag, men du kan også sagtens bruge længere tid. Gorge du Verdon ligger i Haute Provence Alperne og er verdens næststørste og Europas største canyon. Den er 25 km lang og op til 700 meter dyb. Den mest imponerende del ligger mellem Castellane og Moustiers Sainte Marie. Du kan køre på begge sider af kløften, og kører du hele vejen rundt på en dag, kan det anbefales at begynde på sydsiden pga. af lyset. Turen kan køres med en lille campingvogn på krogen.
Gorge du Verdon

Frokost i Moustiers St. Marie

Der, hvor Gorge du Verdon slutter mod vest, ligger en lille hyggelig by, som du ikke bør snyde dig selv for. Og er du stået tidligt op, kan det passe med et frokoststop. Byen hedder Moustiers St. Marie og er kendt for lavendel, fajance og mirakler. I mange århundrede valfartede folk hertil for at få deres ønsker opfyldt. Disse drømmes symboliseres også af en stor guldstjerne, der hænger højt hævet over byen.
Moustieres st marie
Moustiers St. Marie er anlagt op af en forholdsvis stejl bjergskråning, så den er meget kuperet og har masser af passager med trapper. Du kommer altså bedst rundt til fods, hvis du vil have alle krogene med og det kræves, hvis du vil besøge de næste 50 atelier og fajancebutikker byen har.

Hjem gennem Castellane og Napoleonsruten

Vi fortsætter på nordsiden af Gorge du Verdon mod Castellane. Her kommer vi til en af de kendte byer på Napoleonsruten. Herfra kan du følge ruten helt ned til Cannes, hvis du har tid. Det er en smuk tur, der bugter sig gennem bjerge og forbi stejle klipper, hvor borge og kirker troner på toppen. Her i Castellane går livet sin gode gang. Franksmændene hygger sig og nyder foråret med en omgang petanque.
Castellane

Seje biler men tom strand

Du er slet ikke i tvivl om, at du befinder dig i den mere velhavende del af Frankrig, for gaderne er fyldte med smarte sportsvogne. Byen har også et godt udvalg af mondæne og dyre restauranter. Dem behøver du naturligvis ikke besøge for at smage det eminente franske køkken. Fordelen ved camping er, at du kan handle og spise hjemme til langt under halv pris.
Sportsbiler i frejus

Ingen mennesker på stranden

Mens gaderne er fyldte med potente køretøjer, så er stranden gabende tom. På en sommerdag, hvor solen banker ned, kan du knap nok se sandet for bare gæster. PÅ en forårsdag er stranden et flot syn med det lyse sand, det blå vand og byen i baggrunden. Træk stikket ud.
strand frejus

Markeder hver dag

Uanset hvilken dag i ugen det er, så finder du en by i området med marked. I receptionen på campingpladsen udleveres et ark med oversigt på markederne. Markedet i Frejus ligger i centrum på torvet ved den gamle smukke kirke. Det er primært et madmarked og en af de gode af slagsen. Med det mener jeg et marked, hvor du kan smage, dufte og røre ved varerne, og på den måde vælge det bedste med hjem.
oliven marked frejus

Fantastisk stemning ved campingvognen

Et marked som dette er et af de mest ideelle steder, hvor du kan købe din mad. Især når du kommer fra et land, hvor stort set alt, hvad du køber, er vakuumpakket. Alt efter årstid, så bugner markedet med friske grøntsager og frugt, hjemmelavede pølser og lufttørret skinke. Der er kun en vej. Handle med sanserne og så hjem til campingvognen og nyde. 
God mad ved Adria campingvognen

Fordele ved campingferie

Hjemme på campingpladsen leger børnene, mens vi anretter den lækre mad. Det tager ikke mange minutter, før vi alle fire sidder og smovser og nyder det som det hele handler om – livet. Vi åbner en flaske god rødvin. Vi skal ikke mere i dag og børnene slapper af, ja hele familien slapper af, mens vi nyder smagen af Sydfrankrig. 

Middelhavskysten er en af Frankrigs største turistmagneter, så har du mulighed for at komme lidt uden for sæsonen, kan du få det hele lidt for sig selv. Maj og september er gode årstider.

Andre store oplevelser i området:

St. Tropez
Port Grimaud
Antibes
Cannes