Anderledes weekendtur til charmerende Antibes og Juan Les Pins på Den Franske Riviera
Log ind Log ind
Anderledes weekendtur til charmerende Antibes og Juan Les Pins på Den Franske Riviera

Anderledes weekendtur til charmerende Antibes og Juan Les Pins på Den Franske Riviera

På en forlænget weekend kan du komme vidt omkring i skønne Antibes og de omkringliggende kystbyer som Juan les Pins. Vi hoppede på flyveren til Nice og lejede en bil, sværere er det ikke at komme tæt på Den Franske Riviera.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Antibes - romantisk og charmerende

Antibes er den tredje største by med godt 70.000 indbyggere på den franske riviera, men det går ikke ud over charmen, der er hel intakt. Havet og den gamle bydel danner rammerne om en fantastisk destination. Der er flere gode ture gennem byen. Man kan vælge den forfriskende tur langs vandet eller den inspirerende tur gennem den gamle bydel.

Stor lystbådehavn

Lystbådehavnen i Antibes er stor og man kan få lang tid til at gå med at kigge på de store skibe. Der er alt fra total luksus yachts til små joller. Fra havnen har man også en flot udsigt til 1600 tals borgen Fort Carré, der bl.a. er kendt for at danne kulisse i James Bond filmen "never say never again" der ligesom Napoleon har siddet i fangekælderen.

Den gamle bydel

Bag den gamle bymur fornemmer man ikke, at Antibes er så stor. Det er i øvrigt den eneste by i regionen, der har haft en bymur. Der er ægte sydfransk stemning året rundt. I den gamle bydel er der flere smukke pladser og åbne torve. Disse anvendes ofte til antikvitetsmarkeder og her kan virkelig gøre gode og interessante fund. Stemningen er i top og selvfølgelig er de lokale også til at handle med. Den gamle bydel opleves bedst til fods, hvor man mister tidsfornemmelse og bare går efter næsetippen

Picasso museum

Den gamle bydel er umådelig smuk med antikke velbevarede bygninger som f.eks. Grimaldi slottet, der i dag huser det berømte Picasso museum. Den verdensberømte maler kom til byen i 1946 og hans værker ses på det i dag på det officielle Picasso museum.

Le Figuer de Saint Esprit - en af mange restauranter

Antallet af restauranter er stor og der er noget for en hver smag og pengepung. Det kan anbefales at tjekke menukortene ud om dagen og bestille bord til om aftenen, hvis noget frister.
Skal man virkelig forkæle sig selv kan Le Figuer de Saint Esprit, der er opkaldt efter det store figentræ, der står midt i restauranten, virkelig anbefales. Her er tale om en restaurant, der har en stjerne i Michelin guiden og dermed har man også udsigt til en udsøgt middag. 
En af de gastronomiske oplevelser man kan vælge er en 12 retters menu (meget små retter), hvor man får smagt alle de gode specialiteter, der er i området. Det er en udsøgt fornøjelse og hertil kommer alle de gode vine og en fremragende service på både enegelsk og fransk. Prisen er også derefter, så her er tale om en aften hvor man virkelig vil forkæle sig selv og sin partner.

Masser af specialiteter

Der er mange gode specialiteter at gå i lag med, og søstjerne er en af dem. Hvis man kan lide skaldyr og muslinger vil man helt sikkert også kunne lide søstjerne.

Husk et besøg på det lokale marked

Det lokale marked har åbent hver dag året rundt, og er en skøn oplevelse for alle sanser. Det er et stort farveorgie af frugt og grønt i alle farver. Alle sanserne bliver stimuleret for der er også rig mulighed for at smage på varerne inden man køber dem.

Verdens eneste Absint bar

Antibes byder også på verdens eneste Absint bar. Absinten drikkes på en hel speciel måde og anvendes som aperitif før man spiser et stort måltid. Hatten skal man ikke have med hjemmefra.
Der findes et bredt udvalg på stedet.

Cap Antibes

Langs kysten kan det anbefales at tage en tur rundt på halvøen Cap Antibes, hvor naturen er skøn og udsigten til Antibes er fantastisk. Der går en vej langs kysten hele vejen rundt om halvøen. Det er en smuk køretur.

La Garoupe kirken og fyrtårnet

En anderledes vandretur går op til La Garoupe kirken og fyrtårnet af samme navn. Man kan vælge at gå op af Chemin de Calvaire, som er en kortere pilgrimsrute. Inde i kirken hænger der masser private mindebreve fra folk, der har mistet deres nærmeste på havet.

Husk Jazzfestivallen i juli i Juan Les Pins

Antibes Juan Les Pin er verdenskendt for internationale jazz festival, der afholdes hvert år i juli måned. Store verdensnavne som BB King og Ray Charles da han levede, kommer til festivalen. Det samme gør tusindevis af turister. Det helt specielle ved festivalen er, at mange af koncerterne afholdes på havnepromenaden, så man har havet i baggrunden.

Fakta om Frankrig

Hovedstaden i Frankrig er Paris.

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Turistinformation: Frankrig