Teltferie i New Forest Nationalpark – tæt på London
Log ind Log ind
Teltferie i New Forest Nationalpark – tæt på London

Teltferie i New Forest Nationalpark – tæt på London

New Forest Nationalpark ligger ca. 1½ times kørsel syd for London og her har vi netop slået telt op på en af de mest primitive campingpladser, som vi har boet på. En plads fyldt med vilde heste.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

New Forest Nationalpark og de vilde ponyer

Teltferien holder vi sammen med en masse andre englændere – det er nemlig deres favoritområde, når de har fri. Godt vi blev inspireret af deres smag.Nationalparken i det sydvestlige hjørne af Hampshire er ikke ny, selvom man kunne fristes til at tro det, når man hører navnet. Historien går tilbage til 1016, hvor Knud den Store udnævnte området til jagtrevir. New Forest Nationalpark dækker et område på 373 km2 og det mest specielle ved området er formentlig de ca. 3.000 vilde New Forest ponyer. National parken er et stort rekreationsområde med et hav af muligheder for aktiv ferie i naturen. Speciel vandring er populær.

Pas på i trafikken

Der er stort set heste over alt, men også kvæg. Så pas godt på i trafikken, for hestene går som om de ejer de hele og det gør de i virkeligheden jo også. Der er god skiltning, så man hele tiden gøres opmærksom på, at man skal passe godt på.

Charmerende Lymington

Inde i selve New Forest ligger der små slumrebyer, hvor du kan handle. Mange af dem er idylliske små landsbyer, hvor det er oplagt at drikke en kop engelsk eftermiddagste. Syd for parken helt ude ved kysten ligger Lymington (15.000 indbyggere), hvor der er en hyggelig lille gågade og en charmerende havn. Herfra kan du sejle til øen Isle of Wight. I de brostensbelagte gader ligger der en del venlige pubs, hvor du får velskænket engelsk øl. Englænderne selv ynder at drikke øl på pub'en.

Husk madpakken

Uanset hvor en udflugt i nationalparken måtte gå hen, er det oplagt at pakke en rygsæk med madpakker og så nyde sin medbragte frokost i naturen. Ved kysten eller længere inde i parken er der uanede muligheder for at vandre kortere og længere ture og nyde maden i det fri. Det kan ofte ske i selskab med græssende ponyer. 

Flotte kirker – spændende kultur

Selvom New Forest Nationalpark er mest kendt for sin natur, så er der også en del spændende kultur i parken. Især en del gamle kirker, der er åbne for offentligheden. St. Saviours Church er et af området nyeste kirker fra 1905.

Titanic-byen Southampton

Vil du besøge en storby, så er Southampton den største by i området og også en af de vigtigste havnebyer i Sydengland. Der er dog ikke meget tilbage af den oprindelige by fra romertiden, fordi tyskerne synderbombede den under 2. Verdenskrig. Du kan shoppe i et af de store shoppingcentre, gå en tur på den gamle bymur eller besøge de smukke og velbevarede Tudor-huse fra 1500 tallet. Her er der i dag museum. Southamton er også kendt som stedet, hvor mange valfartede fra, når de drog over Atlanten, og sidst men ikke mindst var det fra Southampton, at Titanic begyndte sin skæbnesvangre sørejse til New York i 1912. 

Ashurst Caravan Park og teltet som udgangspunkt

Med teltet har vi egentlig mulighed for at flytte os, hvilket vi gør når vejret svigter eller vi er færdige med at opleve et område. Denne gang har vi perfekt vejr og Ashurst Caravan Park er ret usædvanlig. Hertil kommer, at vi rejser med et mindre telt og let udstyr, så vi let kan flytte os, men alt er perfekt, så vi bliver og nyder vores perle af en ferieplet.

Fakta om England

Hovedstaden i England er London. England er en del af Storbritannien. 

Befolkningstal: Ca. 53 mio. I Storbritannien ca. 65,7 mio. 

Areal: Ca. 130.279 km². Storbritannien ca. 242.495 km² 

Afstand fra Danmark: Ca. 957 km til London

Mest besøgte attraktion: London samt Stonehenge.

Mere information:

Turistinformation: England

Turistinformation: Storbritannien