På camping i Robin Hoods fodspor
Log ind Log ind
På campingferie i Robin Hoods fodspor

På campingferie i Robin Hoods fodspor

Børn elsker helte og Robin Hood er en af de helt store. Tænk at lege Robin Hood en hel dag. Lære om ham, være ham og lege i de skove, hvor han selv elskede at boltre sig. Børn elsker det. Hey forældre – hvorfor ikke lege med!

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Her finder du Robin Hood

Midt inde i området East Midlands finder du de skove, hvor Robin Hood og hans muntre venner boltrede sig for ca. 800 år siden. Legenden lever i bedste velgående og vi kender alle historien. Måske med Kevin Costner som hovedperson eller Disneys elskede ræv. Uanset hvilken favorit du har, kommer du i den grad i Robin Hood stemning ved at besøge Nottingham og den berømte Sherwood skov nord for byen. Det bedste er at begynde i selve Nottingham, der med sine godt 600.000 indbyggere er en moderne storby, der dog også er meget mere end Robin Hood.

The Tales of Robin Hood

Hver gang Robin Hood nævnes, finder du også Lady Marion, der var hans store kærlighed. Det er derfor også helt naturligt at oplevelsesstedet "The Tales of Robin Hood" ligger på Maid Marion Way. Stedet er opdelt i en museumsdel med filmplakater, film og lydklip fra de mange udgaver af spillefilm, tv-serier og radioprogrammer, der findes af historien. 
Den bedste del af stedet er små vogne, der transporterer dig gennem Nottinghams gader og Sherwood skoven, som man mener det så ud i 12-1300 tallet. Det er selvfølgelig Robin Hood, der er guide. Efter et besøg her, har du historikken på plads.

Besøg også Nottingham Castle

Hævet over byens gader ligger Nottingham Castle, der blev opført i 1674 af hertugen af Newcastle. På samme sted lå der forinden en normanerborg fra år 1068. Af ukendte årsager er det dog kun Robin Hood, der har fået sin helt egen bronzestatue foran slottet, selvom han aldrig har boet der. Inde i slotsparken er der en stor legeplads sammen med overdådige blomster opsætninger, der fortæller historien om kærligheden mellem Robin Hood og Lady Marion.

Så skal der leges ved The Major Oak

Når du er kommet i Robin Hood stemning og fået historien på plads, er det om at komme ud i skoven. På vej til Sherwood skoven passerer du Robin Hoods hjem på vej A614. Her fortælles historien om Robin Hood, om end det er i en mindre detaljeret form. Børn kan blive klædt ud som selveste Robin Hood eller Lady Marion, for derefter at gå på eventyr i skoven. Er du frisk på en ½ times gåtur, kommer du ind til The Major Oak, der er et ca. 1000 år gammelt egetræ. 
Det er 15 meter højt og måler 11 meter i omkreds. Det siges, at det var Robin Hoods foretrukne gemmested. Uanset hvad er skoven en fantastisk oplevelse for både børn og voksne.

Helten er Robin Hood

Robin Hood levede som fredløs omkring år 1200. Hans bedste venner var Little-John og Brother-Tuck. Han vil til tid og evighed blive husket som helten, der tog fra de rige og gav til de fattige. Den modige, der tog kampen op med overmagten for til sidst at vinde kærligheden til den smukke Lady Marion. Dagen kan afsluttes med et lille stop ved kirken i Edwinstowe, hvor man mener Robin Hood og Lady Marion blev gift.

Gode råd til campingferie i England

Med campingvogn på krogen i England anbefales det altid kun at køre fra plads til plads for der efter, at bruge pladsen som udgangspunkt. Der er sjældent plads på parkeringspladser og du kommer hurtigt på meget små veje. Venstre kørsel er kun en vanesag og ikke noget problem. 
Campingpladserne er lette at komme til, så stil vognen og kør på opdagelse. Pladserne ligger uden for byerne i smuk natur. Standarden er meget varierende. Vi boede på Thornton´s Holt Camping Park, som er en lille hyggelig campingplads med det mest nødvendige, samt med en fin indendørs pool.

Fakta om England

Hovedstaden i England er London. England er en del af Storbritannien. 

Befolkningstal: Ca. 53 mio. I Storbritannien ca. 65,7 mio. 

Areal: Ca. 130.279 km². Storbritannien ca. 242.495 km² 

Afstand fra Danmark: Ca. 957 km til London

Mest besøgte attraktion: London samt Stonehenge.

Mere information:

Turistinformation: England

Turistinformation: Storbritannien