Mærk det historisk vingesus i engelske Bath
Log ind Log ind
Mærk det historisk vingesus i engelske Bath

Mærk det historisk vingesus i engelske Bath

I det romantiske Somerset i det sydvestlige hjørne af England kan du som historieinteresseret få en kæmpe oplevelse ved at gå gennem Baths gamle gader og besøge de steder, hvor romerne for ca. 2000 år siden boltrede sig med noget så simpelt som vand.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Englands eneste helbredende kilde

Hele byen er grundlagt ved en af Englands eneste naturlige helbredende kilder. Romerne fandt ud af at bruge dette til noget stort om end man mener, at kilderne også har haft betydning tidligere. Uanset hvad så var det uden tvivl romerne, der gav kilderne sin storhed og gjorde Bath kendt i store dele af Romerriget. Mange valfartede langvejs fra og det gav velstand i byen på et meget tidligt tidspunkt. Velstanden ses den dag i dag på mange af de prægtige bygninger.
Hele den gamle bydel er som den eneste engelske by på Unesco’s World Heritage og med god grund. De romerske bade er i sig selv ubeskrivelige. For det første er de så velbevarede, at man får et unikt billede af, hvordan romerne brugte kilderne. For det andet viser det, hvor langt romerne var fremme, når det handlede om bygningskunst, udsmykning og livsglæde.

Helbredende kildevand

Det undrer heller ikke, at der har været meget tale om, at de romerske bade skulle på listen over verdens syv vidundere. Det helbredende kildevand, der stadig strømmer op gennem jorden under Bath faldt som regnvand for hundredvis eller måske endda tusindvis af år siden. Det ligger mellem 2.700 og 4.300 meter under jordens overflade. Her opvarmes det til mellem 64 og 96 grader og presses op mod jordoverfladen. 1,2 mio. liter hver dag. Når vandet springer fra kilden er det 46,5 grader varm og indeholder 43 forskellige mineraler, hvorfor mange også drikker det lune vand. Smagsprøver er muligt, hvis du har lyst.

Aquae Sulis

At gå gennem de romerske bade er også en rejse i tid. Det store bassin, der af sikkerhedsmæssige årsager ikke anvendes i dag, ligger ca. seks meter under det nutidige gadeniveau. I år 53 var Bath, der på det tidspunkt hed Aquae Sulis, fyldt med bade, grønne områder og saunaer. Det romerske herredømme holdt i ca. 400 år, hvorefter det forfaldt og først i 1700 tallet genopdagede og genindførte man de helsebringende bade. I dag kan du også få sig et helbredende bad i Thermae Bath Spa, hvor du også kan få massage mm.

Byen Bath

Bath er til at overskue. Byen ses bedst til fods. På den måde kan du også stoppe ved en af de mange hyggelige cafeer eller de anderledes specialforretninger, der ligger i den indre bilfri bydel. Rejser du med campingvogn eller stor autocamper skal du ikke forvente at få parkeringsplads inde i byen. Få tjekket ind på campingpladsen så hurtigt som muligt, så dui egen bil, med bus, taxi eller på cykel kan tage dig ind i centrum. Husk at der køres i venstre side.                     

Yderligere oplysninger om denne campingferie i England

Bath ligger ca. 160 km vest for London og nås uden problemer på en dag fra færgen i Harwich eller Dover/Folkestone. Bath er et godt udgangspunkt for besøg i omegnen. På en endagsudflugt kan du for eksempel også besøge Bristol, Stonehenge, Gloucester, Sydkysten f.eks. Dorcester eller Wales - f.eks. Cardif.
Vi camperede på:
Newton Mill Camping and Caravan Park, der har åbent hele året.

Fakta om England

Hovedstaden i England er London. England er en del af Storbritannien. 

Befolkningstal: Ca. 53 mio. I Storbritannien ca. 65,7 mio. 

Areal: Ca. 130.279 km². Storbritannien ca. 242.495 km² 

Afstand fra Danmark: Ca. 957 km til London

Mest besøgte attraktion: London samt Stonehenge.

Mere information:

Turistinformation: England

Turistinformation: Storbritannien