England: Isle of Wight – tiden står stille på den mest uimodståelige måde
Log ind Log ind
Isle of Wight – tiden står stille på den mest uimodståelig måde

Isle of Wight – tiden står stille på den mest uimodståelig måde

Isle of Wight er ikke et sted man lige kommer forbi, men det er bestemt hele turen værd for den lille smukke ø syd for Englands sydkyst er en perle, hvor tiden står stille på den mest uimodståelige måde.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Isle of Wights varetegn

Noget man skal opleve på Ise of Wight er øens vestligste punkt The Needles, der består af 30 meter lodrette kalkklipper. Man ser dem allerede på afstand fra færgen, når man kommer fra Lymington. Klipperne kan opleves oppe fra, hvor der er en flot udsigt, fra stranden og fra turbåd. Vi har god tid, så vi tager det hele med. 
Fra udsigtspunktet er der også en mindre forlystelsespark med restauranter og souvenirbutikker. Ingen tvivl om at alle turister der besøger øen helt sikkert også besøger dette sted.

Stolelift eller trapper

For at komme ned på stranden kan man benytte trapperne, men husk man også skal op igen. Hvis man ikke lider af højdeskræk er stoleliften også en mulighed, det er både en behagelig og en sjov oplevelse. 
Mens vi hænger og dingler højt over havet er der god tid til at nyde den utrolige udsigt. Vi ser også den sydengelske kyststrækning så langt øjet rækker. Nede på stranden, der består af store sten, kan man hoppe om brod på en af turbådene.

Ud på vandet

Der er to slags både. Man kan vælge en times rolig sejlads rundt om The Needles eller man kan vælge turen i speedbåd, hvor man for fulde kræfter sejler om i bugten på den anden side af klippefremspringet. Vi gør det sidste, for turen ser sjov ud og det er den.
Vi ifører os redningsveste og holder godt fat i de metalbøjler, der foran hver stol. Af sted.

I dinosaurens fodspor

Isle of Wight er også for børn. Især børn, der er interesseret i dinosaurus. For 125 mio. år siden var øen dyrenes fortrukne levested og i Sandown kan man besøge Dinosaurs Isle, hvor der er dinosaurus i original størrelse og man kan lede efter fossiler. Stedet er ikke stort, men en udmærket attraktion.

Ud i naturen

Det milde klima, den lange kyststrækning og ingen afstand til havet trækker tusindvis af turister til øen. Der bor ca. 130.000 englændere, men tallet flerdobles om sommeren. Vil man dase er der masser af sandstrande. Vil man være aktiv er der et hav af muligheder med over 800 km afmærkede ruter.

Frokost i de små byer

Man kan komme rundt på øen med et Rover Ticket, der giver ubegrænset adgang med busser på øen, men i egen bil sparer man tid og man kan køre efter næsetippen. Bl.a. rundt til de mange små landsbyer der er på øen. Hvis man har børn med så hold øje med KIDS EAT FREE (børn spiser gratis) skiltet. Dem er der en del af.

Hovedbyen Newport

Hovedbyen Newport er usædvanlig stille uden for sæsonen, men om sommeren er der festival og så er der gang i gaderne og på havnen. Byen ligger ved floden Medina nærmest midt på øen, men pga. floden er havnen væsentlig for Isle of Wight. I byen kan man se en lille romersk villa fra 100-tallet og byen fik sit nuværende navn i 1180.

Carisbrooke Castle

Lige uden for Newport ligger Carisbrooke Castle fra 1100 tallet. Slottet ligger på et højdedrag med en flot udsigt over de grønne marker med græssende får og geder.

Husk Badetøj

Der er en del gode strande på Isle of Wight, så hvis man vil nyde vandet og sandet, så husk bade tøj. Mange steder er der også gode tilbud til vandsport.

Solnedgang

På vej tilbage til hovedlandet kan vi sidde på dækket og nyde solnedgangen mod vest. Mange er på vandet og det ses tydeligt at det maritime fylder meget i området. Hvert år afholdes flere store arrangementer inden for sejlads.

Fakta om England

Hovedstaden i England er London. England er en del af Storbritannien. 

Befolkningstal: Ca. 53 mio. I Storbritannien ca. 65,7 mio. 

Areal: Ca. 130.279 km². Storbritannien ca. 242.495 km² 

Afstand fra Danmark: Ca. 957 km til London

Mest besøgte attraktion: London samt Stonehenge.

Mere information:

Turistinformation: England

Turistinformation: Storbritannien