10 steder du skal opleve i London uden for højsæsonen (1/2)
Log ind Log ind
10 steder du skal opleve i London uden for højsæsonen

10 steder du skal opleve i London uden for højsæsonen

London er en eminent ferieby. Big Ben, Westminster Abbey, London Tower, Themsen og Buckingham Palace er alle verdenskendte attraktioner, der er et besøg værd.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Se det fulde Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - London uden for sæsonen

London er bare meget mere end det og samtidigt en hovedstad, der med stor succes kan besøges uden for højsæsonen. Vi besøger her The Shard, O2, London Eye og tager en tur med Tally Ho.                                                                                                                                                             London

The Shard - Vesteuropas højeste bygning

Du vil straks opleve, hvor anderledes London Skyline er blevet. Før var Elisabeth Tower med Big Ben en af de højeste bygninger, men sådan er det ikke længere.
Det nye splintrede glastårn med navnet The Shard måler 310 meter og er dermed Vesteuropas højeste bygning. Det højeste udsigtspunktet ligger på 232 moh. og resten af tårnet er teknik. 
I stueetagen er der butikker og udstilling, mens resten af tårnet består af både hotel, restaurant og luksuslejligheder. 
Du kan købe billetten på nettet, hvis du vil være sikker på at komme ind, samtidig med du slipper for at stå i kø.London seværdigheder

London Eye - et af Londons nye varetegn

En anden af de mere iøjnefaldende attraktioner er og bliver det 140 meter høje pariserhjul London Eye – også kaldet Millennium Wheel, der i dag er blevet et af Londons nye varetegn. Det er også Europas højeste pariserhjul og en tur rundt tager mellem 30 og 40 minutter. Du sidder en stor glaskabine med aircondition, bænk og plads til bevægelse, så du kan få en 360 graders oplevelse af London.                                                                                                                          London eye

Londons mange parker

Fra London Eye kan man også se at London er en meget grøn by. I det fjerne kan man se de velkendte Hyde Park og Regents Park ude bag Buckingham Palace, men lige for foden af London Eye ligger den nyanlagte og meget smukke Jubilee Gardens. En park der summer af liv og gadegøgl. Dette område hedder også London South Bank og nu hvor du er her, så er der ingen grund til at forlade det. Det er en suveræn bydel.London parker

Gå på opdagelse i London South Bank

Kulturen og nye trends spirer i London og South Bank er yderst interessant. Bydelen er rig på nye tanker, trends, ideer og kunstneriske og kulturelle indslag. 
Et af de steder i byen, der specielt vækker opmærksomhed, når man ser på kunst, design og kultur, ligger meget centralt i byen. 
Bydelene Lambeth og Southwark, på Themsens sydlige bred, lægger rammerne om en bred vifte af kulturperler, blandt andet Shakespeares Teater og British Film Institute.Londons Shakespeares Teater og British Film Institute

Cykeltur til Little Venice med Tally Ho Cycle Tours

London virker måske ikke umiddelbart som en cykelvenlig by, for alene det, at du skal køre i "den forkerte" side, er en udfordring. 
Løsningen er at tage med Jack fra Tally Ho Cycle Tours på tur. Så kører han forrest og hjælper dig om man så må sige over vejen. Turen går forbi de velkendte attraktioner, men også til det cykelvenlige Little Venice, der ligger nord for Paddington. 
Bydelen er fyldt med kanaler og det er dem du cykler langs, og langs kanalerne er der cafeer og restauranter - deraf navnet Little Venice. 
Bydelen er frem for alt en oplevelse, fordi der er ro og fred, selvom du er tæt på Londons centrum. London centrum

Fakta om England - London

Hovedstaden i England er London. 

Befolkningstal: 8,9 mio - 53 mio i hele England 

Areal: 1.572 km² - 130.279 km² i hele England 

Afstand fra Danmark: Ca. 957 km til London

Mest besøgte attraktion: London har en perlerække af store attraktioner så som Big Ben, Tower of London, London Brigde, Trafalga Square, Buckingham Palace, men også moderne bygninger som The Shart og O2 Arena mm.

Mere information:

Turistinformation: London

Turistinformation: England