Vandring ved Thurø Rev
Log ind Log ind
Vandring ved Thurø Rev

Vandring ved Thurø Rev

Vi ferierer på Thurø Strand Camping og tager i dag vores yngste barnebarn med på en vandretur til Thurø Rev.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Langs kysten

Teltet er slået op og medens den øvrige del af familien foretager sig andet, tager vi vores yngste barnebarn på knapt to år med i klapvognen ud i naturen på Thurø. Der findes en god sti mod syd langs kysten ved Smørmose Strand og vi kommer ind i skovbrynet ved Thurø Østerskov. Vi følger den lille klint gennem bøgeskoven og kommer ud på den åbne fredfyldte strandeng. Her vokser kun nogle enkelte vejrbidte hvidtjørn. Mærkeligt nok er her ikke andre mennesker i dette smukke naturområde på denne herlige sommerdag. Stien bliver lidt dårligere, men vi får klapvogn godt over sandstranden.

God sti i Thurø Østerskov

God sti i Thurø Østerskov

Islandske heste

Ind mod land er et stort indhegnet areal, hvor der går en stor flok islandske heste og græsser på engen fyldt med gule blomster. Og heste er altid spændende at kikke på - ikke mindst for en lille pige. Men da de kommer nærmere, er hun ikke helt så begejstret.

Blomsterrig eng

Blomsterrig eng

Helt på spidsen

Vi fortsætter ud på sydspidsen af Thurø - ud til selve revet, der er en lille krum odde som forsvinder i ude vandet. Barnebarnet kommer op af klapvognen og løber rundt i sandet - efter fuglene der naturligvis flytter sig. Her er måger og strandskader samt andre strandfugle. Ikke så langt herfra findes et fuglereservat. Vi lader klapvognen stå, tager hinanden i hænderne og spadserer helt ud på pynten af odden. Nu kan vi ikke komme længere - uden at få våde tær! Vi har havvand på tre sider af os! Her kan vi prøve at kaste med sten - uden at ramme nogen!

Bugten ud til Thurø Rev

Bugten ud til Thurø Rev

En å - ingen hindring

Vi fortsætter rundt langs indhegningen mod vest, men et å-udløb skaber forhindringer for os, så vi må løfte og balancere med klapvogn og dernæst løfte barnebarnet over for at komme videre. Så går vi op over strandengen, hvor et gult blomstertæppe dækker store arealer og vi kommer atter tilbage i skoven. En skovsø passeres og vi når P-pladsen og tilbage til Thurø Camping ad samme rute som på vejen ud.

Åen stengås

Åen stengås

En dejlig lille vandretur i den danske natur, hvor man sagtens kan have sine børn med. Og så er vi tilbage på Thurø Strand Camping - og badeferie.

Tilbage ved Thurø Strand Camping

Tilbage ved Thurø Strand Camping

Fakta om Fyn

Fyn ligger i hjertet af Danmark og er derfor altid tæt på. Du finder masser af kyst, kystbyer, et ørige og ikke mindst Odense. Midt på øen ligger et af Danmarks størst kulturelle ikoner Egeskov og naturen svigter ikke med store skove, Svanninge Bakker og det er altså ideel til både cykel- og vandreture.

Mest besøgte attraktioner: H.C Andersens hus, Odense Zoo, Egeskov Slot, Nyborg Slot, Bogense, Kerteminde, Svendborg og det sydfynske øhav.

Besøg også: Naturama i Svendborg,  Midtfyns Bryghus

Største by: Odense med 200.000 indbyggere

Mere information:

Turistinformation: Fyn

Find campingpladser på Fyn

Campingpladser med DCU (Dansk Camping Union) rabat til medlemmer