Teltferie i første række til Storebælt - alle ferieperler på Sydfyn i baghaven
Log ind Log ind
Teltferie i første række til Storebælt - alle ferieperler på Sydfyn i baghaven

Teltferie i første række til Storebælt - alle ferieperler på Sydfyn i baghaven

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Outwell

Sydfyn er en sand ferieperle og hvis du så ovenikøbet sætter dit telt op i første række til Storebælt, så er det femstjernet ferie. Med DCU-Camping Åbyskov Strand som udgangspunkter får du her en masse ferietips til Sydfyn.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Måske Sydfyns bedste campingplads

DCU Camping Åbyskov, der ligger 10 km nord for Svendborg i første række ud til Storebælt, er en trestjernet familievenlig campingplads med en eminent beliggenhed. Det betyder, du har det bedste af Sydfyn, maritime Svendborg i baghaven samtidig med, at du hele tiden er tæt på vandet. Efter min mening er det Danmark, når det er bedst. Du kan bo her i eget telt, campingvogn eller autocamper, men du kan også leje luksushytter, hvis du bare gerne vil prøve camping. De har også alle havudsigt.

Egeskov skal besøges

Egeskov er på mange måder det mest oplagt sted, når du er på Fyn for det er nemlig området mest besøgte attraktion. Du kan sagtens bruge en hel dag og flere på det smukke Egeskov Slot, der har været ejet af nogle af de mest fremtrædende danske adelsslægter. I dag ejes det prisbelønnede slot af Grev Michael Ahlefeldt, der også bor her sammen med sin hustru prinsesse Alexandra og deres børn. Egeskov er en imponerende sammensætning af oplevelser for hele familien og sidste skud på stammen er et Camping Outdoor Museum.

Sydfyns vidunderlige natur

Svanninge Bakker eller Svanninge Bjerge, der er et 475 hektar stort kuperet naturområde tæt på Faaborg, er både til dig, der bare vil gå en lille tur, men decideret vandring er også en mulighed. Området, der er fredet, kaldes med god grund også De Fynske Alper og det er natur- og kulturmæssigt et interessant område for ud over at du kan nyde at der er højt til loftet, så fortæller området også historie fra dengang Danmark var helt skovklædt frem til landbrugets udvikling, hvor der kun var 2% skov tilbage i Danmark og så til nutiden, hvor vi igen kæmper for at give naturen bedre vilkår.  Den nuværende tilplantning af skov i Svanninge Bakker begyndte helt tilbage i 1800 tallet. Siden december-stormen i 1999, som ramte Svanninges skove hårdt, har der været stor fokus på at bevare naturen i området til glæde for alle os, der elsker at være ude i den.

Svendborgs nye familieattraktion - Naturama

Naturama kan efter min mening skrive sig på liste over de mange gennemførte museer vi har i Danmark. Steder, hvor du går hjem med mere end du kom med. Steder, hvor du kan være nysgerrig og lære. Endnu en attraktion i Danmark vi kan være stolte af. Der er utrolig meget at se i den flotte udstilling, men så er der også aktiviteter hele året, hvor de dygtige naturvejleder beriger dig med ting, som du formentlig ikke viste om naturen i Danmark.

Det første du ser, når du kommer till Naturama i Svendbog er en kæmpe edderkop på væggen.

Det første du ser, når du kommer till Naturama i Svendbog er en kæmpe edderkop på væggen.

Sydfyn - perfekt til cykelferie

Hele Sydfyn og det sydfynske øhav, hvis du vil længere væk, er oplagt til cykelferie. Der er flere ting, som gør området cykelvenligt. Det første er naturligvis naturen, men også sikkerheden, fordi der er så mange cykelstier og sidst men ikke mindst så er det let at finde vej til både kortere og længere turen. Oplevelserne de ligger som perler på en snor, hvis du har brug for en pause.

Cykelferie på Sydfyn er måske noget af det bedste vi har i Danmark.

Cykelferie på Sydfyn er måske noget af det bedste vi har i Danmark.

Smagen af Sydfyn

Fyn er et stort spisekammer og det er lokalt, når det er bedst. Besøg f.eks. Aqua Vitae, der producerer cidre og snaps eller hvad med at kigge forbi herlige Eddie på Midtfyns Bryghus.

Fakta om Fyn

Fyn ligger i hjertet af Danmark og er derfor altid tæt på. Du finder masser af kyst, kystbyer, et ørige og ikke mindst Odense. Midt på øen ligger et af Danmarks størst kulturelle ikoner Egeskov og naturen svigter ikke med store skove, Svanninge Bakker og det er altså ideel til både cykel- og vandreture.

Mest besøgte attraktioner: H.C Andersens hus, Odense Zoo, Egeskov Slot, Nyborg Slot, Bogense, Kerteminde, Svendborg og det sydfynske øhav.

Besøg også: Naturama i Svendborg,  Midtfyns Bryghus

Største by: Odense med 200.000 indbyggere

Mere information:

Turistinformation: Fyn

Find campingpladser på Fyn

Campingpladser med DCU (Dansk Camping Union) rabat til medlemmer

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben