Tæt på dyrene i Randers Regnskov
Log ind Log ind
Tæt på dyrene i Randers Regnskov

Tæt på dyrene i Randers Regnskov

På denne ferie i Jylland tager vi på tur til Randers Regnskov for at opleve nogle af de tropiske regnskoves dyr.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Hvad kan vi opleve i Randers Regnskov?

Den tropiske regnskov finder vi i et bælte omkring jorden på hver side af ækvator. Vi har været i Amazonas regnskov i Sydamerika, i Asiens regnskove på Borneo og regnskovene i Afrika og på Madagaskar. Og nu har vi også været i regnskoven i Randers. De karakteristiske bobler er ikke til at tage fejl af, når man ankommer til Randers Regnskov. Allerede ved indgangen emmer det af spænding. Hvad skal vi opleve? Hvilke dyr kan vi se? Kan vi komme tæt på dyrene?
Randers Regnskov er ikke nogen almindelig zoologisk have. Udover de mange forskellige dyr - mere end 250 dyrearter - og tropiske planter møder vi vidende guider, som fortæller om - og viser os dyrene. Kort sagt; man bliver klogere på regnskovens dyr og planter.
Inde i de tropiske kupler kan vi komme helt tæt på dyrene, da de kravler, løber, springer og flyver frit omkring os. Men lad være med at røre dyrene uden guidernes tilladelse. Dels kan man komme til skade ved en utilsigtet hændelse, da dyrenes naturlige reaktion er at bide fra sig. Dels har vi mennesker nogle bakterier, som dyrene helst ikke skal have på sig.
På Randers Regnskovs hjemmeside finder man en omfattende fortegnelse over alle de dyr, som man kan møde. Det er en god ide at studere hjemmesiden før besøget - eller når turen går til en ægte tropisk regnskov.

I Randers Regnskov kan du opleve dyr og planter fra verdenens forskellige regnskove

I Randers Regnskov kan du opleve dyr og planter fra verdenens forskellige regnskove

Saltvandsakvarie

Fra den store indgangshal med cafe, shop og garderobe, går vi ned under jorden til saltvandsakvarierne, hvor vi kan se et utal af fisk - fra små farvestrålende fisk til hajer og andre større fisk.                                                                   

Den elegante dragefisk er altid spændende at iagttage

Den elegante dragefisk er altid spændende at iagttage

Sydamerikas regnskov

Vi møder flere fritgående abearter inde i afsnittet med den sydamerikanske regnskov. Her er templer og vandfald og jungleprofessorens hytte. Midt i junglen står hans forladte jeep. Vi kan vandre rundt på hængebroer oppe mellem trækronerne og iagttage store farverige ara-papegøjer og parakitter og på jorden render forskellige vagtler rundt. Her er krokodiller (alligatorer) og dovendyr. Men nogle af de sjoveste dyr er de lynhurtige springaber - springtamariner - som kun sidder stille i et øjeblik af gangen.

Pelsabe fra Sydamerikas regnskov

Pelsabe fra Sydamerikas regnskov

Danmarks Parken

Følger man gangbroen fra indgangshallen kommer man forbi børnezoo med små grise og stedets udsigtstårn og når frem til Danmarks Parken med bl.a. dyr fra dansk landbrug, grise, heste, køer samt får og geder, høns og kaniner, etc. Her er også et stort legeområde med bl.a. klatrestativer.

Mød bl.a. de små søde svin i Danmarks Parken

Mød bl.a. de små søde svin i Danmarks Parken

Natur Talent

På den store scene overværer vi et lærerigt show - Natur Talent - hvor vi hører om de tre F'er i dyrenes verden: Forsvar - Føde - Formering. Forhold som skal til, for at arten kan overleve. Alt mens guiden fortæller om dyrene forstyrres han af Hr. Bacon - en lille gris, som er opdraget til at "forstyrre".
Hulepindsvinets forsvarsteknik præsenteres og sekrtærfuglens måde at slå giftslanger ihjel på vises under stor munterhed. Også natuglens evne til at lokalisere og fange sit bytte under en lydløs flugt får vi at se. Natuglen flyver endog hen til en af tilskuerne, som får den ære at holde uglen - en oplevelse for livet.
Vinderen af Natur Talent konkurrencen skal naturligvis findes og ved hjælp af publikum foretages afstemningen. Hvem vinderen er, må du selv tage til Randers Regnskov for at se.

Underholdning for hele familien på den store scene

Underholdning for hele familien på den store scene

Afrikas regnskov

Varmen og fugtigheden er høj i denne del af regnskoven og så er stanken umiskendelig pga. de flyvende hunde (store flagremus) som flyver frit omkring. Normalt hænger de med hovedet nedad i trætoppene, men når de skal skide, må de nødvendigvis flyve for ikke at skide ned af sig selv. Se ikke op med gabende mund, det kunne ske at ...
Her er også mange aber - nogle f.eks. de sort/hvide colobusaber er dog holdt i deres eget bur. På jorden render hjelmvagtler med rød punkfrisure rundt og ser stolte ud. De næsten tamme halvaber - lemurerne - flytter sig ikke når vi nærmere os akkurat som i den virkelige regnskov på Madagaskar. Her er flere forskellige arter af lemurer og de er altid spændende at iagttage.

Kom helt tæt på lemurer i Afrikas regnskov

Kom helt tæt på lemurer i Afrikas regnskov

Asiens regnskov

Også i denne del af regnskoven finder vi templer og en ekstrem hede og stor fugtighed oppe mellem trækronerne. I det asiatiske slangetempel kommer vi helt tæt på fritglidende slanger. Her er naturligvis ingen giftslanger, men de store kvælerslanger kan også skabe respekt. En af guiderne viser en farvestrålende snog frem. Man får ikke lov til at holde den, for det vil stresse dyret hvis den hele tiden skulle gå fra hånd til hånd. Men vi må godt røre ved den, mens guiden holder den i hænderne.                                                                                         

Rør ved en farverig slange fra Asiens regnskov

Rør ved en farverig slange fra Asiens regnskov

Det er helt vildt i Randers

Hvad er så forskellen mellem en ægte tropisk regnskov og Randers Regnskov? Jo, vi ser mange flere dyr koncentreret på et lille område i Randers end i de store regnskove ude i verdenen. 
Så det er helt vildt i Randers.

Tukan fra den sydamerikanske regnskov

Tukan fra den sydamerikanske regnskov

Fakta om Danmark - Randers Regnskov

Randers Regnskov giver eksempler på verdens forskellige tropiske regnskove med dyr og planter, som man kan komme helt tæt på.

Attraktion: Randers Regnskov

Turistinformation: Randers