På campingferie i verdens mindste campingvogn
Log ind Log ind
På campingferie i verdens mindste campingvogn

På campingferie i verdens mindste campingvogn

Campingferie i verdens nok mindste campingvogn er en særlig oplevelse. Jeg har testet den lille vogn på en tur til Odsherred, hvor små dyreoplevelser til de små i familien, passer perfekt til temaet for vores rejse: Småt og godt.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Man forelsker sig straks i Little Guy

Man forelsker sig straks i Little Guy, som den lille amerikanskbyggede campingvogn hedder. Også selvom man dernæst tænker på om man nogensinde ville kunne bo i den. Kan man overhovedet fungere i så lille en campingvogn eller er den mest effektiv til at skabe opmærksomhed på landevejen og når man triller ind på campingpladsen – for det kan den. Inden vi kom ud af bilen stod de første tyve nysgerrige naboer, der af gode grunde aldrig havde set vognen før.

Lille campingvogn - masser af frihed

Little Guy fås i forskellige små udgaver. Denne campingvogn er den mindste. Alligevel er der dobbeltseng til to voksne i både længde og bredde. To overskabe og en bordplade bagerst til enten tøj eller køkkenudstyr. Campingmøbler kan ligge på sengen, når man kører. Madras og sengetøj kan rulles ned i fodenden om dagen, så man kan have tøj liggende lige inden for døren om dagen. Umiddelbart fristes man til at tage en stor bil med, så man kan slæbe endnu mere grej med på turen, men campingvognen passer bare helt perfekt sammen med en af de nye retro-biler eller f.eks. en Mini Cooper, som vi kører i på denne tur. Campingvognen vejer kun 200 kg, så den kan trækkes af alle biler og man mærker ikke, at man har noget på krogen.

Lille campingplads men intet mangler

Udgangspunktet for vores rejse er Odsherred Camping Nordstrand, der ligger lige uden for Nykøbing Sjælland ved en af Sjællands bedste badestrande. Campingpladsen er ikke så stor, men meget anbefalelsesværdig til børnefamilier med små børn. Sikkerheden er i top og pladsens størrelse gør, at små børn kan løbe frit omkring mellem ens plads og f.eks. legepladsen. Der er udmærkede faciliteter med familiebaderum og campingkøkken, hvilket vi sætter pris på, fordi vores meget lille campingvogn, hverken har køkken eller toilet. 

Lille oplevelse med store indtryk

Odsherred byder på store oplevelser, men også små nærværende oplevelser, der gør stort indtryk. Efter at have brugt ca. 1½ minut på at slå lejr på campingpladsen, er vi klar til at køre ud i området. Naturskolen ved vandrehjemmet og Anneberg Samlingerne kan i den grad anbefales. Her er det de små oplevelser og børnene, der sættes i fokus. I dag skal det handle om pindsvin. Børnene er på quiztur i skoven, laver pindsvin af ler, spagetti og grannåle og lærer i det hele taget alt om Danmarks søde lille natdyr, inden man møder pindsvinet Frida, der i levende live er dagens højdepunkt.

Lille hjertesuk - slap af

"Familien Danmark"s ferier kan efterhånden have tendens til at blive et præstigeprojekt, hvor det nærmest handler om at overgå hinanden i ferieoplevelser. På denne uges uforglemmelige ferie har der været fokus på de små og nære oplevelser. Man bor tæt i den lille campingvogn, campingpladsen er ikke stor og fancy, men utrolig hyggelig og sidst men ikke mindst er Odsherred Naturskole bare et sted, hvor man har lyst til at komme tilbage til den lille oplevelse, der gør stort indtryk.

Fakta Little Guy – model Rascal

Vægt: 208 kg
Koblingstryk: 18 kg
Bredde: 142 cm
Højde: 142 cm
Totallængde: 325 cm
Indvendig længde: 224 cm
Chassis: Aluminium
Kabine: Glasfiber
Little Guy sælges så vidt redaktionen er orienteret pt. ikke i Danmark.