Campingferie på Bornholm - solskinsøen er perfekt til familieferie
Log ind Log ind
Campingferie på Bornholm - solskinsøen er perfekt til familieferie

Campingferie på Bornholm - solskinsøen er perfekt til familieferie

I samme øjeblik du kører fra borde fra færgen i Rønne, ved du at du er kommet til et særligt sted i Danmark. Her er noget for hele familien.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Bornholm er en hel særlig ø

Bornholm er en hel særlig ø og uden tvivl også meget et sted du skal besøge mindst en gang i dit liv. Øens geografiske placering ca. 40 km fra Sverige Sydkyst gør, at den naturmæssigt meget interessant. Det interessante er at der som det eneste sted i Danmark er klipper, samtidigt med at der ved Dueodde, på sydspidsen af øen, er enorme hvide sandstrande. Afstandene på øen er små, så uanset hvor på øen du bor, er der ikke langt til nogen af seværdighederne. I havnebyerne går livet sin rolige gang, mens de store skove midt på øen inviterer til mere aktiv ferie.

Hvad drikker Møller?

Et af de mere specielle steder på Bornholm, er den smukke og langstrakte Ekkodal. På en sommer dag er der gudesmukt i den 12 kilometer lande Ekkodal, der er Danmarks længste sprækkedal og landskendt for sin gode ekko. Hvad drikker møller er nok den mest brugte, men man kan sagtens finde på flere selv. Ved en konkurrence i 2007 vandt forslaget "Hvad forvolder prinsesser smerter", hvortil ekkodalen svarer ærter.

Rokkestenen kan rokke

Og når du nu har pakket din rygsæk og en madpakke, kan du med stor fornøjelse fortsætte til Rokkestenen – en anden af Bornholms kendetegn. Rokkestenen er en såkaldt vandreblok fra istiden og dem er der over 150 af i hele Danmark, men Rokkestenen er den mest kendte og du kan få den til at rokke – i hvert fald en lille smule. Der er også en anden historie om, at det trolde, der har kastet den ind i skoven. Den er selvfølgelig sjovere, hvis du har små børn med.

Gudhjem med røgeri og Krølle Bølle Is

I den idylliske havneby Gudhjem, hvor der også er færgeforbindelse til Christiansø. Her er utrolig hyggeligt med små brugskunstbutikker, specialforretninger og selvfølgelig røgeriet, men før vi besøger det skal vi lige smage en af Bornholm andre sommerspecialiteter, nemlig Krøllebølle isen.

De første røgerier på Bornholm

Fiskerne i Gudhjem var de første, der begyndte at røge sild og anretningen "Sol over Gudhjem" er Danmarkskendt. Den består af røget sild, rå æggeblomme og purløg. Jeg kan varmt anbefale at smage den, hvis du ikke har prøvet det før. I dag har jeg dog lidt en anden plan, for jeg vil have fisk med hjem til teltet og spise ved vandet.

 

Camping når det er bedst

På Bornholm finder du et væld af skønne campingpladser, og vi elsker denne ferieform især når vejret er godt og  vi f.eks. kan sidde og spise udenfor. Der er en herlig stemning på campingpladserne med masser af venner og hvor folk hygger sig enormt. Camping er på mange måde så dejlig uformelt og selv om du bor sammen med andre, behøver du ikke være social – det bestemmer du helt selv. Jeg kan virkelig godt li den stemning, der er, når folk bare sysler med det de nu føler mest for. Find link  til campingpladser i faktaboksen.

Hammershus - Bornholms største attraktion

Bornholms måske største attraktion og uden tvivl et besøg værd er Hammershus. Den første borg blev grundlagt i ca. 1255 af ærkebiskoppen Erland Jacobsen og dykker man ned i historien har det aldrig været kedeligt at være på Hammershus, som altid har været en del af de stridigheder historien fortæller os om. 
I midten af 1600 tallen, hvor Hammershus fungerede som fængsel er den mest kendte begivenhed formentlig Corfitz Ulfeldt og Leonora Christines mislykkede flugt fra Manteltårnet i 1660. Det nye besøgscenter er også værd at lægge vejen forbi.

Nordeuropas største borgruin

Som Nordeuropas største borgruin og dermed også en attraktion Danmark kan være stolt af, blev Hammershus fredet i 1822. Du kan bruge meget lang tid på Hammershus. Børnene synes også de gamle ruiner er spændende og fantasien får fri løb om alt det der kan være sket på dette sted. Sæt gerne en hel dag af.

Alt vejr er campingvejr

I det hele taget kan man sagtens sætte to uger af til en ferie på Bornholm. Det gør derudover også rejsen forholdsvis billigere. En uge er alt for lidt. Det herlige ved Bornholm er også at man kan både dase og være aktiv eller kombinerer de to ferieformer og så er der masser af oplevelser, selvom sommervejret skulle svigte. Selvfølgelig er det dejligt når solen skinner på os, men efter min mening er alt vejr er campingvejr.

Rovfugleshowet skal opleves

Ikke langt fra Rønne ligger Bornholms Rovfugleshow, hvor du kan opleve bl.a. ugler, ørne, falke, musvåger og gribbe på imponerende vis. Du får en masse at vide om det gamle hverv, falkoner, og ser på første række, hvordan de majestætiske fugle går på vingerne, jager og trænes. Ved hovedindgangen er der også en flot udstilling med imponerende foto af stedet fugle. Det bedste er i virkeligheden den måde fuglene vises på og fortælles om, fordi det hele foregår uformelt og underholdende uden at det går ud over seriøsiteten og respekten for dyrene.

Ubeskrivelig morgen

Efter et uforglemmeligt morgenmåltid, hvor vi nyder at høre havets brusen og det at kunne sidde ude og spise, hygger vi os med at sidde og nulre de bare tæer i græsset. Det er en stor kontrast til hverdagen hjemme og dermed perfekt ferie. Vi har igen fundet en perle både i Bornholm og i campingpladsen. Det koster ikke meget at anskaffe sig et telt, og når du så finder en god beliggenhed, så fås det ikke bedre.

Fakta om Danmark - Bornholm

Bornholm kaldes også "Solskinsøen" og er Danmarks østligste punkt i Østersøen.

Mest besøgte attraktion: Hammershus, rundkirkerne og naturen med sprækkedale. På Bornholm findes flere hyggelige byer som Svaneke og Gudhjem.

Kyststien: 120 km vandrerute hele Bornholm Rundt

Mere information:

Turistinformation: Bornholm

Turistinformation: Danmark

Campingpladser på Bornholm
Som medlem af DCU får du rabat