Øhop i Limfjorden - her er alt det du skal opleve
Log ind Log ind
Øhop i Limfjorden - her er alt det du skal opleve

Øhop i Limfjorden - her er alt det du skal opleve

Limfjorden er på alle måder oplagt til både en weekendtur eller en hel ferie. Tag f.eks. på øhop på Morsø, Fur, Venø, Jegindø m.fl. På korte afstande kan du opleve en hel masser. Vi har samlet en masse inspiration til dig.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Fra Skive til Struer over en masse øer

Der er kun 40 km mellem Skrive og Struer, men har du mere tid, så er denne rejserute et rigtig godt forslag til en forlænget weekend eller en hel ferie. Vi har pakket autocamperen og taget cyklerne med bagpå, men du kan også tage turen i personbil eller med campingvogn på krogen. Du kan begynde i Skive ved den smukke Skive Ådal Bro, der er Danmarks længste træbro på 442 m. Her er det oplagt at gå eller cykle en tur og nyde den storslåede og uberørte natur, før der sættes kurs mod Spøttrup Slot.

Skive Ådal broen under blå sensommer himmel.

Skive Ådal broen under blå sensommer himmel.

Middelalderborgen Spøttrup er imponerende

Du skal kun køre 20 km, så kommer du til Spøttrup, der ligger på halvøen Salling midt i Limfjorden. Borgen, der er en af Danmarks bedst bevarede, har været fredet siden 1918 og en af gode grunde også områdets største turistattraktion. Sæt god tid af til besøget for du bliver overrasket over, hvor meget der at se. Hold også øje med event, for der sker så meget på borgen i løbet af sæsonen.

Spøttrup Borg har været fredet siden 1918.

Spøttrup Borg har været fredet siden 1918.

Kurs mod Fur med afstikker til Thise

Efter en fint besøg på Spøttrup Borg er det oplagt at sætte kurs mod øen Fur, hvor du skal med færge. Før du kører ombord på færgen, kan det anbefales at slå vejen forbi byen Thise og mejeriet af samme navn - det er kun en 10 km afvej. Især hvis du godt kan li´ gode mælkeprodukter og velsmagende ost. Har du tid er der også rundvisninger på mejeriet, hvor du også får lov til at samme deres særlige oste. 

Færgen til Fur sejler fra Branden - kun 30 km fra Spøttrup Borg. 

Fur er fantastisk

Fur er ganske enkel fantastisk. Der er otte km den ene vej (nord-syd) og fire km den anden vej (øst-vest), så du kan nøjes med at tage cyklen på en endagstur, men det vil være synd, for selvom øen er lille, så er der til flere dage. På få minutter sejles du fra kaj til kaj og klar til oplevelser. Fur er først og fremmest naturoplevelser og du er aldrig langt fra vandet. Knudeklinten, der rejser sig lodret fra fjorden og med god grund kandiderer til at komme på Unescos liste over naturseværdigheder.

Sammen med Stendalgraven og den ikoniske klippe Bispehatten er der basis for at gå nogle gode ture og få noget frisk luft. Landskabet er pga. det særlige moler noget, som du ikke finder ret mange steder i Danmark.

Stil autocamperen ved Fur Bryghus

På parkeringspladsen ved Fur Bryghus kan du stille autocamperen (Fur Camping, hvis du er med campingvogn eller i telt) og det er et perfekt udgangspunkt til oplevelser på hele øen. Cyklerne er igen en perfekt rejseven.

Fur Bryghus er et af Danmarks mest anerkendte bryghuse, der stammer helt tilbage til 1926. Det nuværende bryghus med fokus på moderne mikrobryg er fra 2004. Her produceres der ca. 400.000 l øl om året. Lidt af det nydes på steder, når du som besøgende kigger forbi.

Planlæg dagen, så det passer med en imponerende frokost på Fur Bryghus.

Planlæg dagen, så det passer med en imponerende frokost på Fur Bryghus.

Alt (stort set) handler om skalddyr

Meget handler om skaldyr på disse kanter og hvis du er begejstret for alt godt fra havet, så er du havnet det helt rigtige sted. Efter gode oplevelser på Fur, så kan du fortsætte til Glyngøre - kun 15 km fra færgen og gå ombord i både østers, hummere og andre skalddyr. Svend er en af Limfjordens mange ildsjæle og han ved ALT om østers og skaldyr. En passion, der smitter af, når du kommer på besøg.

Du kan lære meget mere om skaldyr på Skaldyrcenteret i Nykøbing Mors, hvor du også kan komme med ud og samle. Her forskes der i skaldyrenes fremtid – altså skaldyrenes ve og vel. En stor forudsætning for mange levebrød på disse kanter, men også en forudsætning for, at os, der kommer på besøg, f.eks. kan smage på eksklusive og meget lækre østers.

Svend fra Danish Oyster Bar i Glynøre er en af området mange ildsjæle.

Svend fra Danish Oyster Bar i Glynøre er en af området mange ildsjæle.

Nykøbing Mors - en storby på disse kanter

Nykøbing Mors ligger centralt for alt, der kan opleves på Morsø og omegn, så du kan med fordel have base her. I autocamper kan du bo på havnen eller du kan vælge herlige Jesperhus Blomsterpark, hvis du har børn med eller bare gerne vil bo med faciliteter, badeland, underholdning, restaurant og ikke mindst ved blomsterparken.

I oktober er der Østersfestival i Nykøbing Mors.

Store naturoplevelser på Morsø

Hele Mors - Morsø er fr nord til syd fyldt med imponerende naturoplevelser, hvor du hele tiden er tæt på Limfjorden. Både her og på Fur vil du stifte bekendtskab med moler - en hel særlig slags ler på disse kanter. Begynd med at køre ud til Fossil- og Molermuseet på nordspidsen af Morsø, bare 20 km fra Nykøbing Mors. Her kan du møde Henrik, der er en anden af regionens mange ildsjæle, men særligt for Henrik er, at han ved så utrolig meget om moler og fosiler. Der arrangeres gåtur i området med guide.

Skildpaddeungen Luffe er 11 cm og blev fundet i moler-aflejringer på Mors. Den er utroligt velbevaret.

Skildpaddeungen Luffe er 11 cm og blev fundet i moler-aflejringer på Mors. Den er utroligt velbevaret.

Imponerende Hanklit

Kun 15 km fra museet ligger den karakteristiske Hanklit. Du kan køre helt ned til vandet og gå langs stranden derfra. Den 61 m høje Hanklit er med mørke bånd af vulkansk aske tegnet øens dramatiske geologiske historie, der går mere end 55 millioner år tilbage. 

Den 61 meter høje Hanklit er imponerende. Stil bilen og gå en god tur langs vandet.

Den 61 meter høje Hanklit er imponerende. Stil bilen og gå en god tur langs vandet.

Overnat på Ejerslev Havn

En af de fordele, som du har i autocamper, er, at du kan overnatte flere steder end på campingpladser - som der i øvrigt er mange skønne af i området. På haven i Ejerslev er der kun lige plads til 5 – 10 autocamper. Fantastisk udsigt og meget simple men fine faciliteter.

Efter en fuld dag med oplevelser er dette en perfekt afslutning på dagen. Her på autocamperpladsen på Ejerslev Havn.

Efter en fuld dag med oplevelser er dette en perfekt afslutning på dagen. Her på autocamperpladsen på Ejerslev Havn.

Videre til Venø over Oddensund

Målet er at komme til Venø og du kan fra Nykøbing Mors køre direkte til færgen på en rute over halvøen Salling (øst-ruten) eller vest på forbi Thy Nationalpark til Oddensund (begge ruter er ca. 75 km). Oddensund er et godt udflugtsmål med en af Limfjorden smukke broer, men også Oddesund tårnet, hvor der er en fin udstilling i det 12,5 m høje tårn fortæller om livet og naturen her ved Limfjorden. En fint stop på vejen til Venø.

Fra toppen af det godt 12 meter høje tårn er der en imponerende udsigt ud over Limfjorden.

Fra toppen af det godt 12 meter høje tårn er der en imponerende udsigt ud over Limfjorden.

Afstikker til Venø

Venø er særdeles hyggelig og meget overskuelig med Danmarks mindste kirke og den er virkelig lille, men også masser af uberørt natur, masser af ro og fred, som du ikke finder mange steder i Danmark. Når du er på Venø, så er der en ting, som du skal smage og det er de Danmarkskendte Venø bøffer, men rent faktisk så er Venø også en stor del af Limfjordens skaldyrshistorie med både Danish Seafood, der opdrætter, men også kroens imponerende skaldyrstårn og den må du ikke snyde dig selv for. Du kan med fordel nøjes med at tage cyklen med til Venø med mindre du gerne vil være der længere tid. 

Der er mad til tre personer på dette imponerende skaldyrsfad på Venø Kro.

Der er mad til tre personer på dette imponerende skaldyrsfad på Venø Kro.

Overnatning på Jegindø

Øer i Limfjorden, som er forbundet med bro eller dæmning, er lettere at komme til, men de færgeforbundne er bare noget helt særlig. Jegindø kan du køre til og her finder du også en autocamperplads i første række til vandet.

Afslut i lydens by - Struer

Kun 40 km fra udgangspunktet i Skive kan du afslutte rejsen i Struer - lydens by.  Har du lyst til at kombinere lydoplevelsen, med noget visuelt og et stykke dansk erhvervshistorie, så er er Stuer Museum et besøg værd. Her fortælles B og O imponerende historie, som begyndte for snart 100 år siden i 1925 og er den dag i dag noget vi i Danmarks stadig kan være stolte af.

Stuer er lydens by og her er det oplagt at besøge B&Os imponerende museum.

Stuer er lydens by og her er det oplagt at besøge B&Os imponerende museum.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Derfor skal du tage på øhop i Limfjorden

En perfekt afslutning på en rejse rundt i en oplevelsesrig region i Danmark. Alle årstider er noget særligt men om efteråret er der Skaldyrsfestival i Nykøbing Mors, hyggelige sammenkomster med levende musik på Høloftet og masser af græskar og uhygge i Jesperhus Blomsterpark, hvor Hugo og venner byder de især de helt små gæster – nemlig børnene indenfor. Alt sammen blandet med uberørt og til tider barsk natur i et helt særligt Limfjordslys og ikke mindst en masse lækker mad både fra jord og fjord.

Der sker så meget i hele området ved Limfjorden, så du kan sagtens rejse uden for højsæsonen.

Der sker så meget i hele området ved Limfjorden, så du kan sagtens rejse uden for højsæsonen.

Fakta om Danmark - Destination Limfjorden

Destination Limfjorden dækker de tre kommuner Skive, Struer og Morsø og dermed også mange af de skønne øer i denne del af Limfjorden - nemlig Morsø, Fur, Venø, Jegindø m.fl.

Attraktioner: Spøttrup Borg, Jesperhus Blomsterpark, Fossil- og Molermuseet, Limfjordens Østersbar - Danish Oyster bar, Jeppe Aakjærs Kunstnerhjem Jenle, Thise Mejeri, Fur Bryghus, Stuer Museum - B&O Museum og meget mere.

Naturoplevelser: Limfjorden, Stendalgraven, den ikoniske klippe Bispehatten og Hanklit.

Mere information:

Turistinformation: Limfjorden

Få meget mere Anne-Vibeke Rejser

Adgang til ALT indhold på AnneVibekeRejser.dk
Streaming af Tv-programmer i fuld længde - altid over 100 stk.
Næste online Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - Wien
De bedste rejsetips i et nyhedsbrev ca. to gange hver måned
Næste online foredrag: Guide til Azorerne
Se og gense over 50 foredrag fra hele verden
Ja tak, lad mig se noget mere!
Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben