Tv: Se det fulde Tv-program (classic): Anne-Vibeke Rejser – Bruxelles (2010)
Log ind Log ind
Tv: Se det fulde Tv-program (classic): Anne-Vibeke Rejser – Bruxelles (2010)

Tv: Se det fulde Tv-program (classic): Anne-Vibeke Rejser – Bruxelles (2010)

Følg med Anne-Vibeke Isaksen til Belgiens interessante hovedstad, hvor velsmagende øl, verdensklasse chokolade, humoristiske tegneserier, historie og kunst samt de bedste spisesteder.

Rasmus Schønning

Rasmus Schønning

Fotograf

Tilføj favorit

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Det mest spændende ved Bruxelles er i virkeligheden at der er så mange forskellige bydele. Det er en by med mange mindre bydele, som ligger i et stort virvar med hver sin atmosfære og stilarter. Fælles for dem alle, er at der ingen afstande er og man kommer hurtigt fra det ene sted til det andet. Mange forbinder Bruxelles med EU og de store kontorkomplekser hele den bydel, der hedder EU kvarteret. 1/3 del af byens 1 mio. indbyggere kommer fra udlandet og mange af dem arbejder i internationale organisationer. De mange udlændinge er i dan grad med til at sætte sit præg på det nuancerede og spraglede image byen har.
Det mærker man med det samme som besøgende og man bliver revet med af den pulserende stemning, der er samtidigt med at det er muligt at fine små smalle gader, hvor der emmer af ro på de små gadecafeer.
Anne-Vibeke giver mange gode råd til rundturen i byen og lukker godteposen op for både chokolade, øl og den gastronomiske verden.

Programmet blev sendt første gang d. 27.12.2010 kl. 21.30 på dk4

Fakta om Belgien

Hovedstaden i Belgien er Bruxelles. Den nordlige del af Belgien er Flandern, mens den sydlige del af landet er Vallonien.

Befolkningstal: Ca. 11,4 mio.

Areal: Ca. 30.528 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 766 km til Bruxelles

Mest besøgte attraktion: Bruxelles med Grand Place, Manneken Pis og Atomium.

Mere information:

Turistinformation: Flandern

Turistinformation: Vallonien

Turistinformation: Belgien

Oplev Antwerpen på et flodkrydstogt med Riis Rejser